Rzeczywista ilość dni w wiezieniu

Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?
anonim cytuj
12-04-2023
Kiedy zgłaszasz się na komisariacie, zaczyna się liczyć czas Twojej kary pozbawienia wolności. Jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to oznacza, że ten dzień już będzie wliczany do Twojej kary. Nie jestem pewien, jak dokładnie liczony jest czas na komisariacie przed wywiezieniem do zakładu karnego, ale generalnie wydaje się, że będziesz miał zaliczony jeden dzień kary, czyli zostałoby Ci 3 dni do odbycia.

W praktyce, jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to w teorii powinieneś opuścić zakład karny w sobotę rano, jeśli czas spędzony na komisariacie będzie liczony jako jeden dzień. Jednakże, warto pamiętać, że mogą wystąpić różne sytuacje, które mogą wpłynąć na rzeczywisty czas odbywania kary, dlatego nie można tego potwierdzić na 100%.

anonim cytuj
13-04-2023
Mogę podać Ci kilka przepisów, które mogą mieć zastosowanie w Twoim przypadku.

Kodeks karny wykonawczy zawiera wiele przepisów dotyczących wykonania kar pozbawienia wolności oraz innych środków karnych. Warto zwrócić uwagę na przepisy związane z odbywaniem kary pozbawienia wolności, takie jak art. 112, który mówi o tym, że kara pozbawienia wolności jest wykonywana w zakładach karnych.

Kodeks karny może również zawierać istotne informacje dotyczące kar pozbawienia wolności, np. w art. 56, który mówi o tym, że karę pozbawienia wolności wykonuje się w sposób umożliwiający resocjalizację skazanego.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

spółka zoo ma długi
Dzień dobry, Istnieje spółka zoo. Spółka zoo ma długi, spowodowane głównie trudną sytuacją przez pandemie. Czy członkowie zarządu, wspólnicy mogą odpowiadać w uzasadnionych przypadkach swoimi długami do wysokości pełnego długu względem wszystkich wierzycieli czy do wysokości wkładu jaki włożył w ramach swoich udziałów? Z góry dziękuje za wszelkie informacje....
Akt poświadczenia dziedziczenia.
20 grudnia 2023 r. zmarła moja mama. 6 dni przed śmiercią skończyła 65 lat tj. 14.12. Ojciec nie żyje, jestem jedynym dzieckiem. Chciałabym odzyskać jej składki z OFE. Mama nikogo nie uposażyła. W ZUSIE kazali mi załatwić poświadczenie dziedziczenia. Mama poza tym nie zostawiła żadnego spadku. Czy wystarczy to załatwić u notariusza? Jakie to są koszty? Czy mogę od razu zrzec się tego na rzecz mojej córki czyli wnuczki mamy? Czy robi różnic...
Czy to zgodne z prawem, żeby obaj ojcowie płacili alimenty na dziecko?
Dzień dobry, Mam pytanie ws. alimentów na dziecko. Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać) Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2 Pytanie 1. Czy to zgodne z prawem...
zwrot prowizji
Witam. Czy za pośrednictwo w pozyskiwaniu zwrotów prowizji z umowy kredytowej można żądać wynagrodzenia w wysokości 50 % zwrotu?...

Wyszukiwarka