Błąd w akcie ślubu.

Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
03-09-2023
Dane muszą odpowiadać stanu faktycznemu na dzień wydania aktu.

anonim cytuj
03-09-2023

Sugerowane Tematy

Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
czy współwłaściciel mieszkania może zdemontować piec bez mojej zgody?
Dobry wieczór . Proszę o poradę . Mam wspólne mieszkanie z partnerem w którym on bywa rzadko ( 1 lub 2 razy w tyg na noc ) . Mieszam w nim z dzieckiem 3 letnim , które chodzi nieopodal do przedszkola . Mamy ogrzewanie gazowe . Partner za każdym razem kiedy przyjeżdża do domu szantażuje mnie , że ściągnie piec i odłączy ogrzewanie . Ostatnio powiedział, że zrobi to w obecności policji . Bardzo proszę o informację czy ma takie prawo do odłączenia o...
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem?
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem? Kogoś kto uważa że płacenie alimentów wystarczy i w ogóle nie poczuwa sie do kontaktu z dzieckiem. Czy można złożyć wniosek do sądu o to żeby "tata" zabierał dziecko kilka razy w miesiącu do siebie? Jesli jest taka możliwość proszę o pomoc jak powinien wyglądać pozew....
Brak ksiąg wieczystych
Chciałabym się dowiedzieć , czy w przypadku , gdy po śmierci jednego członka rodziny w tym przypadku taty, który był jedynym właścicielem mieszkania , które po jego śmierci przeszło na żonę oraz dwie córki , mieszkanie własnościowe, które nie miało ksiąg wieczystych. Czy jedna ze spadkobierców, mowa o żonie zmarłego może sama złożyć wniosek o księgi wieczyste , po czym swoją część przepisać na wnuka, syna jednej z córek?...

Wyszukiwarka