Reklamacja produktu.

Witam,
24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera
30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień
(tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka)
11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W momencie oddawania mu akumulatora nie prosił o to. Wysłałem mu te zdjęcia. Potwierdził, że dotarły.
(tutaj znowu kilkukrotnie dzwoniłem do sprzedawcy prosząc o informacje co się dzieje)
17.10.2023 - pracownik napisał SMSa: "Nie mam żadnego info nadal. Do końca tygodnia niby ma być odpowiedź."
Czytałem online, że jeżeli w ciągu 14 dni sprzedawca nie odpowie czy uznaje reklamacje czy nie, to uznaje się, że ją uznał. Czy to prawda?
Co mogę zrobić w tej sytuacji, bo wiele razy już dzwoniłem i poganiałem tego sprzedawcę, a zawsze jest odpowiedź 'to producent tak zwleka', a odpowiedź 'niby ma być odpowiedź' jakoś mnie nie satysfakcjonuje.
anonim cytuj
18-10-2023
Dzięki za odpowiedź. W momencie oddawania akumulatora nie dałem sprzedawcy żadnych dokumentów (ani kwarty gwarancyjnej, ani paragonu). Wziął akumulator nie dając mi żadnego potwierdzenia, że go wziął. Pamiętał mnie z twarzy kiedy go kupowałem zaledwie kilka tygodni wcześniej. Czy w takiej sytuacji nie można jednoznacznie stwierdzić, że akumulator zwróciłem z tytułu rękojmi, skoro dopiero po 11 dniach od przyjęcia ode mnie akumulatora sprzedawca poprosił mnie o zdjęcie paragonu i karty gwarancyjnej?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Wykreślenie wzmianki o egzekucji z księgi wieczystej.
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika . Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca. Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku. Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...
Rozwód a wizyta kuratora.
Witam Przede mną rozwód bez orzekania o winie, wszystko dogadane. Moje pytania brzmią 1. Czy mając wszystko dogadane co do dziecka będzie wizyta kuratora? 2. Czy ta planowana wizyta będzie wcześniej napisana na portalu sądowym?...
Odrzucenie spadku
Od męża ojciec zmarł w 2019 roku. 7 grudnia tego roku urodziło mi się dziecko. Czy muszę odrzucać spadek? Napisze że ojciec męża miał długi....
Czy można mieszkać na działce ROD?
Witajcie, mam pytanie, 3 lata temu partner wziął kredyt na kupno działki ROD. Mamy wspólne pieniądze więc jakby nie patrząc oboje wspólnie ją spłacamy. Ja nie jestem na umowie kupna, wszystko jest na niego. Dziś rozmawiałam z zarządem ROD i spytałam się czy partner może mnie dopisać do działki, dowiedziałam się, że nie może, ponieważ przepisy się zmieniły w 2013 roku. Czy na zwykłej kartce mogę z nim podpisać umowę, w której on dopisuje mnie bą...

Wyszukiwarka