Pytanie odnośnie odziedziczonej części mieszkania.

Mam pytanie odnośnie odziedziczonej części mieszkania.
W skrócie , zmarł mi mąż (dzieci brak), odbyła się sprawa o stwierdzenie nabycia spadku, dziedzicze ja, brat i ojciec męża. Sytuacja wygląda tak, że mam 1/6 mieszkania od 4 lat nie byłam w tym miszkaniu bo zamki zostały zmienione. Mieszka tam teść a brat męża ma działalność pod tym adresem.
1. Czy mogę żądać wpuszczenia mnie do mieszkania?
2. Chciałabym aby znieść współwłasność i żeby mnie spłacili ale nie uśmiecha mi się ciąganie po sądach - czy jest inna opcja?
anonim cytuj
23-08-2023
Czyje było mieszkanie przed śmiercią Pani męża? Jako współwłaściciel ma Pani prawo wchodzić do mieszkania - jeśli jest problem trzeba wezwać policję. Jeśli pozostali właściciele nie chcą Pani spłacić to jedynym wyjściem jest sprawa w sądzie.

anonim cytuj
23-08-2023
Czyje było mieszkanie przed śmiercią Pani męża? Jako współwłaściciel ma Pani prawo wchodzić do mieszkania - jeśli jest problem trzeba wezwać policję. Jeśli pozostali właściciele nie chcą Pani spłacić to jedynym wyjściem jest sprawa w sądzie.

Męża i teścia w częściach 1/3 męża, reszta teścia.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Sąsiad nie sprząta części wspólnych.
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział? Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...
Uchylanie się od płacenia alimentów.
Witajcie. Właśnie za uchylanie się od płacenia alimentów otrzymałem wyrok karny, który tworzy problem i pytanie. A mianowicie problem w tym, że wyroku otrzymałem nakaz płacenia bieżących alimentów ale do spłacenia mam też 2 lata zaległych alimentów dla byłej żony a także dwa lata zaległych alimentów z MOPS. Żona mówi, że jak zacznę jej płacić bieżące alimenty to ona i tak musi je przekazywać do MOPSU, według niej na poczet zaległości wobec fund...
Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Chcę wydziedziczyć córkę po mojej śmierci. Jest jedynaczką. W jaki sposób to zrobić, kiedy się uprawomocni, ile to kosztuje u notariusza?...
Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Pożyczyłem fałszywemu koledze pieniądze, do tej pory nie oddał ani grosza. Chciałbym się zapytać Was co robić? Oprócz treści umowy pożyczki mam oczywiście potwierdzenia z banku, wiadomości sms, messenger jako dowód, że do pożyczki faktycznie doszło, zapisane są tam fałszywe zapewnienia, że zostanie spłacona. Obecnie oszust udaje, że nie otrzymuje wiadomości na Messengerze. A zaćmienie mózgu mu odebrało możliwość napisania, e-maila, smsa, listu –...

Wyszukiwarka