Zasiedzenie - rozprawa.

Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę.
Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać?
Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?
anonim cytuj
18-10-2023
Opisz trochę sprawę to będzie łatwiej doradzić.
1. Pominięcie kilku spadkobierców
2. Mieszkanie w nieruchomości ostatniego spadkobiercę do 2012r.
3. Sugerowanie, że jako jedyna sie opiekowała nieruchomością pomimo mieszkania w tej samej nieruchomości brata, siostry oraz jej męża. Wszyscy mieszkali, aż do śmierci. Ostatni 2012r.
4. Sugerowanie, że było się płatnikiem podatku od nieruchomości przez 30 lat. Dowody od 2017r.
5. Świadkowie kłamią na rzecz wnioskodawcy. Jeden zeznaje na okres 30 lat mając wtedy z 22.
6. Sugerowanie, że nikt się nie interesował nieruchomością wraz z gospodarstwem rolnym

Pozew cywilny może złożyć każdy, obojętnie w jakiej sprawie. Powinieneś udzielić pisemnej odpowiedzi na pozew w formie pisma procesowego. Sąd nie zobowiązał cię do tego?
Zobowiązał i tak zrobiłem.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Tato kupił auto od handlarza, okazało się, że auto ma usterkę o której nie został poinformowany. Jak to wygląda z punktu prawnego?
Tato kupił auto od handlarza (który na swoją firmę sprowadza auta z fakturą) okazało się, że auto ma usterkę , cieknący olej z wału korbowego i koszt naprawy to ponad 1000 zł. Sprzedający nas o tym nie poinformował, że jest usterka silnika. Jak to wygląda z punktu prawnego ? Auto aktualnie stoi u mechanika i czekamy na informacje zwrotną od handlarza jaki jest jego kolejny krok. Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Umowa dożywocia.
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...
Okresy ubezpieczenia chorobowego
Dzień dobry, od 8 sierpnia do 18 sierpnia byłam na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) od 21 sieprnia do 15 września byłam na umowie o pracę na zastępstwo i od 18 września do 18 października jestem na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) 23 października mam zaplanowany zabieg i prawdopodobnie dostanę zwolnienie. Nie wiem na jak długo, ale moja pytanie jest takie czy jeżeli dostanę zwolnienie to czy będzie ono płatne?...
czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?
Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?...

Wyszukiwarka