Reklamacja produktu.

Witam,
24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera
30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień
(tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka)
11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W momencie oddawania mu akumulatora nie prosił o to. Wysłałem mu te zdjęcia. Potwierdził, że dotarły.
(tutaj znowu kilkukrotnie dzwoniłem do sprzedawcy prosząc o informacje co się dzieje)
17.10.2023 - pracownik napisał SMSa: "Nie mam żadnego info nadal. Do końca tygodnia niby ma być odpowiedź."
Czytałem online, że jeżeli w ciągu 14 dni sprzedawca nie odpowie czy uznaje reklamacje czy nie, to uznaje się, że ją uznał. Czy to prawda?
Co mogę zrobić w tej sytuacji, bo wiele razy już dzwoniłem i poganiałem tego sprzedawcę, a zawsze jest odpowiedź 'to producent tak zwleka', a odpowiedź 'niby ma być odpowiedź' jakoś mnie nie satysfakcjonuje.
anonim cytuj
18-10-2023
Dzięki za odpowiedź. W momencie oddawania akumulatora nie dałem sprzedawcy żadnych dokumentów (ani kwarty gwarancyjnej, ani paragonu). Wziął akumulator nie dając mi żadnego potwierdzenia, że go wziął. Pamiętał mnie z twarzy kiedy go kupowałem zaledwie kilka tygodni wcześniej. Czy w takiej sytuacji nie można jednoznacznie stwierdzić, że akumulator zwróciłem z tytułu rękojmi, skoro dopiero po 11 dniach od przyjęcia ode mnie akumulatora sprzedawca poprosił mnie o zdjęcie paragonu i karty gwarancyjnej?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Obniżenie alimentów na dziecko.
Witam pracuje za granica jako kierowca zawodowy alimenty na dziecko 10 lat 1500 zł. Matka dziecka nie pracuje wola ciągle więcej. Zamierzam zjechać do Polski zacząć tu pracować. Mam nowa żonę z która chcemy razem pracować w Polsce. Mam dość ciągłych wyjazdów meczy mnie to psychicznie już. Czy jak znajdę prace w Polsce wiadomo ze mniej zarobię i czy to zasadne dla sądu o obniżenie alimentów ? Czy sad może nakazać matce dziecka również pracow...
Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?
Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą....
rozliczenie-umowy-zlecenie
Mam nie ukończone 18 lat, pracowałam w wakacje na umowę zlecenie, muszę się rozliczać?...
Pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy.
Co zrobić, jeśli pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy, który wykorzystałam po urlopie macierzyńskim? Grozi, że da wypowiedzenie z pracy jeśli nie podpisze mu listy, że otrzymałam pieniążki za urlop wypoczynkowy ?...

Wyszukiwarka