Bank nie uznał reklamacji.

Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ?
Blik został wysłany na jakiś dziwny ciąg liter i cyfr to nie była osoba ani instytucja , czemu bank tego nie zauważył .
anonim cytuj
14-11-2023
Co do zasady to bank odpowiada za takie nieautoryzowane transakcje. Twoja odpowiedzialność to 50 Euro. Mówi o tym art. 46 Ustawy o usługach płatniczych. Musieliby ci udowodnić, ze wykazałeś się rażącym niedbalstwem i rzecz jasna niemalże na 100% tak ci odpiszą w odpowiedzi na reklamacje, ale jest już wiadro wyroków w których sad jednak przyznał racje poszkodowanym.

anonim cytuj
14-11-2023
W tej chwili napisałem odwołanie od reklamacji , napisałem ze to nie było rażące niedbalstwem tylko lekkomyślność. Musze założyć im sprawę ?

anonim cytuj
14-11-2023
Czyli wziąłeś na siebie jeśli nie winę to przynajmniej współwinę.
Zacznij od Rzecznika Finansowego i poproś o postępowanie interwencyjne. To nic nie kosztuje. W dalszej kolejności postępowanie polubowne przed RF. Jak to nie pomoże to sąd powszechny. Stanowisko RF będzie ci przydatne w sądzie.

anonim cytuj
14-11-2023
Czyli wziąłeś na siebie jeśli nie winę to przynajmniej współwinę.
Zacznij od Rzecznika Finansowego i poproś o postępowanie interwencyjne. To nic nie kosztuje. W dalszej kolejności postępowanie polubowne przed RF. Jak to nie pomoże to sąd powszechny. Stanowisko RF będzie ci przydatne w sądzie.

anonim cytuj
14-11-2023

Sugerowane Tematy

L4 z wyprzedzeniem
Hej, ktoś mógłby mi pomóc. Jestem na L4 od psychiatry od 2msc. Obecne L4 kończy się 24.07 chciałam zapisać się do lekarza w ostatnim tygodniu trwania L4 ale lekarz nie poinformowałam ze jest wtedy na urlopie. Czy jeśli umowie się na wizytę 15.07 lekarz może przedłużyć L4 z 10 dniowym wyprzedzeniem? Czy może ewentualnie wypisać l4 które będą na siebie nachodzić? ...
Ile przysługuje przerwy na 8h pracy przy komputerze?
Dzień dobry, interesuje mnie temat przerw w pracy (8 godzin przez ekranem komputera) - czy pracownikowi przysługuje wtedy jedynie 30 minut przerwy czy poza ustalonymi minutami należy mu się także 5 minut przerwy po każdej godzinie przed ekranem? W jaki sposób rozgranicza się pracowników zatrudnionych na podstawie UoP od tych na zleceniu?...
Egzekucja komornicza.
Witam serdecznie, poradźcie co robić. Komornicy na wniosek firmy windykacyjnej prowadzili przeciw mnie dwie egzekucje, spłaciłem wszystko, co do grosza, komornik jeden jak i drugi przysłał mi postanowienie o zakończeniu postępowania i że "tytuł wykonawczy pozostaje w aktach sprawy, ponieważ całe roszczenie egzekucyjne wynikające z tytułu wykonawczego zostało w całości zaspokojone. Postępowanie egzekucyjne zostało zakończone. Firma dalej atak...
odwołanie od reklamacji
Witam, otóż 6.02 br. kupiłam drogie buty sportowe, które po 7 m-cach rozkleiły się i przetarł się zapiętek. Reklamowałam buty, lecz moja reklamacja nie została uznana z śmiesznym tłumaczeniem, z czym się nie zgadzam. Chcę odwołac sie od powyższej reklamacji, lecz małym drukiem jest napisane, że zgodnie z wewnętrzną procedurą Spółka nie przyjmuje odwołań od złożonych reklamacji, w celu ich ponownego rozpatrzenia. Moje pytanie brzmi : czy sklep m...

Wyszukiwarka