Współwłaściciel auta robi problemy.

Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
anonim cytuj
31-10-2023
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.

anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.

anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak najlepiej przepisać dom osobie obcej?
Dzień dobry, mój starszy znajomy nie ma najbliższej rodziny (żona, dzieci) i chce przepisać na mnie swój dom z działką. Mam w związku z tym dwa pytania. 1.Czy lepiej zrobić to w formie darowizny za życia, czy aby spisał testament? (Jest to osoba po 60tce, schorowana). Oczywiście w tym pierwszym przypadku, by zachował prawo dożywotniego mieszkania w domu. Może jest jakaś inna forma? 2.W domu obecnie poza znajomym mieszka jego siostrzeniec z żon...
Wynajem mieszkania zadłużonego.
Witam, wynajmuję mieszkanie od 2019r. Z mojej strony wszystkie opłaty były płacone na czas, dziś dnia 2 października przychodzi syn właściciela i mówi że mieszkanie jest zadłużone na dużą kwotę, a od dnia 4 października rozpoczyna się egzekucja komornicza co przedstawił pismem, i w związku z tym mam następujące pytania: 1. czy muszę wpuścić komornika? 2. czy ma on prawo do zabrania moich rzeczy? 3. czy muszę się wyprowadzić w trybie natyc...
Odwołanie się od wyroku.
Witam, mam pewien problem , mianowicie: chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać. Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura. Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja stra...
Czy należy mi się renta po zmarłym ojcu?
Dzień dobry, Czy po śmierci taty, jeżeli mama dostaje rentę po zmarłym ojcu, dziecko do 26r.z, które się uczy również ma prawo do renty? ...

Wyszukiwarka