Podatek od nieruchomości.

Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni.
Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?
anonim cytuj
06-11-2023
Nie, nie będzie żadnej kary. Jeżeli organ nie działał w kierunku postępowania karnoskarbowego to jedyne co może się wydarzyć to obowiązek zapłaty podatku za okres od nabycia nieruchomości.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Proszę o pomoc . Odchodzę z pracy . Mam dużo urlopu . Pracodawca jest zobowiązany zapłacić za to ?...
Czy mogę reklamować naprawę samochodu w ASO?
Witam. Oddałem auto na bezgotówkową naprawę w autoryzowanym zakładzie. Naprawa z oc sprawcy. Podpisana cesja, samochód zastępczy itp. sporządzony kosztorys zaakceptowało TU sprawcy. Na wykazie dużo części sklasyfikowanych do wymiany + malownie + robocizna. Mam uwagi co do koloru położonego na wymieniony element- różni się od karoserii, ale tez wiem na 100% ze uszkodzona część objęta wymianą na nowy element została nie wymieniona i dalej jest usz...
Nadanie klauzuli wykonalności.
Czy po rozwodzie postanowienie w sprawie alimentów z klauzulą przychodzi z automatu, czy trzeba wystąpić do sądu o taki dokument? Czekam już ponad 1,5 m-ca i nic nie otrzymałam. Na portalu informacyjnym też nie ma żadnej informacji....
Uporczywe nękanie ze strony brata.
Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł na...

Wyszukiwarka