Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.

Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy.
Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane.
Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania.
Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegium odwoławczego lecz niestety oni uznali że muszę zrobić te badania.
Co mam mówić do lekarza aby uzyskać kwitek że nie ma przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów lub co jeszcze mogę w tej sytuacji zrobić.
anonim cytuj
31-10-2023
Najlepiej mówić prawdę dla swojego dobra i nas wszystkich.

anonim cytuj
31-10-2023
Chodziło mi bardziej co mówić żeby wydał opinie że nie ma przeciwwskazań do kierowania pojazdami.
I czy szpital nie złamał tutaj tajemnicy lekarskiej udostępniając mów wypis ze szpitala.
Zawsze mówimy prawdę.

anonim cytuj
31-10-2023
Przede wszystkim nie możesz pić, bo badania, na które zapewne jedziesz, dotyczą testów z krwi i ślad spożycia będzie widoczny nawet po miesiącu od wypicia. Piszę to na podstawie przejść kolegi, który na takie badania jeździł co pół roku w związku z czasowym odnawianiem uprawnień. To znaczy miał jeździć co pół roku, bo nie mógł wytrzymać miesiąca bez picia. To "raczej na pewno" nie będzie tylko rozmowa.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

najem mieszkania a rezygnacja
Witam. Od 1 sierpnia wynajmuję mieszkanie z umową na czas określony (1 rok). Mieszkam w nim od 1 października, jednak chciałabym przeprowadzić się do innego. Właścicielka ma zapłacone za listopad z góry oraz kaucję. Jak wygląda kwestia rozwiązania takiej umowy? Jedynie porozumienie stron? (chciałabym odzyskać przynajmniej pieniądze za nadpłacony miesiąc, bo kaucji pewnie nie mogę). ...
Wynajem mieszkania.
Mam pewien kłopot z umową, której chyba nie potrafię zakwalifikować, czy to zlecenie, czy inne. Otóż jestem właścicielem mieszkania nie wchodzącego w skład majątku wspólnego małżeńskiego, w którym zamieszkiwali moi teście. W związku z rozwodem chciałem je odzyskać. Wyprowadzili się do wynajętego mieszkania ale warunkiem było, że będę dokładał się do czynszu za mieszkanie, które oni wynajmują. Żeby było mało to stwierdzili, że wyprowadzą się tylko...
zorganizowanie autobusu szkolnego
Witam Mam pytanie mój znajomy ssm wychowuje dziecko, które chodzi do szkoły podstawowej. Siedziba tej szkoły znajduje się e innej miejscowości niż mój znajomy. Ogolnie do tej szkoły dojezdza ponad 20 dzieci. Wójt się odrzucił pismo napisane przez rodziców dotyczące autobusu szkolnego. Gdzie rodzice mają się udać by wkoncu wójt zorganizował autobus szkolny....
Czy mogę nie jechać na sprawę?
Witam, osoba która mnie bardzo skrzywdziła podała mnie w sądzie jakoś świadka w swojej sprawie. Nie mam kontaktu z ta osoba od lat. Aż tu nagle wezwanie. (Sprawa dotyczy przeszłości jakieś 10lat temu chodzi podobno o jakieś odszkodowanie dla tej osoby) Stawiennictwo mam obowiązkowe. Sąd jest około 60/70 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie chce,boje się jechać na sprawę nie z obawy przez zeznaniami a przed tym człowiekiem… nie mam prawa jazdy, ...

Wyszukiwarka