Ale jeśli ma tylko dom zapisany a ziemi nie I są jeszcze nie przepisane ciągniki na zmarłego brata tylko na ojca.
Skoro ziemia i ciągniki nie są jego, to nikt ich po nim nie odziedziczy. Skoro należą do ojca, to nie są częścią spadku po bracie. Rodzeństwu zachowek po bracie nie przysługuje, zgodnie z ustawą.
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów .
Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....
Od 2018 roku mam zajęcie komornicze za alimenty. W tej chwili komornik zabiera 60% wynagrodzenia. Sytuacja się zmieniła bo przyznano mi rentę. W dalszym ciągu pracuje. Pytanie moje jest czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty. Dodam ze place bieżące i zaległe alimenty. Dziękuje za odpowiedź....
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...
Witam , wydzwania do mnie firma windykacyjna dość nieuprzejmi , Czy mam prawo podawać swój PESEL bądź datę urodzenia ? Powiedziałem , że nie mam obowiązku podawać to mi odpowiedziała babka , że lepiej abym podał bo potem może źle się skończyć dla mnie i się rozłączyłem ..Jest jakiś paragraf kodeks który mogę podać przy następnym telefonie od nich ?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: