Czy za zwolnienie lekarskie wystawione przez szpital jest 100%?
Nie, zwolnienie lekarskie, które nie wynika z wypadku przy pracy, jest płatne w wysokości 80% wynagrodzenia.
Czy ciągłość zwolnienia lekarskiego, o ile zostanie przedłużone przez innego lekarza również jest płatne 100%?
Tak, jeżeli zwolnienie lekarskie zostanie przedłużone przez innego lekarza, wynagrodzenie za czas choroby nadal wynosi 80% wynagrodzenia.
Czy podczas zwolnienia lekarskiego mogę pracować?
Nie. Podejmowanie jakiejkolwiek pracy w trakcie zwolnienia lekarskiego jest zabronione i może skutkować utratą prawa do zasiłku chorobowego.
Podjęcie decyzji o pracy w trakcie zwolnienia lekarskiego powoduje że łamię przepisy?
Tak, podejmowanie pracy w trakcie zwolnienia lekarskiego jest naruszeniem przepisów i może skutkować utratą prawa do świadczeń chorobowych.
Pracodawca zasugerował abym nie przedłużał L4
Decyzja o przedłużeniu zwolnienia lekarskiego leży w gestii lekarza. Jeśli jesteś zdolny do pracy zdalnej, to kwestia dogadania się z pracodawcą. Jednakże, nie powinno to wpływać na twoje zdrowie ani rehabilitację.
Podczas rehabilitacji, ciągłości zwolnienia lekarskiego też mogę mieć 100% wynagrodzenia?
Tak, jeśli jest to ciągłość zwolnienia lekarskiego, wynagrodzenie chorobowe nadal wynosi 80% wynagrodzenia.
Jeżeli w trakcie zwolnienia lekarskiego odniosłem inne uszkodzenia
Tak, jeżeli w trakcie zwolnienia lekarskiego doznałeś kolejnego uszkodzenia, to masz prawo do zasiłku chorobowego za to nowe uszkodzenie.
Otrzymałem informację od pracodawcy, że po 30 dniach niezdolności do pracy muszę wykonać raz jeszcze badania do pracy.
Chodzi o badania kontrolne. Po zakończeniu leczenia i zwolnienia lekarskiego pracodawca ma obowiązek wystawić Ci skierowanie na badania kontrolne. Do czasu ich przeprowadzenia nie możesz podejmować pracy.
Czy po powrocie z zwolnienia lekarskiego, pracodawca może mnie zwolnić?
Pracodawca może wręczyć Ci wypowiedzenie, ale nie może być ona uzasadniona Twoim zwolnieniem lekarskim. Jeśli zdecyduje się na taki krok, musi podać inny uzasadniony powód.
Mam nadzieję, że powyższa odpowiedź rozwiała Twoje wątpliwości dotyczące prawnych aspektów zwolnienia lekarskiego. Jeśli masz dodatkowe pytania, chętnie na nie odpowiem.