Reklamacja produktu.

Witam,
24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera
30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień
(tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka)
11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W momencie oddawania mu akumulatora nie prosił o to. Wysłałem mu te zdjęcia. Potwierdził, że dotarły.
(tutaj znowu kilkukrotnie dzwoniłem do sprzedawcy prosząc o informacje co się dzieje)
17.10.2023 - pracownik napisał SMSa: "Nie mam żadnego info nadal. Do końca tygodnia niby ma być odpowiedź."
Czytałem online, że jeżeli w ciągu 14 dni sprzedawca nie odpowie czy uznaje reklamacje czy nie, to uznaje się, że ją uznał. Czy to prawda?
Co mogę zrobić w tej sytuacji, bo wiele razy już dzwoniłem i poganiałem tego sprzedawcę, a zawsze jest odpowiedź 'to producent tak zwleka', a odpowiedź 'niby ma być odpowiedź' jakoś mnie nie satysfakcjonuje.
anonim cytuj
18-10-2023
Dzięki za odpowiedź. W momencie oddawania akumulatora nie dałem sprzedawcy żadnych dokumentów (ani kwarty gwarancyjnej, ani paragonu). Wziął akumulator nie dając mi żadnego potwierdzenia, że go wziął. Pamiętał mnie z twarzy kiedy go kupowałem zaledwie kilka tygodni wcześniej. Czy w takiej sytuacji nie można jednoznacznie stwierdzić, że akumulator zwróciłem z tytułu rękojmi, skoro dopiero po 11 dniach od przyjęcia ode mnie akumulatora sprzedawca poprosił mnie o zdjęcie paragonu i karty gwarancyjnej?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Problem z komornikiem.
Z racji, że jeden z moich rodziców, nie dotrzymywał obowiązku alimentacyjnego, złożyłam wniosek do komornika o ściganie, oczywiście po kilku miesiącach dostałam informacje, że sprawa jest nieskuteczna gdyż dłużnik przebywa poza granicami Polski i praktycznie nie ma żadnych środków na koncie. W roku 2022 w styczniu złożyłam wniosek o zlicytowanie 1/2 części nieruchomości dłużnika. W międzyczasie dostałam informacje o to, że komornik po prostu ...
Kto zajmie się dziećmi po śmierci matki
Czy matka może wskazać osobę, która miałaby przejąć opiekę nad dziećmi po jej śmierci lub w przypadku np przebywania w śpiączce lub bez świadomości? Czy jest to wiążące? Co w przypadku, kiedy dzieci mają ojca ale matka chce, aby w takiej sytuacji opiekę przejęły inne osoby np jej matka (babka dzieci) lub siostra? Jak to wygląda od strony prawnej?...
240ksh
Czy art. 240 ksh wskazuję na to, że uchwała podjęta przez wspólników nie musi być protokołowana? ...
Czy może grozić mi spłata długów po byłym mężu?
Dobry wieczór Mam pytanie dotyczące długów po byłym mężu. Były mąż nie spłaca tych zobowiązań. Ok 13 lat temu będąc w małżeństwie podpisywałam "coś" podczas zaciągania przez niego kredytu. Nie miałam wówczas dochodu więc była to chyba tylko informacja, o branym przez niego kredycie. Ale nie mam pewności co podpisywałam w banku. Czy jednak mimo to może grozić mi spłata jego zobowiązań z tytułu tego podpisanego kredytu? Lub innych...

Wyszukiwarka