Błąd w akcie ślubu.

Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
03-09-2023
Dane muszą odpowiadać stanu faktycznemu na dzień wydania aktu.

anonim cytuj
03-09-2023

Sugerowane Tematy

umowa zlecenie a zasiłek chorobowy
Dobry wieczór, proszę o pomoc. Pracowałam na UoP do 31.08, od 10.09 pracowałam na podstawie umowy zlecenia dla innej firmy (nowa praca), odprowadzałam dobrowolne składki chorobowe. Kilka dni temu lekarz stwierdził, że przyjmuje mnie na oddział w trybie pilnym, ponieważ niezbędna jest operacja. Umowa zlecenie została wypowiedziana przez zleceniodawcę zaraz po informacji przekazanej od lekarza. Moje pytania brzmią następująco: 1) czy należy mi si...
Spadek i zachowek po dziadku.
Sprawa dotyczy spadku i zachowku po dziadku. Mój teść i dziadek moich dzieci wraz ze swoją drugą żoną w 2009 r. jednocześnie złożyli przed notariuszem testamenty. W testamencie żony teścia jest zapisane że powołuje do całości swojego małżonka a na wypadek gdyby nie chciał lub nie mógł dziedziczyć, do całości spadku powołuje bratanicę (nazwisko i imię). Teść powołuje do całości spadku małżonkę (nazwisko i imię). Żona teścia zmarła zmarła w cze...
Sprawa z oskarżenia prywatnego.
Sprawa karna z prywatnego oskarżenia o pomówienia. Czy przeważnie za to jest grzywna. Do osoby powiedziałem bandyto bo wtargnęła mi do mieszkania w godzinach nocnych. Czy na pierwszej rozprawie mogę być sam bo nie stać mnie na adwokata....
Spis inwentarza.
Witam, odrzuciłam spadek po mamie. Zostały dzieci czyli wnuki, złożyłam wniosek w ich imieniu aby mogły odrzucić spadek ale przyszło mi przez głowę czy jest jakaś możliwość aby się dowiedzieć ile długów zostało po mamie. Czy ja w imieniu dzieci mogę złożyć wniosek do sądu o spis inwentarza po zmarłej?...

Wyszukiwarka