Współwłaściciel auta robi problemy.

Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki.
anonim cytuj
31-10-2023
Tylko umowa sprzedaży tych 50% udziałów lub umowa darowizny udziałów, i w urzędzie przerejestrować auto na siebie.

anonim cytuj
31-10-2023
To co możesz zrobić to założyć mu sprawę cywilną, pod warunkiem że masz świadków, że to ty sfinansowałaś zakup auta.

anonim cytuj
31-10-2023
Jeśli zrobiła przelewem a nie gotówką to ma szanse. Ponieważ ma jak przelewem udowodnić ze tylko ona włożyła gotówkę na zakup samochodu. Musi założyć sprawę i ja wygra jeśli zrobiony przelew za auto. Jeśli gotówką to już po ptokach.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek o podwyższenie alimentów.
1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie: Czy m...
Ile czasu ma UFG na odpowiedź
Ile czasu ma na odpowiedź ma UFG licząc od dnia dostarczenia wniosku o umorzenie kary? W Regulaminie umarzania wierzytelności Funduszu z tytułu opłat, odstępowania od dochodzenia zwrotów wypłaconych świadczeń i poniesionych kosztów (roszczeń regresowych) oraz udzielania ulg w ich spłacie widnieje informacja o 2 miesiącach czasu na odpowiedź. Ja otrzymałam odpowiedź od nich po ok roku od wysłania wniosku o umorzenie kary? ...
JEDNORAZOWE ZLECENIE (UMOWA O DZIEŁO)
Chciałabym jednorazowo zatrudnić sprzątaczkę do sprzątnięcia mieszkania po remoncie, całość zajmie maksymalnie dwie godziny. W jaki sposób muszę to zrobić, aby odbyło się to legalnie, w jaki sposób jako osoba prywatna sporządzić umowę? Czy chcąc zatrudnić osobę prywatną (nie firmę sprzątającą) muszę to gdzieś zgłaszać?...
Czy mam obowiązek poinformować przyszłego wynajmującego przed podpisaniem umowy że jestem w ciąży?
Dzień dobry, czy mam obowiązek poinformować przyszłego wynajmującego (mieszkanie) przed podpisaniem umowy że jestem w ciąży? W ogłoszeniu nie ma informacji że oferta jest skierowana do osób bezdzietnych....

Wyszukiwarka