Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pracownik ma umowę na czas nieokreślony, pracuje poniżej 3 lat.
Ciągle jest na chorobowym, nie przychodzi do pracy pisząc rano wiadomości.
Poza tym jest mało wydajny, po prostu mi nie odpowiada.
Jak najlepiej go zwolnić żeby nie płacić odprawy? Jak to zrobić żeby nie rzucił za chwilę chorobowego i nie ciągnął go z pół roku?...
Moja sprawa przedstawia się następująco. Na przełomie roku znajoma prosiła mnie o pomoc finansową, gdzie zarzekała się, że jak tylko da radę, to spłaci dług. Jak wiadomo, człowiek głupi i ufa, że ludzie są uczciwi. I tak zamiast kwota maleć to urosła do prawie 7 tys. zł. Niestety nie była podpisywana żadna umowa, ale sytuacja wygląda tak. Mam wiadomości, w których podkreślam, że jest to pożyczka i pieniądze są do zwrotu, co dana osoba potwierdza ...
Witam. Sytuacja jest dosc skomplikowana
-mąż miał wypadek w pracy w sierpniu i od tej pory jest na L4
-We wrześniu skończyła mu się umowa dostał świadectwo pracy i nosił już L4 do ZUS
-Ja nie pracuje i ja i dziecko byłyśmy dopisanie do jego ubezpieczenia
-od sierpnia nie dostał jeszcze zadnych pieniędzy z ZUS
Dziś w trójkę ja, on i dziecko byliśmy u lekarza ale okazało się że nie możemy być przyjęci bo nie mamy ubezpieczenia, a dziś mąż miał...
Czy w jakiś sposób umowa najmu okazjonalnego może być niekorzystna na najemcy? Chodzi o samą formę umowy. Osoby zainteresowane wynajmem nie chcą podpisać umowy najmu okazjonalnego, tłumacząc się komplikacjami prywatnymi, których nie chcą mówić. Czy ta umowa w jakiś sposób różni się od umowy na czas określony dla najemcy? Czy np. po zakończeniu umowy na czas określony trzeba znaleźć lokal zastępczy w sytuacji kiedy najemca nie chce się wyprowadz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: