Umowa o pracę na czas określony. Jak ją rozwiązać?

Umowa o pracę na czas określony. Jak ją rozwiązać? Rozpoczęcie pracy z dniem 25 sierpnia. Jak zrezygnować bez konsekwencji?
anonim cytuj
23-08-2023
Złożyć wypowiedzenie. O jakich konsekwencjach Pani pisze?

anonim cytuj
23-08-2023
Złożyć wypowiedzenie. O jakich konsekwencjach Pani pisze?

w przypadku niepodjęcia pracy po podpisaniu umowy w określonym terminie. Powód całkowicie zrezygnowanie z etatu na rzecz innej propozycji pracy. Podpisana umowa 21sierpnia z rozpoczęciem pracy 25 sierpnia. Jak anulować podpisaną umowę?

anonim cytuj
23-08-2023
Obowiązuje normalny okres wypowiedzenia, chyba że zawrze się porozumienie z pracodawcą. Konsekwencje porzucenia pracy to wypowiedzenie w trybie art. 52 kp, czyli tzw. dyscyplinarka i ewentualna odpowiedzialność odszkodowawcza.

anonim cytuj
23-08-2023
Umowa o pracę na czas określony. Jak ją rozwiązać? Rozpoczęcie pracy z dniem 25 sierpnia. Jak zrezygnować bez konsekwencji?

Wypowiedzenie można złożyć już teraz

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru a działalność nierejestrowana.
Witam, prowadzę działalność nierejestrowaną w postaci sprzedaży produktów na allegro. Jestem świadom, że nie mogę przekroczyć miesięcznego progu minimalnej krajowej (w przeciwnym wypadku muszę założyć działalność). Pytanie - co w sytuacji gdy sprzedam towar, dotrze do klienta, a ten mi go zwróci w ciągu 14 dni? Czy jak mu zwracam pieniądze za zwrócony towar, to to co wcześniej mi zapłacił muszę wliczyć do miesięcznego przychodu, czy nie?...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....
Brak ciągłości umów przy zakupie auta.
Mam takie luźne pytanie, jakie przepisy wymagają, żeby przy rejestracji auta mieć ciągłość umów, jeżeli ostatni właściciel nie jest wpisany w dowód? Przecież w WK powinna być informacja, kto był dotychczasowym właścicielem, bo jest obowiązek zgłoszenia. Dodatkowo sprzedawca oświadcza, że jest właścicielem sprzedawanego pojazdu i że pojazd jest wolny od wad prawnych....
uszkodzenie samochodu
Dzień dobry. Podczas koszenia trawnika na osiedlu został uszkodzony mój samochód. Sprawę zgłosiłem do spółdzielni mieszkaniowej ponieważ do niej należy teren. Spółdzielnia mieszkaniowa przekazała sprawę do właściciela firmy, która zajmuje się koszeniem trawy na osiedlu. Właściciel miał się do mnie odezwać i załatwić sprawę lecz nie miało to miejsca. Czy swoje roszczenia powinienem kierować do spółdzielni, która zarządza terenem czy do właś...

Wyszukiwarka