Podatek od nieruchomości.

Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni.
Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?
anonim cytuj
06-11-2023
Nie, nie będzie żadnej kary. Jeżeli organ nie działał w kierunku postępowania karnoskarbowego to jedyne co może się wydarzyć to obowiązek zapłaty podatku za okres od nabycia nieruchomości.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Klient nie odbiera wykonanych dla niego obrazów
Witam. Moja dziewczyna wykonuje okazyjnie obrazy na zamówienie. Umówiła się z klientem przez messengera na 2 obrazy. Podała wycenę za jeden obraz w granicach 300-400zł, co było wyraźnie napisane w wiadomości. Obrazy zostały wykonane terminowo, klient ich nie odbiera od miesiąca. Dziewczyna napisała w wiadomości, czy można się umówić w końcu na odbiór albo czy przynajmniej może dostać zapłatę przelewem za dwa obrazy - 660zł. Tutaj klient odpisał, ...
Obniżenie alimentów.
Alimenty przyznane 1000 zł , ex się odwołał a jego powód to, to że dostaje 500 + i kindergeld na dziecko więc mam za dużo pieniędzy na syna . Sądu nie interesowało co dostaje bo to rodzice mają utrzymać dziecko. Ale czy przy odwołaniu mogą zmienić alimenty?...
Zwrot auta przez kupującego.
Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że...
Czas trwania delegacji
Dzień Dobry, Czy jest przepis regulujący czas trwania delegacji? Czy pracodawca może ogłosić, że pracownicy wyjeżdżają na delegację i nie podać terminu zakończenia delegacji? Czy czas trwania delegacji nie powinien być ustalony z pracownikiem? Lub też zapisany w umowie? Pracownik został zabrany na delegacje bez podania czasu jej trwania i przebywa teraz poza miejscem zamieszkania od 5 miesięcy. Wraca do domu w piątek wieczorem i jest zabierany ...

Wyszukiwarka