Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Umiera ojciec. W testamencie przekazuje mieszkanie swojej opiekunce. (Ojciec był po rozwodzie z dziećmi nie miał kontaktu od długich lat).
Opiekunka chce się zrzec testamentu. Czy wtedy spadek przechodzi na dzieci ojca czy na dzieci opiekunki na którą zostało w spadku przepisane mieszkanie?
Będę wdzięczna za pomoc. W razie dodatkowych pytań chętnie odpowiem, nie wiem co w tej sprawie może mieć znaczenie.
Z góry dziękuję za pomoc....
W ubiegłym tygodniu kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym. Dwa razy oglądaliśmy z narzeczonym lokal w obecności pośrednika. Właściciel nie miał z nami kontaktu. Mieszkanie ogólnie było w kiepskim stanie, całe do remontu ale przygotowani byliśmy na taki stan rzeczy. Po załatwieniu niezbędnych formalności jak sprawy urzędowe i administracyjne zabraliśmy się wstępnie za porządkowanie pomieszczeń. Ze zgrozą odkryliśmy, że mieszkanie jest całe zapluskwi...
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem , odmawia spotkań lub nie zezwala na opiekę bez jej obecności .
Podczas jej obecności zbiera informacje którymi później mataczy oraz reżyseruje .
Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?
Jak zabezpieczyć kontakt z dzieckiem ?...
Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: