Rozdzielność majątkowa.

Dzień dobry, planujemy z narzeczonym po ślubie mieć rozdzielność majątkową. Czy mimo to będziemy mogli mieć wspólne konto? W naszym banku nie ma opcji aby konto miało dwóch właścicieli. Jest możliwość aby był 1 właściciel i osoba posiadająca pełnomocnictwo. Czy gdy mąż przelewałby mi co miesiąc środki na moje konto które służyłoby za konto wspólne to czy przy ewentualnym rozwodzie może żądać zwrotu tych środków?
anonim cytuj
03-11-2023
Nawet mając rozdzielność możecie prowadzić wspólne gospodarstwo domowe. Przy podziale majątku wszystkie chwyty dozwolone więc dobrze mieć udokumentowane wydatki.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Zgoda wspólnoty mieszkaniowej.
Potrzebuje pomocy w pewnej sprawie. Wspólnota mieszkaniowa, która liczy dziewięciu członków dostała propozycje od inwestora. Sprzedaż strychu czyli części wspólnej w zamian za częściowe finansowanie remontu klatki schodowej. Nie zgadzają się na to tylko dwie osoby, które mieszkają na najwyższym piętrze i bezpośrednio sąsiadują ze strychem oraz stale z niego korzystają. Pytanie brzmi czy zgoda na sprzedaż części wspólnej wspólnoty mieszkaniowej mu...
Czy spadkobierca ma obowiązek przedstawienia treści testamentu, w którym są zawarci świadkowie, uczestnikom postępowania?
Babcia przekazała wnukowi testamentem odręcznym dom. Babcia posiada trzy córki. Czy spadkobierca ma obowiązek przedstawienia treści testamentu, w którym są zawarci świadkowie, uczestnikom postępowania, czyli mamie i dwóm ciociom? Jedna ciocia mieszkająca zagranicą poprosiła o to siostrzeńca. Wniosek o nabycie spadku będzie złożony do sądu. Proszę o informację....
Odrzucenie spadku po terminie.
Hej czy mam jakiekolwiek szanse na odrzucenie spadku po terminie? Sprawa wygląda tak że gdy byłam nie letnia zmarł mi tata. Mama nie dokończyła dokumentacji i gdy skończyłam 18lat zaczęły wszystkie długi przychodzić.....
Przywłaszczenie przez pracownika dużej sumy pieniężnej.
Dzień dobry. Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu. Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...

Wyszukiwarka