Urlop.
Jest jeszcze urlop na żądanie. Czy w firmie funkcjonuje plan urlopów? Nie ma czegoś takiego, jest tylko że ileś osób w tym samym czasie może przebywać na urlopie ale tak to nic innego nie ma Jeśli nie ma planu to pracodawca udziela urlopu na wniosek pracownika, który to wniosek może po prostu odrzucić.
- Zbierz umowę, korespondencję z pracodawcą i dokładne daty zdarzeń.
Jeśli nie ma planu to pracodawca udziela urlopu na wniosek pracownika, który to wniosek może po prostu odrzucić. Wyjątek stanowi urlop na żądanie, ale to tylko 4 dni w roku. W niektórych przypadkach pracodawca może odmówić też urlopu na żądanie, ale taki działanie wymaga bardzo mocnych podstaw.
Nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz... Nie ma planu urlopów, pracodawca odmawia udzielenia urlopu. Masz możliwość wzięcia urlopu na żądanie, "opieki", "siły wyższej". Nie chcesz to nie bierzesz. Chcesz to bierzesz "na żądanie" - po to właśnie on jest. Ogólnie obowiązujące prawo reguluje to w taki sposób. Być może są jakieś zapisy w regulaminie pracy, które dotyczą tego o czym piszesz, ale tego nie wiem.
Przeglądaj forum
Podobne pytania
Wątki z tej samej kategorii
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. K...
Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolni...
Witam czy jeżeli jestem na L4 od psychiatry i potrzebuję się oderwać na jakiś czas to czy mogę wyjechać za granicę?
Dzień dobry mam pytanie koleżanka jest zarejestrowana w urzędzie pracy bez prawa do zasiłku i dziś dostała z bezrobocia ofertę pra...