Ale jeśli ma tylko dom zapisany a ziemi nie I są jeszcze nie przepisane ciągniki na zmarłego brata tylko na ojca.
Skoro ziemia i ciągniki nie są jego, to nikt ich po nim nie odziedziczy. Skoro należą do ojca, to nie są częścią spadku po bracie. Rodzeństwu zachowek po bracie nie przysługuje, zgodnie z ustawą.
Została do mnie nadana przesyłka zagraniczna zawierająca leki. Jest to pięć opakowań środków antykoncepcyjnych na mój wyłączny użytek. Przesyłka po nadejściu do Polski została zatrzymana przez urząd celny, który domaga się ode mnie dowodu zakupu leków oraz pozwolenia z Urzędu Rejestracji Wyrobów Medycznych na import. Faktur żadnych nie mam, leki otrzymałam od osoby prywatnej za darmo. Według ustawy prawo farmaceutyczne można bez zgody Urzędu Wyro...
Mam takie pytanie, złożyłam skargę na komornika, ponieważ od kilku miesięcy po wpłacie przez dłużnika pieniędzy nie wypłaca mi ich. Czy ja w trakcie postępowania mogę wycofać egzekucję?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Edit. Zależy mi na informacji czy podczas trwania postępowania wobec komornika mogę wycofać egzekucję?...
Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko s...
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: