Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Proszę o pomoc. Dostałam w spadku od rodziców gospodarstwo rolne wraz z ziemia rolna. Ziemia obecnie jest wydzierżawiona. Czy w trakcie trwania dzierżawy mogę przepisać cześć ziemii w ramach spłaty siostrom ? ...
Proszę o poradę.
Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić.
Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża.
Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...
20 grudnia 2023 r. zmarła moja mama.
6 dni przed śmiercią skończyła 65 lat tj. 14.12.
Ojciec nie żyje, jestem jedynym dzieckiem.
Chciałabym odzyskać jej składki z OFE. Mama nikogo nie uposażyła.
W ZUSIE kazali mi załatwić poświadczenie dziedziczenia.
Mama poza tym nie zostawiła żadnego spadku.
Czy wystarczy to załatwić u notariusza? Jakie to są koszty?
Czy mogę od razu zrzec się tego na rzecz mojej córki czyli wnuczki mamy? Czy robi różnic...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: