Darmowej pomoc prawna przy napisaniu pozwu o alimenty ?

Czy ktoś korzystał z darmowej pomocy prawnej przy napisaniu pozwu o alimenty ?
anonim cytuj
26-10-2023
Ja wniosek napisałam sama a później tylko skonsultowałam wniosek z radcą prawnym u mnie w gminie.

anonim cytuj
26-10-2023
Ja korzystałam z takiej pomocy przy napisaniu pozwu o alimenty.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się). Czy Straż Miejska ma obowiązek udokumentować wykroczenie w postaci zdjęcia?
Szanowni Państwo, Dostałem pismo od Straży Miejskiej („SM”) za złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się) z żądaniem wskazania kierującego pojazdem w dniu popełnienia wykroczenia. Ponieważ we wskazanym przez SM miejscu ciężko doszukać mi się miejsca w którym samochód mógłby zostać nieprawidłowo zaparkowany, chciałem zażądać przedstawienia jakiejś dokumentacji zdjęciowej dowodzącej nieprawidłowo zaparkowanego pojazdu. Pytania: a) c...
Wypowiedzenie umowy najmu na czas określony.
Cześć, wczoraj napisała do nas właścicielka mieszkania, że w dniu dzisiejszym o 18 przyjedzie wręczyć nam wypowiedzenie najmu, z tego powodu, że chcę sprzedać to mieszkanie w którym mieszkamy i jej się śpieszy. Czy musimy to podpisywać? Z tego co wiem to sprzedaż mieszkania nie jest powodem wypowiedzenia najmu okazjonalnego. Nie uszkodziliśmy nic w mieszku, nigdy nie zalegaliśmy z kasą i nie podejmowaliśmy nikomu. Umowę mamy do 1.06.2024 r....
Jak zabezpieczyć rodzinę na wypadek swojej śmierci?
Mam taki dylemat i nie wiem jak go ugryźć. A mianowicie mam syna z byłą partnerką (nie żoną), a niedawno rodzice przepisali mi gospodarstwo rolne. Mam również dwóch braci i teraz właśnie moje pytanie. Jak prawnie zrobić żeby jakoś podzielić to gospodarstwo po mojej śmierci, czy wystarczy testament i jaką część maksymalnie otrzyma mój syn, taką jaką mu zapisze?...
Okres wypowiedzenia.
Witam. Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony dnia 16.02.2024. Umowa obowiązuje od 1.02.2024. Wcześniej pracowałem u pracodawcy ponad dwa lata. Wcześniejszy okres pracy zakończył się 28.07.2021 r. Obecnie posiadam podpisane wypowiedzenie umowy przez kierownika wydziałowego na okres wynoszącego 2 tygodnie. Czy takie wypowiedzenie jest wiążące? Dostałem informację, że obejmuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia....

Wyszukiwarka