Jaki jest okres wypowiedzenia umowy na czas określony?

Chciałabym dopytać się jaki jest okres wypowiedzenia umowy na czas określony 11 miesięcy? W zakładzie zaczynają się grupowe zwolnienia.
anonim cytuj
02-11-2023
Tak jak w przypadku umowy na czas nieokreślony:
-2 tygodnie- umowa do 6miesiecy,
-1 miesiąc- umowa powyżej 6 miesięcy
-3 miesiące- umowa powyżej 3 lat

anonim cytuj
02-11-2023
Czyli do końca miesiąca powinni mnie poinformować o nie przedłużeniu umowy.
A jak wygląda to przy zwolnieniach grupowych ok 50 osób czy należy się jakaś np. odprawa?

anonim cytuj
02-11-2023
Czyli tak naprawdę nie muszą cię zwalniać (dawać wypowiedzenia ) umowa sama się skończy;) a o nieprzedłużeniu umowy nie muszą informować. A ponieważ nie będziesz zwolniony to o odprawie możesz pomarzyć.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Eksmisja i brak lokalu socjalnego.
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
Wynajem domu bez zgody współwłaściciela.
Witam, Mam problem, ponieważ mąż bez mojej zgody wynajął dom. Widziałam umowę i uważam, że jest ona nieważna, bo ja jestem współwłaścicielem, a nie wyraziłam zgody. Mamy rozdzielność majątkową, ale nie chcę współuczestniczyć w przestępstwie. Komu powinnam zgłosić?...
Brak ubezpieczenia zdrowotnego.
Dzień dobry, Od jakiegoś czasu z różnych przyczyn (poszukiwanie pracy) nie posiadam ubezpieczenia NFZ. Jakiś czas temu moja mama była w przychodni w miejscowości, w której się wychowywałam i do której wciąż jestem zapisana. Tam Pani pielęgniarka poinformowała ją o tym, że tego ubezpieczenia nie posiadam. Moje pytanie brzmi - czy Pani pielęgniarka miała prawo informować o tym moich rodziców? Oraz czy jest możliwość wypisania się z tej przychodni?...
Kilka pytań odnośnie podziału majątku
Witam. Odbyła się sprawa o podział majatku. 2 strona podpisała ugodę że będzie spłacana w ratach miesięcznych i że jednorazowo otrzyma większą kwotę. Ale sędzia nic nie wspomniała kiedy ta osoba ma się wyprowadzać. Pytanie jak to będzie wygladac? Czy jak przyjdzie wyrok to tam będzie napisane? I jeszcze pytanie jak tą osobę wymeldować?...

Wyszukiwarka