Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.

Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy.
Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane.
Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania.
Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegium odwoławczego lecz niestety oni uznali że muszę zrobić te badania.
Co mam mówić do lekarza aby uzyskać kwitek że nie ma przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów lub co jeszcze mogę w tej sytuacji zrobić.
anonim cytuj
31-10-2023
Najlepiej mówić prawdę dla swojego dobra i nas wszystkich.

anonim cytuj
31-10-2023
Chodziło mi bardziej co mówić żeby wydał opinie że nie ma przeciwwskazań do kierowania pojazdami.
I czy szpital nie złamał tutaj tajemnicy lekarskiej udostępniając mów wypis ze szpitala.
Zawsze mówimy prawdę.

anonim cytuj
31-10-2023
Przede wszystkim nie możesz pić, bo badania, na które zapewne jedziesz, dotyczą testów z krwi i ślad spożycia będzie widoczny nawet po miesiącu od wypicia. Piszę to na podstawie przejść kolegi, który na takie badania jeździł co pół roku w związku z czasowym odnawianiem uprawnień. To znaczy miał jeździć co pół roku, bo nie mógł wytrzymać miesiąca bez picia. To "raczej na pewno" nie będzie tylko rozmowa.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Zrzeczenie się dziedziczenia.
Witam! Potrzebuje porady, a mianowicie Wychowuje się bez ojca, matka parę lat temu utraciła prawa rodzicielskie nade mną - ojciec również jest ich pozbawiony. Ja jestem pełnoletna. Nie wiem co z matką się dzieje i nie chce wiedzieć, ale jak to jest z dziedziczeniem spadku? Czy ja muszę sama napisać pismo do sądu odnośnie zrzeczenia się spadku czy dostanę pismo czy chce spadek czy odrzucam? Jak to wygląda w praktyce? Jedni mi mówią, żebym ...
Czy inwalida jest zwolniony z opłat za abonament RTV??
Witam. Posiadam II grupę inwalidzką. Od listopada jestem właścicielką mieszkania. Wcześniej właścicielem był mój tata. Płacił on abonament RTV. Moje pytanie brzmi. Czy jako osoba z drugą II grupą jestem zwolniona z opłat czy nie? ...
Zachowek/Przekazanie nieruchomości.
Otóż sprawa wygląda następująco. Postaram nakreślić się sprawę od początku. Moi rodzice mają/mieli trójkę rodzeństwa. Jestem ja, brat i siostra, która zmarła (posiada niepełnoletnie dzieci). Rodzice chcą przekazać mi mieszkanie. Z bratem nie mam problemu tylko z drugą stroną, a ściśle mówiąc z dziećmi siostry, chodzi mi o to żebym nie miał problemu z jakimiś zachowkami itp. Rozważałem kilka opcji. Pierwsza darowizna - z tym, że musi minąć 10 l...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka