Zasiedzenie - rozprawa.

Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę.
Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać?
Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?
anonim cytuj
18-10-2023
Opisz trochę sprawę to będzie łatwiej doradzić.
1. Pominięcie kilku spadkobierców
2. Mieszkanie w nieruchomości ostatniego spadkobiercę do 2012r.
3. Sugerowanie, że jako jedyna sie opiekowała nieruchomością pomimo mieszkania w tej samej nieruchomości brata, siostry oraz jej męża. Wszyscy mieszkali, aż do śmierci. Ostatni 2012r.
4. Sugerowanie, że było się płatnikiem podatku od nieruchomości przez 30 lat. Dowody od 2017r.
5. Świadkowie kłamią na rzecz wnioskodawcy. Jeden zeznaje na okres 30 lat mając wtedy z 22.
6. Sugerowanie, że nikt się nie interesował nieruchomością wraz z gospodarstwem rolnym

Pozew cywilny może złożyć każdy, obojętnie w jakiej sprawie. Powinieneś udzielić pisemnej odpowiedzi na pozew w formie pisma procesowego. Sąd nie zobowiązał cię do tego?
Zobowiązał i tak zrobiłem.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku
Witam Serdecznie mam pytanie odnosnie podizału majatku , opisze po krótce o co mi chodzi Mam babcie która mieszka sama i jest włascicielem domu , ma córkę , jej syn nie żyje a po synie została 5 dzieci już pełnoletnich. W chwili obecnej dom jest w krytycznym stanie i córka babci wymyśliła sobie podiał majątku na wszystkie osoby czyli łącznie z babcią 7 osób , Ja osobiście do tego mieszkania nie posiadam do niego praw tylko jestem w nim zameldow...
Umowa zawarta przez telefon.
Dzisiaj dzwonił do mnie jeden facet z kursów nauki języków obcych i po rozmowie dostałem smsa z gratulacjami i że kurier będzie w ciągu 2 dni roboczych u mnie( niestety mają mój adres) i opłata za pobraniem będzie 397 złotych. Jak się z tego wyplątać ??Czy taka umowa jest wiążąca ????...
Niezdolność do pracy, a wypowiedzenie.
Jestem zatrudniona na UP na czas nieokreślony, będąc na wychowawczym uległam wypadkowi, odbyła się operacja ale niestety ręka jest niesprawna, czy dobrze rozumiem, że w przypadku powrotu do pracy i nie uzyskania zgody lekarza medycyny pracy, pracodawca może dać mi wypowiedzenie ( ze zwolnieniem że świadczenia pracy-ponieważ nie jest w stanie mi zapewnić innego stanowiska )? Co się dzieje w tym wypadku z urlopem, będzie kazał go najpierw wykorzys...
Złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia.
Dzień dobry, złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia, napisałem zażalenie do prokuratury i sąd na posiedzeniu podtrzymuje decyzję prokuratora, a ja jestem pewien że osoba wiedziała o tym że jest na coś chora ale mi o tym nie powiedziała, co w tej sytuacji powinienem zrobić? pozdrawiam...

Wyszukiwarka