Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.
anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.
anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.
Witam,
jak to jest z pracownikiem w sytuacji gdy zbliża mu się 33 miesiące stażu pracy, powinien dostać umowę o pracę na czas nieokreślony jednak aktualny pracodawca chce aby przeszedł do drugiej firmy (obie firmy tworza spółkę cywilna) żeby tego uniknąć? Ten okres 33 miesiece zaczyna się od nowa, czy jednak przejmuje się pracownika z dobrodziejstwa inwentarza jakim jest dany staż pracy?...
Po jakim czasie przysługuje pracownikowi płatny urlop na żądanie?
Siostra podpisała we wrześniu 2023r. umowę o pracę tymczasową z agencją pracy tymczasowej, gdy poprosiła o dzień urlopu na żądanie to agencja stwierdziła że ten dzień będzie bezpłatny.
Koordynator agencji stwierdził że dopiero po przepracowanych 6 miesiącach przysługuje płatny UŻ. Ile w tym prawdy jest ?...
Tata na podstawie poświadczenia dziedziczenia po swej mamie przejął mieszkanie i działkę. Babcia zmarła w 2014 roku. Tata zmarł w 2018. Tata zostawił testament notarialny, w którym zapisami windykacyjnymi przekazał działkę i mieszkanie nieznanym mi osobom. Po jego śmierci podczas sprzątania znalazłam w jego garażu testamenty babci, która zapisała mieszkanie mi a działkę tacie. On je ukrył w swym warsztacie garażowym. Czy można go uznać za niegodn...
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział?
Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: