Wymeldowanie małoletniego dziecka.

Mój narzeczony przebywa w zakładzie karnym w jego miejscu zamieszkania zameldowaliśmy nasza córkę, która obecnie ma 9 miesięcy. Mój teściu wczoraj oznajmił mi że zamierza wymeldować syna chodzi za pewne o sprzedaż mieszkania bo chcieli już kiedyś tak zrobić ale tam jest również zameldowana nasza córka. Chciałam się zapytać czy jest taka możliwość że mogą ją wymeldować a jak tak to na jakiej zasadzie i czy również narzeczonego też. Dodam że jest to mieszkanie własnościowe.
anonim cytuj
19-11-2023
Gdzie mieszkają dzieci ?

anonim cytuj
19-11-2023
Dziecko mieszka obecnie u mnie, ale ja u siebie jej nie zamelduje.

anonim cytuj
19-11-2023
Skoro dziecko nie mieszka, można, a nawet trzeba je wymeldować.
Ty masz obowiązek zameldować je "u siebie".

anonim cytuj
19-11-2023
Ale u mnie np, moja mama nie chce wyrazić zgody na zameldowanie dziecka.

anonim cytuj
19-11-2023

Sugerowane Tematy

Testy DNA na ojcostwo.
Czy dla sądu testy na ojcostwo DNA potrzebna jest zgoda matki, jak dokładnie wygląda to prawnie??...
Czy nowy pracodawca może widzieć terminy zwolnień lekarskich od poprzedniego pracodawcy?
Witam Sytuacja jest taka, że potencjalny nowy pracodawca nie zatrudnia osób, które przekroczyły pewny procent zwolnień lekarskich w poprzednich firmach, niezależnie od powodu. Mają jakieś wewnętrzne ustalenia z racji tego, że często na takich pracownikach się "przejechali". Czy przyszły pracodawca może zweryfikować okresy niezdolności do pracy w poprzedniej formie, poprzez np konto PUE ZUS? Wiem, że na świadectwie pracy wszystkie okr...
Wpis do KW.
Dzień dobry, mam zagwozdkę jak ruszyć ze sprawą o uregulowanie treści księgi wieczystej, na której postawiony jest mój lokal mieszkalny może od początku, matka, aktem własności ziemi nabyła gospodarstwo rolne, (informacja o nabyciu gospodarstwa przez matkę nie została wpisana do KW, nadal wpisanym jest poprzedni właściciel) Matka zmarła, spadek po matce przypadł dla mnie i mojego brata, W postępowaniu działowym, sąd wyodrębnił z jednego budyn...
Sprzedaż produktu zakupionego na raty.
Proszę o poradę czy mogę sprzedać produkt, który zakupiłam na raty a zostały mi jeszcze 3 do spłacenia (aparat fotograficzny o wartości 1700 zł). Nie jest mi on już potrzebny a dzięki sprzedaży będę mogła spłacić "od ręki" wszystkie raty. Czy taki towar jest moją własnością i czy mogę nim rozporządzać? Czy dopiero od momentu spłacenia ostatniej raty?...

Wyszukiwarka