Zasiedzenie - rozprawa.

Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę.
Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać?
Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?
anonim cytuj
18-10-2023
Opisz trochę sprawę to będzie łatwiej doradzić.
1. Pominięcie kilku spadkobierców
2. Mieszkanie w nieruchomości ostatniego spadkobiercę do 2012r.
3. Sugerowanie, że jako jedyna sie opiekowała nieruchomością pomimo mieszkania w tej samej nieruchomości brata, siostry oraz jej męża. Wszyscy mieszkali, aż do śmierci. Ostatni 2012r.
4. Sugerowanie, że było się płatnikiem podatku od nieruchomości przez 30 lat. Dowody od 2017r.
5. Świadkowie kłamią na rzecz wnioskodawcy. Jeden zeznaje na okres 30 lat mając wtedy z 22.
6. Sugerowanie, że nikt się nie interesował nieruchomością wraz z gospodarstwem rolnym

Pozew cywilny może złożyć każdy, obojętnie w jakiej sprawie. Powinieneś udzielić pisemnej odpowiedzi na pozew w formie pisma procesowego. Sąd nie zobowiązał cię do tego?
Zobowiązał i tak zrobiłem.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Pożyczyłem fałszywemu koledze pieniądze, do tej pory nie oddał ani grosza. Chciałbym się zapytać Was co robić? Oprócz treści umowy pożyczki mam oczywiście potwierdzenia z banku, wiadomości sms, messenger jako dowód, że do pożyczki faktycznie doszło, zapisane są tam fałszywe zapewnienia, że zostanie spłacona. Obecnie oszust udaje, że nie otrzymuje wiadomości na Messengerze. A zaćmienie mózgu mu odebrało możliwość napisania, e-maila, smsa, listu –...
Podział majątku a intercyza.
Proszę o udzielenie pomocy w nurtującym mnie pytaniu. Jestem w trakcie sprawy rozwodowej z mężem. Nie mam zamiaru przedłużać tego postępowania i chce abyśmy ten etap zakończyli za porozumieniem obu stron. Natomiast problem na pewno pojawi się w przypadku podziału majątku otóż po zawarciu związku małżeńskiego moi rodzice przekazali nam działkę na której rozpoczęliśmy budowę domu. Gdy dom był w stanie surowym otwartym zawarliśmy intercyzę. Dom zost...
Komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu, co w takiej sytuacji?
Witam, mam pytanie, jesli komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu ani nie ma mozliwosci spotkania i dogadania sie co w takiej sytuacji zrobic, nie mam zamiaru rozmawiac z asystentami tylko z komornikiem, celem dogadania splaty...
Aktualizacja treści księgi wieczystej.
Bardzo proszę o pomoc. W wyniku działu spadku zrzekłam się bez obowiązku spłaty domu oraz przynależącej do niej działki na rzecz siostry. I tu mam problem bo nie figuruje jako współwłaściciel tych działek o 2022 roku! A Pani z urzędu dzwoniła ze nie są zmienione księgi wieczyste i jest problem z naliczeniem podatku? A ja nie chce się wpisać jako współwłaściciel bo mim nie jestem. Działka jest na osobnej księdze wieczystej i jest tylko ona w niej...

Wyszukiwarka