Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.
anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.
anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.
Złożyłem wniosek o wydanie świadectwa ukończenia studiów. Regulamin przewidywał wydawanie takich świadectw z urzędu. Po wielu miesiącach walki dotrzymałem odpowiedź bez podania podstawy prawnej, że świadectwo nie może mi być wydane. Co mam teraz robić? Od takiego pisma ani nie mam jak się odwołać do rektora. W mojej ocenie uczelnia powinna w takim przypadku zastosować przepisy z kpa dotyczące wydawania zaświadczeń i jeśli nie chciała tego świadec...
Witam, teściowe chcą darować swojemu synowi, a mojemu mężowi jedną działką, drugą natomiast swojej córce. Czy mogą to zrobić w jednym akcie notarialnym? Czy również w tym samym akcie mąż może mi darować połowę swojego udziału w działce i tym samym rozszerzyć współwłasność? Dzięki temu nie trzeba by później robić tego rozszerzenia, które jest dodatkowo płatne.
Za wszelkie informację dziękuję, bardzo zależy mi na nich, ponieważ notariusze, nie zaw...
Mam pytanie odnośnie zawieszenie komornika.
Sprawa wygląda tak wygrałam sprawę o podwyższenie alimentów były mąż płaci regularnie ale nie zapłacił mi pieniądze które sąd przeznaczył że ma zapłacić zaległości alimenty od złożenia wniosku w sumie wyszło to 1300 zł więc podałam go do komornika by ściągnął mu tą kwotę wszystko dostałam . A Były mąż pisze żebym poszła i zapytała bo po raz kolejny ściągnęli mu dużą kwotę. I co teraz mam zrobić ?
Cz...
Jestem na L4 na cały miesiąc. L4 mogę chodzić mam pieska i mieszkam sama, na zakupy muszę iść. Jak kontrola będzie u mnie mam obowiązek zaprosić do domu czy nie ? Czy paragony od sklepu wystarczą ? Mogę iść prywatnie do innego lekarza np. dentysta jak jestem na L4??...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: