Ale jeśli ma tylko dom zapisany a ziemi nie I są jeszcze nie przepisane ciągniki na zmarłego brata tylko na ojca.
Skoro ziemia i ciągniki nie są jego, to nikt ich po nim nie odziedziczy. Skoro należą do ojca, to nie są częścią spadku po bracie. Rodzeństwu zachowek po bracie nie przysługuje, zgodnie z ustawą.
Opublikowałam zdjęcie twarzy mojego znajomego na aplikacji badoo z dopiskiem że jest oszustem. Zrobiłam to w złości bo nakryłam go na kłamstwie. Jednak to zdjęcie skasowałam po niecałych 5 minutach, a ten zescreenował to i straszy mnie policją i że mnie zgłosi i że będę miała duże problemy. Zaznaczam, że on tam miał profil i rozsyłał zdjęcia twarzy oraz przyrodzenia w rozmowach prywatnych , Zrobiłam to wszystko w nerwach i dużych emocjach i byłam...
Witam, mam takie pytanie a zarazem prośbę o pomoc.
Jakiś czas temu, około tygodnia temu w sklepie odzieżowym oddałem do reklamacji spodnie, w dniu dzisiejszym otrzymałem sms "Zapraszamy po odbiór reklamacji" skontaktowałem się telefonicznie ze sklepem otrzymałem informację, że reklamacja nie została uwzględniona z powodu rzekomego "mechanicznego uszkodzenia" i teraz moje pytanie jako, że sklep znajduje się odległości około 40...
Przebywam za granicą do końca marca, a na moje nazwisko nieoczekiwanie przyszło awizo z sądu. Sprawa dotyczy zapewne zmian w księdze wieczystej nieruchomości. Mam ustanowionego pełnomocnika do załatwiania formalności związanych z tą nieruchomością. Na kopercie jest tylko sygnatura sprawy, która jest mi nieznana. Pełnomocnik nie ma pełnomocnictwa pocztowego. Co zrobić w tej sytuacji, jak odebrać polecony z sądu?...
Mam umowę zlecenie, na której nie ma nic wspomniane o terminie wypłacenia wynagrodzenia. Jest tylko stawka godzinowa, pracodawca nic nie wspomniał do kiedy bede dostawać wynagrodzenie.
Jak mam to interpretować? Pierwszy raz spotykam się z brakiem terminu wynagordzenia....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: