Jakie są konsekwencje za jazdę pod wpływem alkoholu?

Pytanie odnośnie spowodowania wypadku/kolizji pod wpływem alkoholu (obrażenia innych uczestników poniżej 7 dni) - jakie konsekwencje się z tym wiążą oprócz zabrania prawa jazdy oraz pokrywania koszów ubezpieczenia?
anonim cytuj
15-11-2023
1. A dokładnie jakie obrażenia odnieśli pokrzywdzeni w wypadku?
2. Pod wpływem alkoholu, czyli? jaki wynik badania na alkomacie?

anonim cytuj
15-11-2023
ogólnie nie dotyczy to mnie tylko osobę z rodziny a od niej ciężko uzyskać informacje, ale z tego co mi wiadomo:
Ad. 1 Chyba nawet nie jechali karetką do szpitala, tyle tylko wiem na chwilę obecną
Ad. 2 Na stronie policji pisze 0.6 mg/l

anonim cytuj
15-11-2023
2. Sprawca popełnił przestępstwo z art. 178a par 1 kk - kara do 3 lat pozbawienia wolności, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych min. 3 max. 15 lat, świadczenie pieniężne min. 5 max. 60 tys zł.
Do pełnej odpowiedzi potrzeba mi danych o które pytam w pkt 1.
Najogólniej - w zależności od kwalifikacji obrażeń ciała sprawca oprócz powyższego będzie odpowiadał albo za przestępstwo z art. 177 par. 1 kk albo za wykroczenie z art. 86 par. 2 kw.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek o podwyższenie alimentów.
Złożyłam wniosek o podwyższenie alimentów. Odezwał się do mnie ojciec córki i chcę się dogadać. Proponuje spisanie ugody u notariusza na kwotę wyższą niż dostałam zabezpieczenie. Myślicie, że warto się zgodzić i wycofać pozew ? Wiem, że jak podpisze ugodę a by nie płacił to mogę iść z tym do komornika. On chce w ugodzie zawrzeć zapis, że już więcej nie będę podnosić alimentów . Czy takie coś można w ogóle ująć w takiej ugodzie ???...
Czy możliwe jest wycofanie zeznań świadka w procesie karnym?
Witam serdecznie, Nie dawno temu złożyłem zeznania jako świadok w procesie karnym. Wówczas byłem przekonany, że mówię prawdę, ale po pewnym czasie zdałem sobie sprawę, że mogłem się pomylić w niektórych szczegółach. Czy jest jakaś możliwość wycofania lub zmiany mojego zeznania? Czy są jakieś konsekwencje prawne związane z takim działaniem? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam...
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne?
Czy podpisanie wypowiedzenia umowy najmu na podstawie art. 673 kodeksu cywilnego jest dla mnie bezpieczne? Czy nie ma tam zapisu na moją niekorzyść? Wynajmowałam mieszkanie przez rok. Teraz właściciel sprzedaje mieszkanie i dał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania do podpisania powołując się na ten art. 673 kc ...
Podwójne zajęcie należności z tego samego tytułu.
Miesiąc temu, na moim koncie bankowym pojawiła się blokada na kwotę 860 zł, tytułem egzekucji komorniczej. Kilka dni później bank zrealizował to zajęcie i przelał na konto komornika całą kwotę, a ja uznałem sprawę za zamkniętą. Tymczasem pierwszego tego miesiąca, na moim koncie ponownie pojawiła się blokada na 860 zł tytułem egzekucji komorniczej o tej samej sygnaturze i od tego samego komornika. Skontaktowałem się z kancelarią komorniczą i dowi...

Wyszukiwarka