Rzeczywista ilość dni w wiezieniu

Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?
anonim cytuj
12-04-2023
Kiedy zgłaszasz się na komisariacie, zaczyna się liczyć czas Twojej kary pozbawienia wolności. Jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to oznacza, że ten dzień już będzie wliczany do Twojej kary. Nie jestem pewien, jak dokładnie liczony jest czas na komisariacie przed wywiezieniem do zakładu karnego, ale generalnie wydaje się, że będziesz miał zaliczony jeden dzień kary, czyli zostałoby Ci 3 dni do odbycia.

W praktyce, jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to w teorii powinieneś opuścić zakład karny w sobotę rano, jeśli czas spędzony na komisariacie będzie liczony jako jeden dzień. Jednakże, warto pamiętać, że mogą wystąpić różne sytuacje, które mogą wpłynąć na rzeczywisty czas odbywania kary, dlatego nie można tego potwierdzić na 100%.

anonim cytuj
13-04-2023
Mogę podać Ci kilka przepisów, które mogą mieć zastosowanie w Twoim przypadku.

Kodeks karny wykonawczy zawiera wiele przepisów dotyczących wykonania kar pozbawienia wolności oraz innych środków karnych. Warto zwrócić uwagę na przepisy związane z odbywaniem kary pozbawienia wolności, takie jak art. 112, który mówi o tym, że kara pozbawienia wolności jest wykonywana w zakładach karnych.

Kodeks karny może również zawierać istotne informacje dotyczące kar pozbawienia wolności, np. w art. 56, który mówi o tym, że karę pozbawienia wolności wykonuje się w sposób umożliwiający resocjalizację skazanego.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

dozór elektroniczny
Witam Państwa Ciotka ma syna co ma mieć dozór elektroniczny. Syn z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Wczoraj oznajmił jej że mają przyjechać i mu to założyć. Mieszkanie należy do wujka i on nie zgadza się by syn w tym mieszkaniu odbywał dozór. Kilkakrotnie wujek był atakowany nożem przez syna. Co ma ciotka teraz robić? ...
Co grozi za nie opłacenie podatku od zakupu auta?
Dzień dobry. W sierpniu zakupiłam auto. Niedawno dowiedziałam się o podatku. W umowie jest zawarty punkt dotyczący urzędu skarbowego i podatku, ale jest on przekreślony. Sprzedający zapewnił, że mam się nie martwić podatkami, wtedy nie wiedziałam o co mu chodzi. Nie mam jednak takiego potwierdzenia na piśmie. Sprzedający to osoba prywatna. Czy jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się czy sprzedający zapłacił podatek? Czy grozi mi jakaśc kara finanso...
Błąd w pozwie.
Dostałem (jako powód) takie pismo: "Wezwać do uzupełnienia braków formalnych pozwu poprzez złożenie wszystkich załączników wymienionych w pozwie wraz z odpisem, tj. informacje z serwisu z dnia 2019-07-17 (3 dokumenty) – pkt 10 (do pozwu dołączono jedynie 2 dokumenty)" W pozwie nastąpiła pomyłka i powinno być napisane (2 dokumenty) Czy wystarczy to skorygować pismem procesowym? nie rozumiem też wyrażenia "w pozwie wraz z odpisem...
Wynagrodzenie na L4
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco. 14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl) 8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl) Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia. Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...

Wyszukiwarka