Bank nie uznał reklamacji.

Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ?
Blik został wysłany na jakiś dziwny ciąg liter i cyfr to nie była osoba ani instytucja , czemu bank tego nie zauważył .
anonim cytuj
14-11-2023
Co do zasady to bank odpowiada za takie nieautoryzowane transakcje. Twoja odpowiedzialność to 50 Euro. Mówi o tym art. 46 Ustawy o usługach płatniczych. Musieliby ci udowodnić, ze wykazałeś się rażącym niedbalstwem i rzecz jasna niemalże na 100% tak ci odpiszą w odpowiedzi na reklamacje, ale jest już wiadro wyroków w których sad jednak przyznał racje poszkodowanym.

anonim cytuj
14-11-2023
W tej chwili napisałem odwołanie od reklamacji , napisałem ze to nie było rażące niedbalstwem tylko lekkomyślność. Musze założyć im sprawę ?

anonim cytuj
14-11-2023
Czyli wziąłeś na siebie jeśli nie winę to przynajmniej współwinę.
Zacznij od Rzecznika Finansowego i poproś o postępowanie interwencyjne. To nic nie kosztuje. W dalszej kolejności postępowanie polubowne przed RF. Jak to nie pomoże to sąd powszechny. Stanowisko RF będzie ci przydatne w sądzie.

anonim cytuj
14-11-2023
Czyli wziąłeś na siebie jeśli nie winę to przynajmniej współwinę.
Zacznij od Rzecznika Finansowego i poproś o postępowanie interwencyjne. To nic nie kosztuje. W dalszej kolejności postępowanie polubowne przed RF. Jak to nie pomoże to sąd powszechny. Stanowisko RF będzie ci przydatne w sądzie.

anonim cytuj
14-11-2023

Sugerowane Tematy

L4 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry, mam pytanie 02.10 ustało zatrudnienie u pracodawcy (umowa na zastępstwo). 04.10 zostało mi wystawione zwolnienie l4 na okres 2 tygodni. Mam pytanie bo gdzieś wyczytałam. Czy po ustaniu zatrudnienia żeby l4 było wypłacone musi trwać min. 30 dni? Czyli gdyby lekarz nie przedłużył l4 to nie dostane pieniędzy za te 2 tygodnie?...
wypadek w pracy, L4 i ubezpieczenie
Witam. Sytuacja jest dosc skomplikowana -mąż miał wypadek w pracy w sierpniu i od tej pory jest na L4 -We wrześniu skończyła mu się umowa dostał świadectwo pracy i nosił już L4 do ZUS -Ja nie pracuje i ja i dziecko byłyśmy dopisanie do jego ubezpieczenia -od sierpnia nie dostał jeszcze zadnych pieniędzy z ZUS Dziś w trójkę ja, on i dziecko byliśmy u lekarza ale okazało się że nie możemy być przyjęci bo nie mamy ubezpieczenia, a dziś mąż miał...
Złożenie pozwu o eksmisję.
Wprowadziłem się do lokalu, którego jestem właścicielem, a w którym również zamieszkuje dwójka najemców (za sprawą pełnomocnika; umowa ustna). Dwa miesiące przed przeprowadzką nakazałem im opróżnić lokal. Niestety nie wyrobili się. Pierwszego miesiąca zawarliśmy umowę pisemną. Po jej zakończeniu na następny miesiąc była de facto umowa ustna (opłaty co 2 tygodnie). Oboje lokatorów to emeryci i pomimo werbalnych deklaracji z ich strony nie przekład...
Groźby karalne pomocy.
Witam bardzo serdecznie mam pewien problem ponieważ kupiłem kurs u pewnej pani w szkole jazdy na kategorię C plus E po czym ta pani rozwiązała firmę i nie oddała mi kasy mało tego nie dostałem paragonu ani żadnego kwitka więc odsyła mnie cały czas właściwie odsyłała pisałem maile cały czas byłem zbywany któregoś dnia Nie wytrzymałem i jakiś miałem zły dzień i napisałem jej że wiem gdzie mieszka wiem gdzie do jakiej szkoły chodzę mniej dzieci i że...

Wyszukiwarka