Jak wymeldować z pobytu stałego?

Mam mieszkanie w którym mieszka kobieta, którą zameldowałem z dzieckiem ale ona ma już innego mężczyznę oficjalnie .Ja pracuje za granicą a ten facet tam śpi. DZIECKO jest moje tzn. ja te dziecko uznałem bo biologicznie nie jest moje .Wszystko opłacam. Sąsiedzi się że nie śmieją ona jak proszę w sms aby się wyprowadziła to pisze " ha ha" ...Nie jesteśmy małżeństwem. JAK to rozwiązać bardzo proszę o pomoc .
anonim cytuj
07-11-2023
Wniosek o wymeldowanie może zostać złożony również na wniosek właściciela lokalu.

anonim cytuj
07-11-2023
Wymeldowanie bez zgody osoby zameldowanej może nastąpić z urzędu, albo na wniosek.

anonim cytuj
07-11-2023
Wniosek o wymeldowanie bez zgody osoby zameldowanej może złożyć właściciel lokalu albo inna osoba dysponująca tytułem prawnym do lokalu.

anonim cytuj
07-11-2023

Sugerowane Tematy

Badania okresowe.
Jestem zatrudniona na umowę o pracę u ajenta stacji benzynowej. Obecnie musiałam przedłużyć książeczkę zdrowia co wiązało się z kosztem 70 zł na które wzięłam fakturę. Po dostarczeniu faktury okazało się, że pracodawcą nie zwraca kosztów z czym po raz pierwszy spotkałam się w ciągu mojej wieloletniej pracy w handlu. Czy faktycznie może być tak że to pracownik pokrywa koszty związane z wykonywaniem pracy?...
Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Kontynuacja l4 po ustaniu jednej z umow o pracę
Witam, pracuję na dwa etaty, w kontroli na czas nieokreślony oraz na kasie również z umową o pracę na czas określony do 31 grudnia br. 24 października na cito miałam operację cieśni nadgarstka i przebywam aktualnie na zwolenieniu do 5 stycznia 2024. W wyniku kompikacji i dłuższej rehabilitacji ortopeda do pracy chce mnie dopuścić dopiero minimum pod koniec stycznia. Umowa o pracę na kasie wygaśnie w trakcie trwania l4, dlatego nie wiem jak ZUS kt...
Brak wypłaty odprawy emerytalnej.
Przed powzięciem decyzji o przejściu na emeryturę udałam się do oddziału ZUS-u w celu uzyskania niezbędnych informacji. Po uzyskaniu takowych złożyłam wypowiedzenie z pracy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. W międzyczasie skończyłam 60 lat, po czym doszło do mojego zwolnienia się z pracy z tytułu wypowiedzenia (28 listopada). Wiem, że należy mi się odprawa od pracodawcy - Jak stanowi art. 92(1) § 1 Kodeksu pracy, jednak do dnia dzisiejszego nie...

Wyszukiwarka