Współwłaściciel auta robi problemy.

Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
anonim cytuj
31-10-2023
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.

anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.

anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Okres ochronny, mieszkanie komunalne.
Witam, mój wujek żył 25 lat z moją babcią, babcia zmarła a wujek w mieszkaniu był niemeldowany i nie miał żadnych praw do mieszkania, lecz po śmierci babci złożył wniosek o przyznanie mieszkania po czym dostał odmowę, ma się wyprowadzić do końca grudnia tego roku. Chłop jest załamany, co można zrobić w takiej sytuacji? Napisać odwołanie? Czy obejmuje go okres ochronny lokatorów który trwa od 1 listopada do 31 marca w okresie zimowym? Co można zro...
Czy jeśli ma się długi to można mieć więcej niż jednego komornika?
Mam trochę długów nie dużych ale jednak , spłacam aktualnie jednego komornika dogadałam się na pewną kwotę co miesiąc. Czy w tym czasie może inny komornik z innej sprawy domagać się spłaty Czy dopiero jak spłacę tego pierwszego?...
Zrzutka a zwrot dobrowolnej wpłaty czy trzeba zwrócić?
Sprawa wygląda tak. POnad 2 lata temu założyłam grupę na fecebooku tłumaczeniową. Dodajemy tam od ponad 2 lat seriale z tłumaczeniami. Mamy założoną zrzutkę (była weryfikowana 2 razyi wszystko było ok), na działalność grupy. W opisie zrzutki jest jasno napisane, że aby grupa mogła istnieć i się rozwijać, potrzebujemy wsparcia. Ludzie przez te ponad 2 lata wpłacali na zrzutkę, my dodajemy te tłumaczenia i jest ok. Nagle ludzie stwierdzili, ż...
Praca w innym miejscu niż na umowie.
Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie d...

Wyszukiwarka