Współwłaściciel auta robi problemy.

Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
anonim cytuj
31-10-2023
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.

anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.

anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie nieruchomości.
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...
Urlop.
Mam pytanie mianowicie w pracy wymyślili sobie że jeśli jedna osoba w danym tygodniu wzięła chociaż jeden dzień urlopu to kolejna już nie może w ogóle, no chyba że wypisze opiekę na dziecko a jeśli jej nie ma to nie ma prawa wziąć dnia wolnego. Czy firma może takie zmiany wprowadzić ? Ja pierwszy raz się z czymś takim spotykam....
Chwilówka
Witam, zaciągnąłem jakiś czas temu pożyczkę w firmie A. Firma A sprzedała dług do firmy B, ponieważ nie wywiązałem się z umowy. Firma A nie poinformowała mnie w ogóle o fakcie zbytu długu do firmy B, teraz dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od firmy B. Jak mogę zakwestionować w piśmie niezasadność takiego długu?...
Opłata za studia zaoczne.
W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową. Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można o...

Wyszukiwarka