Błąd w akcie ślubu.

Witam. Jakie powinno być nazwisko matki w akcie małżeństwa mojego męża jeśli kilka lat po jego narodzinach ponownie wyszła za mąż? Powinno tam być wpisane nazwisko matki widniejące w akcie urodzenia mojego męża czy jej aktualne nazwisko? Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
03-09-2023
Dane muszą odpowiadać stanu faktycznemu na dzień wydania aktu.

anonim cytuj
03-09-2023

Sugerowane Tematy

Zadłużenie alimentacyjne.
Otóż jestem dłużnikiem alimentacyjnym mój dług obecnie wynosi około 22.000 tys, obecnie zaczynam spłatę tego długu tj. spłaciłem łącznie 5700zl ale zostałem wezwany na jutro na policje w celu postawienia zarzutów. -W tej sytuacji chciałbym zapytać czy od jutrzejszego przesłuchania grozi mi więzienie? -czy po postawieniu zarzutów będę musiał stawić się na rozprawę? -czy to ze alimenty zacząłem płacić jest jakimś plusem i mogę nie dostać wyrok...
Likwidacja stanowiska pracy.
Zostałem zwolniony z pracy po 16 latach z uwagi na "znaczne pogorszenie warunków ekonomicznych powodujących konieczność likwidacji stanowiska pracy". Zapytałem pracodawcę, czy w związku z tym przysługuje mi odprawa. Zostałem poinformowany, że nie i że obowiązuje mnie 3-miesięczyny okres wypowiedzenia, za który otrzymam wynagrodzenie i nie zostałem zwolniony ze świadczenia pracy w tym okresie. Dodatkowo, jeżeli to ma jakieś znaczenie, ...
Zrzeczenie się spadku przez niepełnoletnią
Cześć, mam dwie siostry, jedna nie pełnoletnia. Jakiś czas temu zmarł mój ojciec. auto podzielone jest między mnie, dwie siostry i matką na 1/4 własności. Uzgodniliśmy, że auto będzie używać pierwsza siostra. Chciała ono je przepisać na siebie, lub w niedalekiej przyszłości wymienić na nowsze. Jednak problemem jest to, że druga z sióstr jest poniżej 18roku życia i nie może się zrzec swojej części. 1.Czy można jeździć normalnie autem, które je...
Czy można płacić alimenty do ręki z pokwitowaniami?
Witam. Mam problem i nie wiem co robić. Moja matka miała przeze mnie założoną sprawę w lipcu o niepłacenie alimentów. Wyrok był taki iż jeśli dalej nie będzie płacić to dostanie 8 miesięcy więzienia. Dzisiaj do mnie zadzwoniła z informacją, że chce płacić alimenty do ręki a ja mam jej wydawać pokwitowania i podobno muszę zgłosić to do mopsu. Taki pomysł podobno podrzuciła jej kuratorka. Szczerze mówiąc, nie chce przyjmować tych alimentów do ręki...

Wyszukiwarka