Dziedziczenie długów.

Dobry wieczór. Mam pytanie rok temu zmarł szwagier. Miał małoletniego syna czy rodzeństwo zmarłego dziedziczy długi.
anonim cytuj
02-11-2023
A czy matka dziecka zmarłego odrzuciła spadek w jego imieniu?
Nie zrzekła się.

W takim razie spadek dziedziczy w całości dziecko (i ewentualnie żona, jeśli zmarły w chwili śmierci był żonaty).

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak liczyć dni urlopu na żądanie
Hej! Zostałam zatrudniona w październiku 2023 roku. Wykorzystałam już dwa dni urlopu na żądanie. Jak to działa z urlopem na żądanie? Wiem, że są 4 dni w ciągu roku. Rok ten liczy się jako kalendarzowy (czyli miałabym znowu 4 dni od 1 stycznia 2024 r.) czy rok od zatrudnienia? (czyli nabywam prawo do kolejnych 4 dni dopiero w październiku 2024). ...
Testy DNA na ojcostwo.
Czy dla sądu testy na ojcostwo DNA potrzebna jest zgoda matki, jak dokładnie wygląda to prawnie??...
Za co właściciel może potrącić pieniądze z kaucji ?
Witam, wynajmowałem mieszkanie 2,5 roku. Zapłaciłem kaucje na początku i teraz czeka mnie rozliczenie i zwrot. Za co mogą a za co nie mogą odciągnąć mi od kaucji? Wiadomo rzeczy, które się zużywają nie powinni ale każdy inaczej to interpretuje. Stąd moje pytanie. Czy za blachę z piekarnika mogą mi odciągnąć? Blacha używana jakieś lekkie zabrudzenia są ale w granicach normy - normalne użytkowanie. Czy jak stało auto na miejscu parkingowym na dwo...
Dzień Wolny od Firmy
Dzień Dobry, mam takie pytanie odnośnie dnia wolnego który daje firma od siebie, mamy system akordowy i mamy normę godzinową, np 20x8=160h normy, jeżeli firma daje dzień wolny od siebie i wtedy według mnie norma o ten dzień się zmniejsza czyli wychodzi 152h, ale pracodawca sugeruje że ta norma nadal jest 160h mimo tego dnia wolnego od firmy ? jak to wygląda prawnie ? ktoś pomoże ?...

Wyszukiwarka