Ale jeśli ma tylko dom zapisany a ziemi nie I są jeszcze nie przepisane ciągniki na zmarłego brata tylko na ojca.
Skoro ziemia i ciągniki nie są jego, to nikt ich po nim nie odziedziczy. Skoro należą do ojca, to nie są częścią spadku po bracie. Rodzeństwu zachowek po bracie nie przysługuje, zgodnie z ustawą.
Dzień dobry mam bardzo ważne pytanie odnośnie rozliczenia pit na dzieci.
Jestem po rozwodzie 2 lata Ale mieszkamy z byłym mężem i dziećmi w jednym mieszkaniu ponieważ ja nie mam gdzie iść on też.
Płaci mi na dzieci alimenty w kwiecie 900zl i tylko tyle,ja gotuje osobno on osobno każdy robi sobie zakupy itp
Ja robię wszystkie rachunki itp opłaty w szkołach,ubrania on tylko 900zl nic więcej go nie interesuje
Ale chodzi mi o to jak będzie z roz...
Dzień dobry.
Jaki jest najlepszy sposób zrezygnowania z umowy o pracę na czas określony, po przepracowaniu 4 miesięcy u danego pracodawcy? Powód jest taki, iż szefostwo wykorzystując mój kierunek studiów, non stop mówi mi, że nic nie osiągnę. Wydaje mi się, że to już czysty mobbing. Najpierw krzyczą, a później udają, że nie było tematu....
Witam. Opiszę całą sytuację. 1 lutego poszłam na wynajem. Wynajem kosztował 1200 zl. Zapłaciłam wynajmującemu kaucje w wysokości 2tys zł. Oraz od razu za luty za czynsz. Umowa była zrobiona przez notariusza. Miesiąc jest wypowiedzenia. Co miesięczne rachunki otrzymywałam w postaci napisanych na kartce kwot np. " prąd 200 , woda 150 , wynajem 1200" nie otrzymywałam zdjęć rachunków, zuzycia. nic.. Dnia 24.09 napisałam do najemcy, że chce ...
Witam mam pytanko czy jeżeli ojciec dziecka nie uznał ojcostwa (sprawa w sądzie jest pod koniec listopada) to czy muszę go informować co jest u córki jego słynny tekst to "jak tam xxx" i na tym się kończy nie odwiedza nie loży na dziecko czy muszę mu odpowiadać na takie pytania? Przed chwilą się pytał czy podam mu pilnie datę urodzenia jak wydusilam na co chce to powiedział że tatuaż chce zrobić z datą urodzin po czym mu powiedziałam że...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: