Wezwanie do sądu a miejsce zamieszkania świadka.

Przyjaciółka dostała wezwanie do sądu w Radomiu jako świadek. Miejsce zamieszkania na co dzień Warszawa. Jak ma uregulować kwestie nieobecności w pracy? Wystarczy, że dostarczy ksero wezwania i wtedy ma nieobecność usprawiedliwiona? Musi brać urlop? Czy jakieś zaświadczenie z sądu dodatkowe? Kadrowa na urlopie i nikt nic nie wie jak to rozwiązać?
anonim cytuj
23-08-2023
Wezwanie stawiennictwo obowiązkowe? Jeśli tak, to pokazuje je w pracy i ma nieobecność usprawiedliwioną, nie trzeba urlopu. Tylko że ten dzień będzie niepłatny. W sądzie składa się wniosek o wypłacenie utraconych dochodów i za koszty podróży.

anonim cytuj
23-08-2023
Wezwanie stawiennictwo obowiązkowe? Jeśli tak, to pokazuje je w pracy i ma nieobecność usprawiedliwioną, nie trzeba urlopu. Tylko że ten dzień będzie niepłatny. W sądzie składa się wniosek o wypłacenie utraconych dochodów i za koszty podróży.

Ewentualnie bierze urlop, aby darować sobie wniosek o wypłacenie utraconego dochodu. Nadal jednak przysługuje zwrot kosztów podróży.

anonim cytuj
23-08-2023

Ewentualnie bierze urlop, aby darować sobie wniosek o wypłacenie utraconego dochodu. Nadal jednak przysługuje zwrot kosztów podróży.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku.
Były ex małżonek (rozwód bez orzekania o winie miesiąc temu, była wspólnota majątkowa) założył sprawę o podział majątku, wyznaczając cenę z kosmosu za dom na wsi i oczekując spłaty połowy. Ja tego domu sprzedać nie chce, chętnie go spłacę ale nie mam takich pieniędzy - może macie doświadczenie czy sad może zarządzić raty? Czy jeśli podana cena jest +20% możemy najpierw zweryfikować to na jakiejś wycenie? Nie stać mnie na prawnika który poprowadzi...
Brak zwrotu pieniędzy za zwracane rzeczy.
Dzień dobry, 13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym 17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy) 21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach. 22.11 po...
Czy kierownik ma prawo wymagać od pracowników dodatkowego czasu pracy?
Pracuje w dużej korporacji gdzie obowiązują karty do odbijania czasu pracy oraz zmiana stroju na odzież roboczą (jestem pracownikiem umysłowym praca przy komputerze ale zasada zmiany ubrania obowiązuje wszystkich pracowników). W uop mam zapis: 8-16 (łącznie 8h), natomiast kierownictwo działu wymaga bym najpóźniej odbijał się kartą 7:55 a wybijał 16:05 argumentując, ze mam być przy komputerze 8-16, a ten dodatkowy czas jest wymagany na zmianę ubra...
Moje dziecko często choruje, czy częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia z pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczęszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...

Wyszukiwarka