Zgoda na ustawienie słupa elektrycznego na mojej działce.

Dzień dobry. Czy muszę wyrazić zgodę na ustawienie słup elektrycznego na mojej działce, co jeśli się nie zgodzę by przez moją działkę ciągnęli prąd do sąsiedniej działki, przez moją, czy jeśli się zgodzę należy mi się jakaś rekompensata, odszkodowanie?
anonim cytuj
23-08-2023
Z tego co mi wiadomo masz prawo żądać odszkodowania za słup który będzie stał i ciebie na działce.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak sprawdzić czy babcia podpisała umowę dożywocia?
Babcia mojej narzeczonej kilkanaście lat temu przepisała mieszkanie swojej synowej, niestety nie mam dokładniejszych informacji czy było to w formie darowizny, sprzedaży czy umowy o dożywocie. Tydzień temu babcia złamała biodro, jest już po operacji i wymaga opieki w domu. Synowa oczywiście natychmiast się odcięła i usilnie próbuje babcie umieścić w dps. Babcia nie jest w stanie znaleźć aktu notarialnego, ja podejrzewam ze synowa go po prostu zab...
Wynajem mieszkania od mamy.
Wynajmuję od 2 lat mieszkanie, które należy do mojej matki. Nie ma żadnej umowy najmu, nie mogę się jej doprosić. Miała początkowo być, ale matka ciągle zwlekała, ponieważ nie chce odprowadzać podatku do skarbówki. Tak na prawdę nie mam pojęcia ile czasu w tym mieszkaniu mogę mieszkać, czy muszę ponosić wszystkie koszty bierzących napraw itp. Oczywiście co miesiąc kasuje ode mnie czynsz + media. Oczywiście gotówką bo przecież „skarbówka się dowie...
Odpowiedzialność pracownika za szkodę.
Dzień dobry, proszę o poradę, w jaki sposób rozwiązać sytuację . Firma posiada samochody służbowe jednak zdarzyło się tak, że osoba zajmująca się polisami przeoczyła termin na wznowienie OC, w związku z czym UFG nałożył na firmę wysoką karę w kwocie 10800 zł Firma chce przerzucić ten koszt na pracownika. Czy w ogóle ma do tego prawo? Pracownik zatrudniony jest na umowę o pracę na czas nieokreślony, relacje z pracodawcą w porządku. W umowie ni...
Umowa ustna na wynajem mieszkania,
Witam serdecznie, proszę o poradę co zrobić? Wynajmuje mieszkanie na umowę słowna, co miesiąc wysyłam koleżance rozliczenia pradu gazu, przelew wykonuje tytułem wpłata, jednak co miesiąc wysyłamy sobie rozliczenia, place również raz w roku ubezpieczenie mieszkania, również tytułem wpłata po otrzymaniu zdjecia rachunku polisy tak koleżanka sobie zażyczyła, gdyż oficjalnie nie chciała wynająć mieszkania, płace tylko opłaty czynszowe mediowe bez ods...

Wyszukiwarka