Czy dom samotnej matki mnie przyjmie?

Mam taką sytuację że muszę się wyprowadzić z domu z trójka dzieci ale problem jest taki że nie mamy gdzie proszę o radę co robić. Dom samotnej matki czy nas przyjmie?
anonim cytuj
19-10-2023
Ciężko jest się dostać to domu samotnej matki długie terminy .Spróbuj zadzwonić na Franciszkańska tam powinni ci pomóc .

anonim cytuj
19-10-2023
To dobre rozwiązanie ,żeby na spokojnie poszukać potem odpowiedniego lokum na miarę możliwości finansowych .

anonim cytuj
19-10-2023
A jaki jest powód i kto wyrzuca z Mieszkania Panią z trójką dzieci? Bo może jak mąż kat to trzeba zgłosić to na policje i odpowiednich instytucji? Dzieci nie mogą zostać bez dachu nad głową!

anonim cytuj
19-10-2023
Dom samotnej matki jest miejscem stworzonym z myślą o pomocy matkom w trudnej sytuacji życiowej, które nie mają wsparcia rodziny lub innych bliskich. Aby zostać przyjętym do takiego domu, trzeba spełnić określone kryteria i zazwyczaj przejść przez procedurę przyjęcia. Zaleca się kontakt z konkretnym domem samotnej matki w najbliższej okolicy, aby dowiedzieć się o dostępności miejsc i warunkach przyjęcia.

W odpowiedzi na Post 2 i 3:
Jest prawdą, że czasami terminy oczekiwania na miejsce w domu samotnej matki mogą być długie. Zadzwonienie do rekomendowanych miejsc, takich jak Franciszkańska, może okazać się dobrym krokiem, aby szybciej znaleźć pomoc. Poza tym warto sprawdzić inne instytucje oferujące wsparcie dla osób w trudnej sytuacji mieszkaniowej.

W odpowiedzi na Post 4:
Jeśli przyczyną opuszczenia mieszkania jest przemoc domowa, warto rozważyć zgłoszenie sprawy na policję oraz skontaktowanie się z odpowiednimi instytucjami pomocy społecznej. Zgodnie z polskim prawem, w sytuacji zagrożenia dobrostanu dziecka, odpowiednie służby mają obowiązek interwencji. W przypadku, gdy mąż stosuje przemoc wobec rodziny, można również ubiegać się o wydanie przez sąd nakazu zabezpieczającego, który zabrania sprawcy zbliżania się do rodziny. Dzieci nie mogą zostać bez opieki i dachu nad głową, dlatego też w takiej sytuacji warto skorzystać z pomocy instytucji oraz organizacji działających na rzecz ochrony praw dziecka i ofiar przemocy domowej.

anonim cytuj
21-10-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek o nabyciu spadku.
Ciocia dostała pismo w sprawie wniosku o nabycie spadku. Została przez Sąd zobowiązana do złożenie w terminie 14 dni odpowiedzi na wniosek z ustosunkowaniem się do żądania wniosku. Ciocia w 100 % zgadza się z wnioskodawcą. Nie ma nic do dodania i chce wziąć udział w postępowaniu. Czy ktoś z Państwa mógłby napisać taką odpowiedź lub podesłać wzór takiego wniosku....
Spłata kredytu hipotecznego po rozwodzie.
Od roku jestem po rozwodzie, wyprowadziłem się ze wspólnego mieszkania, które cały czas jest w wspólnym kredycie, obecnie ten kredyt spłaca była małżonka, która tam mieszka z dziećmi i nowym partnerem. Moja ex żąda ode mnie spłaty połowy tego co zapłaciła po rozwodzie, grożąc sądem i komornikiem. Z racji obecnej słabej sytuacji finansowej, zaproponowałem że spłacę jej to gdy sprzedamy mieszkanie bo jest taki wspólny plan ale ona nie chce czekać. ...
Nagroda Jubileuszowa dla pracownika
Witam. Mam pytanie odnośnie wypłaty nagrody jubileuszowej w pracy. Firma prywatna od 10lat wypłaca pracownikom nagrody jubileuszowe. Pracownik uzyskał prawo do 20latki w 2019r będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym. Pracodawca jednak nie wypłacił tego wynagrodzenia. Moje pytanie brzmi czy pracownikowi należy się to wynagrodzenie skoro w tym czasie przebywał na świadczeniu rehabilitacyjnym? Dodam ze po skończonym świadczeniu rehabilitacyjnym zos...
Podatek po sprzedaży działki.
Przed laty dziadek nieformalnie kupił działkę od sąsiada. Transakcja odbyła się bez udziału notariusza. Nabyłem spadek po ojcu, w którego skład weszła wspomniana nieruchomość. Okazało się, że własności działki ojciec nie nabył i dopiero ja na skutek zasiedzenia uzyskałem wspomniany tytuł prawny. Od rozprawy o zasiedzenie minęło 2 lata, a o spadek 14 lat. Czy zapłacę podatek po sprzedaży całości działki?...

Wyszukiwarka