Postępowanie alimentacyjne.

Ojciec dziecka ma zaległość alimentów 28 miesięcy zgłosiłam do prokuratury przestępstwo niealimentacji. W czasie postępowania ojciec zapłacił za dwa bieżące miesiące, na poczet zaległości żadnej wpłaty. W zeznaniach ojciec potwierdza ze zarabia 10 razy tyle co rata alimentów. Prokuratura dziś umorzyła postepowanie.
Miał ktoś podobnie? Jakieś rady? Oczywiście będę się odwoływać.
anonim cytuj
26-10-2023
Odwołaj się od decyzji prokuratury.
Oczywiście będę to robić, dopiero szukam informacji gdzie. Bo dla mnie podchodzi to pod art. 209 nadal bo zaległości jest 28 miesięcy a w art. pisze o maks zaległości 3 miesięcy chyba ze ja os źle interpretuje wiesz gdzie odwołanie się składa do tej samej prokuratury czy wyżej? Dopiero będę szukać info

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Zniesienie współwłasności.
Dzień dobry. Mam partnera, z którym nie mamy ślubu. Wybudowaliśmy dom wyceniony przez bank na 1mln 200 tys. Działkę, na której stoi dom i kredyt mamy wspólny. Chcemy się rozstać, ale ja chce sprzedać dom i podzielić się pieniędzmi a partner wyklucza sprzedaż. Moje pytanie brzmi jak wygląda spłata drugiej osoby w takim przypadku, kiedy jedna osoba zostaje w tym domu? Od czego zacząć? Od przepisania działki i kredytu na partnera z pisemną gwarancją...
Kupno nieruchomości z zadłużoną hipoteką.
Dostałam pozytywną decyzję z banku Millenium odnośnie kredytu, przed uruchomieniem transzy bank wymaga niniejszego (sprzedający ma hipotekę na nieruchomości): Dostarczenie potwierdzenia złożenia we właściwym sądzie wieczystoksięgowym wniosku o wykreślenie z działu IV księgi wieczystej nieruchomości aktualnie występującej tam hipoteki wraz z dowodem wykreślenia stosownej opłaty sądowej z tytułu tego wniosku i zgoda wierzyciela na wykreślenie hip...
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód?
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód? Czy nie ma to zadnego znaczenia? W małżeństwie była zdrada (zona ma dowody na zdradę przez męża), ale zona w związku tez robiła mężowi piekło nie zdrada ale innymi rzeczami (tu brak dowodów do sądu). Czy jeśli po zdradzie, to mąż wystąpi pierwszy o rozwód, to czy są większe szanse ze rozwód nie będzie z jego winy mimo ze to on zdradził, czy nie ma to komplet...
Podział majątku
witam. w 2005 roku zmarł mój ojciec i został dokonany podział majątku pomiędzy mnie, mamę, a moją siostrę. dwa lata temu mama związała się z wdowcem, który posiada dwóch synów. mama w tym roku z partnerem zamierzają się pobrać i w związku z tym mam pytanie jak wygląda podział majątku w sytuacji gdy umiera jedno z małżonków, konkretnie chodzi o to czy mój i siostry dom - z pierwszego małżeństwa matki wchodzi w masę spadkową do podziału z synami z ...

Wyszukiwarka