Rzeczywista ilość dni w wiezieniu

Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?
anonim cytuj
12-04-2023
Kiedy zgłaszasz się na komisariacie, zaczyna się liczyć czas Twojej kary pozbawienia wolności. Jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to oznacza, że ten dzień już będzie wliczany do Twojej kary. Nie jestem pewien, jak dokładnie liczony jest czas na komisariacie przed wywiezieniem do zakładu karnego, ale generalnie wydaje się, że będziesz miał zaliczony jeden dzień kary, czyli zostałoby Ci 3 dni do odbycia.

W praktyce, jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to w teorii powinieneś opuścić zakład karny w sobotę rano, jeśli czas spędzony na komisariacie będzie liczony jako jeden dzień. Jednakże, warto pamiętać, że mogą wystąpić różne sytuacje, które mogą wpłynąć na rzeczywisty czas odbywania kary, dlatego nie można tego potwierdzić na 100%.

anonim cytuj
13-04-2023
Mogę podać Ci kilka przepisów, które mogą mieć zastosowanie w Twoim przypadku.

Kodeks karny wykonawczy zawiera wiele przepisów dotyczących wykonania kar pozbawienia wolności oraz innych środków karnych. Warto zwrócić uwagę na przepisy związane z odbywaniem kary pozbawienia wolności, takie jak art. 112, który mówi o tym, że kara pozbawienia wolności jest wykonywana w zakładach karnych.

Kodeks karny może również zawierać istotne informacje dotyczące kar pozbawienia wolności, np. w art. 56, który mówi o tym, że karę pozbawienia wolności wykonuje się w sposób umożliwiający resocjalizację skazanego.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

ubezpieczenie samochodu
Witam proszę o poradę : Znajomy wziął na siebie ubezpieczenie auta jednego ze swoich domowników. Okazało się że umowa ubezpieczenia tego auta skończyła się 17 dni wcześniej o czym znajomy nie wiedział. Teraz przyszedł fundusz gwarancyjny do zapłaty a " domownik" którego jest auto nie poczuwa się do winy ani nie ma chęci płacić owej kary... Auto jest na jego wujka, ubezpieczenie na znajomego a autem jeździ "domownik" Jest ...
Umowa o dożywocie.
Sytuacja dotyczy aktu notarialnego "umowa o dożywocie". Zgodnie z art 908 kc" nabywca" nieruchomości jest zobowiązany do wytrzymania "zbywcy", aż do śmierci. Sprawa jasna. Jak wygląda sytuacja w przypadku gdy "zbywca" osoba w bardzo podeszłym wieku wyraża chęć umieszczenia w DPS z uwagi na stan zdrowia, czy jest taka możliwość, czy musi do końca mieszkać w swojej nieruchomości? Drugie pytanie: czy "na...
Brak wypłaty odprawy emerytalnej.
Przed powzięciem decyzji o przejściu na emeryturę udałam się do oddziału ZUS-u w celu uzyskania niezbędnych informacji. Po uzyskaniu takowych złożyłam wypowiedzenie z pracy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. W międzyczasie skończyłam 60 lat, po czym doszło do mojego zwolnienia się z pracy z tytułu wypowiedzenia (28 listopada). Wiem, że należy mi się odprawa od pracodawcy - Jak stanowi art. 92(1) § 1 Kodeksu pracy, jednak do dnia dzisiejszego nie...
Jak zgodnie z prawem pozbyć się rzeczy pozostawionych przez najemcę?
Mam taką sprawę najemca nie płaci za 5 czynsz i rachunek za prąd . Wiec 31 lipca 2023 roku skończyła mu się umowa najmu . Wiec zmieniłam zamki w mieszkaniu. Tam zostało trochę jego rzeczy. Napisał mi ze nie mam prawa przetrzymywać jego rzeczy. Czy jest jakaś ustawa lub Kodeks mówiący o tym ? Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka