Rzeczywista ilość dni w wiezieniu

Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?
anonim cytuj
12-04-2023
Kiedy zgłaszasz się na komisariacie, zaczyna się liczyć czas Twojej kary pozbawienia wolności. Jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to oznacza, że ten dzień już będzie wliczany do Twojej kary. Nie jestem pewien, jak dokładnie liczony jest czas na komisariacie przed wywiezieniem do zakładu karnego, ale generalnie wydaje się, że będziesz miał zaliczony jeden dzień kary, czyli zostałoby Ci 3 dni do odbycia.

W praktyce, jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to w teorii powinieneś opuścić zakład karny w sobotę rano, jeśli czas spędzony na komisariacie będzie liczony jako jeden dzień. Jednakże, warto pamiętać, że mogą wystąpić różne sytuacje, które mogą wpłynąć na rzeczywisty czas odbywania kary, dlatego nie można tego potwierdzić na 100%.

anonim cytuj
13-04-2023
Mogę podać Ci kilka przepisów, które mogą mieć zastosowanie w Twoim przypadku.

Kodeks karny wykonawczy zawiera wiele przepisów dotyczących wykonania kar pozbawienia wolności oraz innych środków karnych. Warto zwrócić uwagę na przepisy związane z odbywaniem kary pozbawienia wolności, takie jak art. 112, który mówi o tym, że kara pozbawienia wolności jest wykonywana w zakładach karnych.

Kodeks karny może również zawierać istotne informacje dotyczące kar pozbawienia wolności, np. w art. 56, który mówi o tym, że karę pozbawienia wolności wykonuje się w sposób umożliwiający resocjalizację skazanego.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

Praca przy zbiorze malin.
Dzień dobry ja z zapytaniem bo nie wiem już co mam robić , pracowałam przy zbiorze malin , zarobiłam 2700, z czego wypłacili mi 1000zl a na resztę miałam zaczekać ok tygodnia .Minęło już dwa tygodnie nie odbierają telefonu nie odpisują na smsy . Czy w tej sytuacji mogę coś zrobić czy już raczej zapomnieć o pieniądzach?...
Warunkowe umorzenie kary.
Prokurator w mojej sprawie wystąpił o warunkowe umorzenie kary, złożył wniosek do sądu. Jak wyglądają dalsze czynności? Jest rozprawa z powoływaniem świadków? Czy jest zasądzone jakieś zadośćuczynienie dla pokrzywdzonego?...
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy na zakup mieszkania. Jak to zrobić żeby było dobrze???
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy(oczywiście dużo większa niż graniczne 9k) które przeznaczymy z mężem na wkład własny do mieszkania, które właśnie kupujemy. Jak to zrobić, żeby wszystko było ok? Czy wystarczy jeśli rodzice zrobią przelew na moje prywatne konto z tytułem "darowizna" czy musi być napisane coś jeszcze w tytule przelewu? Wiem, że jako obdarowana do pół roku muszę zgłosić darowizne. Co w przypadku, jeśli...
odzież ochronna
Zna się tutaj ktoś na przepisach pracy? Chodzi o pobieranie odzieży ochronnej rękawic, kamizelek itp. Żeby cokolwiek wziąć trzeba przejść około 3km. Jak to się ma gdy jest cały czas robota i nie ma czasu iść? Mam to załatwiać po pracy? Przysługuje tylko po max 2 komplety...

Wyszukiwarka