Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.

Cześć,
W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia.
Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Czy takie zmiany mają obowiązek być naniesione w KW? Czy nie ma się raczej czym przejmować i zaakceptować akt w takiej formie by była zgodność z zapisami KW?
anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

W jaki sposób osoba przebywająca w areszcie śledczym może odrzucić spadek?
Witam serdecznie, w jaki sposób osoba przebywająca w areszcie śledczym może odrzucić spadek?...
Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu.
Nadszedł taki etap w życiu, że człowiek zaczął się rozglądać za własnym kątem, którego zakup będzie musiał wspomóc kredytem hipotecznym. W ogłoszeniach często można spotkać stwierdzenie 'spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu z założoną KW'. Czytając kilka artykułów, chciałbym się upewnić w następujących kwestiach: Docelowo chciałbym to zmienić w prawo własności. Zgodnie z prawem trzeba spełnić następujące kwestie: "Działka pod budynk...
System dozoru elektronicznego, a wyjazd do rodziny.
Czy osoba odbywająca karę w systemie elektronicznym może wyjechać na święta do rodziny do innego miasta?...
Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy. Gdzie zgłosić mobbing? Co zrobić?
Witam , pracuje w firmie gastronomicznej od 1,5 roku , Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy , między innymi wydarzyła się sytuacja że trafiłam do szpitala z przemęczenia , w zamian po powrocie ze szpitala szef daje mi tylko pracować 2 dni w tygodniu i o tą pracę jeszcze muszę prosić , prześmiewczo mówi że nie bo się ,,przemeczysz hehe " i chce dać mi umowę teraz na pół etatu. Czy muszę przyjąć umowę na pół etatu? Gdzie zgłosić mobbing? ...

Wyszukiwarka