Błąd w akcie ślubu.

Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
03-09-2023
Dane muszą odpowiadać stanu faktycznemu na dzień wydania aktu.

anonim cytuj
03-09-2023

Sugerowane Tematy

Nabycie spadku.
Mąż w drodze dziedziczenia poprzez wpisanie aktu poświadczenia dziedziczenia u notariusza nabył spadek po ojcu. Spadek ten zgłosił do urzędu skarbowego zgodnie ze stanem faktycznym. W późniejszym terminie okazało się, że w tym samym akcie jest dziedziczenie po dziadku i babci w skład czego wchodzi dom - mąż nieświadomy tego wszystkiego nie wykazał tego w zeznaniu. Czy jedyne co pozostaje to złożyć zeznanie i liczyć się z koniecznością zapłaty? Kw...
Podział majątku po zmarłym.
Dzień dobry. Podczas trwania podziału majątku po osobie zmarłej, w tym wypadku między moją babcia, a córka po jej drugim mężu, gdzie został powołany przez sąd rzeczoznawca do wycenienia nieruchomości to czy w takim wypadku, kiedy babcia zaczęła przeprowadzać remont który obecnie przerwaliśmy, będzie miał wpływ na podniesienie ceny nieruchomości? Czy w takim wypadku kiedy tylko ona tam mieszka i chce odnowić sobie dom - rzeczoznawca sądowy uwzględ...
Doręczenie pisma.
Czy odmowa odbioru pisma (listu) wymaga pisemnego potwierdzenia -(chodzi o podpis), na zwrotnym dokumencie odbioru?...
Podwójne ubezpieczenie pojazdu.
Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na o...

Wyszukiwarka