Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.

Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy.
Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane.
Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania.
Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegium odwoławczego lecz niestety oni uznali że muszę zrobić te badania.
Co mam mówić do lekarza aby uzyskać kwitek że nie ma przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów lub co jeszcze mogę w tej sytuacji zrobić.
anonim cytuj
31-10-2023
Najlepiej mówić prawdę dla swojego dobra i nas wszystkich.

anonim cytuj
31-10-2023
Chodziło mi bardziej co mówić żeby wydał opinie że nie ma przeciwwskazań do kierowania pojazdami.
I czy szpital nie złamał tutaj tajemnicy lekarskiej udostępniając mów wypis ze szpitala.
Zawsze mówimy prawdę.

anonim cytuj
31-10-2023
Przede wszystkim nie możesz pić, bo badania, na które zapewne jedziesz, dotyczą testów z krwi i ślad spożycia będzie widoczny nawet po miesiącu od wypicia. Piszę to na podstawie przejść kolegi, który na takie badania jeździł co pół roku w związku z czasowym odnawianiem uprawnień. To znaczy miał jeździć co pół roku, bo nie mógł wytrzymać miesiąca bez picia. To "raczej na pewno" nie będzie tylko rozmowa.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy właściciel mieszkania może mnie wyrzucić?
6 lat temu wynajęłam mieszkanie od znajomej (ja i dzieci na ten moment 10 i 20 lat). Na początku miałyśmy umowę pisemną. Potem jakoś nie było okazji, więc tak sobie mieszkamy (umowa słowna). Mieszkanie dostała moja znajoma i jej mąż w prezencie ślubnym (nie wiem kto jest właścicielem). I teraz, właściciele się rozwodzą, on nie ma gdzie mieszkać i mówi, że przejmie to mieszkanie. Czy tak można bez żadnej informacji dla najemcy? Wiem, że to nie...
Zwolnienie z pracy w dobie pandemii
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zwolnienia się z pracy mailowo w dobie pandemii (umowa o pracę). Obecnie cała firma pracuje zdalnie i aktualnie nie mam możliwości dać wypowiedzenia bezpośrednio swojemu szefowi. Z tego co zdążyłam dowiedzieć się z internetu, forma taka jest poprawna tylko w przypadku, gdy dokument wypowiedzenia zawarty w mailu posiada kwalifikowany podpis elektroniczny. Jakie są ewentualne konsekwencje przesłania wypowiedzenia p...
ile czasu sąd ma na wyznaczenie terminu rozprawy w sprawie karnej?
Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat tego, czy jest jakis przepis prawny, który mówi ile czasu sąd ma na wyznaczenie terminu rozprawy w sprawie karnej? Sprawa z art. 286 kk. Odbyła się jedna rozprawa w trybie zaocznym około rok temu i od tamtej pory czekamy na drugą rozprawę ...
"zmuszenie" do urlopu
Dzień dobry, Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...

Wyszukiwarka