Zajęcie konta bankowego.

Dostałem dzisiaj z banku wiadomość SMS odnośnie blokady konta. Wszedłem na konto i mam tam informacje o zajęciu komorniczym...
Jedyna informacja na koncie to:
Uwaga! Na rachunkach znajdują się zajęcia egzekucyjne.
oraz
Wierzyciel: INTRUM JUSTITIA DEBT FUND 1 FUNDUSZ INWESTYCYJNY ZAMKNIĘTY NIESTANDARYZOWANY FUNDUSZ SEKURYTYZACYJNY
Przez ponad 8 lat lat posiadam stały numer telefonu i adres zameldowania. Nie otrzymałem jakiegokolwiek wezwania do zapłaty. Żadnego ponaglenia. NIC.
W młodzieńczych latach dostawałem mandaty (z mojej wiedzy wszystko spłacone), obecnie od ponad 8 lat jestem "wzorowym obywatelem", od ponad 5 lat posiadam umowę o pracę na czas nieokreślony. W tym czasie nie miałem żadnych problemów. Pracodawca również nie ma żadnej informacji.
Szczerze mówiąc jestem wściekły, że tak po prostu, nagle, bez ostrzeżenia ktoś może wjechać mi na konto i zabrać pieniądze.
Pomoże ktoś jak mam się za to zabrać?
Co powinienem zrobić?
Kontaktować się z Komornikiem? A może z wierzycielem czyli tą firmą INTRUM?
Sprawdzałem siebie kilkukrotnie w KRD i tam mi pokazuje, że nie mam żadnych zadłużeń. Czy ktoś z Was ma może inny sposób żeby siebie sprawdzić i raz na zawsze mieć spokój?
anonim cytuj
03-11-2023
Komornik dokonuje zajęcia rachunku bankowego elektronicznie, natomiast do Ciebie korespondencja jest wysyłana poprzez pocztę polską. Więc minie kilka dni jak dostaniesz korespondencję.
Sprawdzałem siebie kilkukrotnie w KRD i tam mi pokazuje, że nie mam żadnych zadłużeń.

To bez znaczenia. Można mieć dług i nie figurować w KRD.
Po otrzymaniu pism od komornika, będziesz wiedział jaki sąd wydał tytuł i poznasz sygnaturę akt sprawy. Zacznij od ich przejrzenia, zanim cokolwiek zrobisz.

anonim cytuj
03-11-2023
Dopytam.
Czyli może być tak, że mam gdzieś dług, nikt mnie o tym nie informuje, nie otrzymuje wezwania do zapłaty, a komornik automatycznie siada mi na pensje? Pytam w sumie retorycznie, bo już wiem, że tak...
Z pewnością od ponad 7 lat nie otrzymałem żadnego wezwania do zapłaty.
Czy nie obliguje to do przedawnienia wszystkich zaległości?
Czy jest szansa się przed tym jakoś obronić?
Dzwonić jutro do komornika? Czy może do tej firmy?
Kurde... już sam nie wiem co robić...

anonim cytuj
03-11-2023
Dzwonić jutro do komornika? Czy może do tej firmy?
Kurde... już sam nie wiem co robić...

Jeśli masz adres komornika prowadzącego twoją sprawę , to proponuję przejść się osobiście do niego , nie dzwonić bo nic się nie dowierz .
Korespondencja pewnie nie przyjdzie , podejrzewam nieprawidłowy adres .

anonim cytuj
03-11-2023
Czy jest w ogóle jakieś miejsce, jakaś instytucja gdzie dowiem się jaka jest moja sytuacja z zadłużeniami? Skoro KRD nic nie znaczy, to ja już nie mam pojęcia. Może się okazać, że za kolejne 10 lat znowu ktoś sobie o czymś przypomni..

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie
Kilka lat temu doszło do wypadku drogowego z moim udziałem. Zostałam zobowiązana do wypłacenia odszkodowania. Po dokonaniu przelewu, został on do mnie zwrócony ponieważ kobieta której miałam wypłacić odszkodowanie, zmarła. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?...
Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...
Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
brak stawiennictwa na rozprawie
Witam, we wtorek mam sprawę rozwodową i o zasądzenie alimentów, niestety rozchorowałem się i nie będę mógł uczestniczyć w sprawie, w jaki sposób poinformować o tym sąd na dzień pżed rozprawą?....

Wyszukiwarka