Jakie są konsekwencje za jazdę pod wpływem alkoholu?
Pytanie odnośnie spowodowania wypadku/kolizji pod wpływem alkoholu (obrażenia innych uczestników poniżej 7 dni) - jakie konsekwencje się z tym wiążą oprócz zabrania prawa jazdy oraz pokrywania koszów ubezpieczenia?
1. A dokładnie jakie obrażenia odnieśli pokrzywdzeni w wypadku?
2. Pod wpływem alkoholu, czyli? jaki wynik badania na alkomacie?
anonim cytuj
15-11-2023
ogólnie nie dotyczy to mnie tylko osobę z rodziny a od niej ciężko uzyskać informacje, ale z tego co mi wiadomo:
Ad. 1 Chyba nawet nie jechali karetką do szpitala, tyle tylko wiem na chwilę obecną
Ad. 2 Na stronie policji pisze 0.6 mg/l
anonim cytuj
15-11-2023
2. Sprawca popełnił przestępstwo z art. 178a par 1 kk - kara do 3 lat pozbawienia wolności, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych min. 3 max. 15 lat, świadczenie pieniężne min. 5 max. 60 tys zł.
Do pełnej odpowiedzi potrzeba mi danych o które pytam w pkt 1.
Najogólniej - w zależności od kwalifikacji obrażeń ciała sprawca oprócz powyższego będzie odpowiadał albo za przestępstwo z art. 177 par. 1 kk albo za wykroczenie z art. 86 par. 2 kw.
Dzień dobry. Przy zatrzymaniu przez policję okazało się że nie mam uprawnień do prowadzenia pojazdu. Miałam je zatrzymane półtora roku wcześniej na 3 miesiące. Kare odbyłam (3 miesiące nie wsiadałam za kółko). Nie byłam świadoma że muszę pojechać do urzędu żeby mnie odblokowali w systemie. Prawo jazdy fizycznie miałam (kartę) wiec myślałam że wszystko dzieje się automatycznie. Nie przyszło mi nawet do głowy żeby się upewnić czy mogę już prowadzić...
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie;
Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy.
Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021).
Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...
Dzień dobry, cześć.
Pewnego dnia robiłem przelew blik na numer telefonu.
Pech chciał, że pomyliłem niestety jedną z cyfr.
Bank niewiele w tej kwestii może zrobić, prócz podania danych odbiorcy po reklamacji. Tak też się stało.
Przegadałem temat z niewłaściwym odbiorcą telefonicznie, natomiast nadal nie dostałem zwrotnego przelewu. Wykonałem już dwa telefony.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: