Spadek

Witam. Dostałam 5/8 mieszkania po babci w spadku. 1/8 już wcześniej była moja(po dziadku) 1/8 jest ciotki, 1/8 wujka. Jeśli wujek wystąpi o zniesienie współwłasności i spłatę to jakie są szanse bym spłaciła wujka w ratach? Będę remontować to mieszkanie, chce tam mieszkać.
anonim cytuj
23-08-2023
Jeśli chcesz remontować ro proponuje aby przed remontami doszło do zniesienia współwłasności.

anonim cytuj
23-08-2023
Jeśli chcesz remontować ro proponuje aby przed remontami doszło do zniesienia współwłasności.

A nie wystarczy wycena mieszkania przez rzeczoznawcę? Przed remontem oczywiście.
nie. Musisz mieć zgodę współwłaścicieli aby odpowiadali z remont w równym stopniu. Bez tego podniesiesz wartość nieruchomości wspólnej. Sad może nie chcieć rozliczyć tego jeśli nie będzie zgody między wami.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty na rodzica.
Dzień dobry, Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie. Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy. Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego? Ojciec chce by...
Czy na zwolnieniu lekarskim można zwolnić pracowników?
Hejka proszę o pomoc Czy na zwolnieniu lekarskim można zwolnić pracowników? I czy wypowiedzenie umowy o pracę zaczyna się w dniu wystawienia? Czy doręczenia do pracowników? Czy dopiero jak wrócą ze zwolnienia lekarskiego? Umowa na czas nieokreślony o pracę. Pracodawca chce zaoszczędzić kasę i zwolnic ludzi i płacić im na lewo pod stołem gotówkę tylko mniejsza kwota najniższa krajowa. Pracodawca zalega z pensja za 2 lub 3 miesiące jest niewia...
Sprzedawca miga się od wystawienia faktury
Witam.W zeszłym tygodniu zakupiłem felgi do samochodu przez olx,w ogłoszeniu (wystawione jako firma)sprzedający podał informację,że wystawia fakturę-na tej opcji mi zależało.Zamówiłen felgi,podałem informację,że chcę otrzymać fakturę-podałem dane do jej wystawienia.Sprzedawca poinformował,że faktura będzie przypięta do opakowania.Felgi dotarły(zapłaciłem przy odbiorze),niestety faktury ani jakiegokolwiek dowodu zakupu nie otrzymałem.Skontaktowałe...
Partner złożył wniosek o RKO na dziecko. Jest to moje pierwsze dziecko a jego drugie. Czy ZUS będzie weryfikował??
Witam.Dowiedziałam się, że partner z którym już nie mieszkam bo się rozeszliśmy złożył wniosek o RKO na dziecko, które jest jego drugim dzieckiem (moim pierwszym). Rzecz w tym, że nie powinien bo nie mieszka i nie wychowuje tego dziecka. Czy ZUS będzie weryfikował to, czy ten rodzic mieszka z tym dzieckiem, czy trzeba samemu to zgłosić? ...

Wyszukiwarka