Rzeczywista ilość dni w wiezieniu

Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?
anonim cytuj
12-04-2023
Kiedy zgłaszasz się na komisariacie, zaczyna się liczyć czas Twojej kary pozbawienia wolności. Jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to oznacza, że ten dzień już będzie wliczany do Twojej kary. Nie jestem pewien, jak dokładnie liczony jest czas na komisariacie przed wywiezieniem do zakładu karnego, ale generalnie wydaje się, że będziesz miał zaliczony jeden dzień kary, czyli zostałoby Ci 3 dni do odbycia.

W praktyce, jeśli zgłosisz się we wtorek wieczorem, to w teorii powinieneś opuścić zakład karny w sobotę rano, jeśli czas spędzony na komisariacie będzie liczony jako jeden dzień. Jednakże, warto pamiętać, że mogą wystąpić różne sytuacje, które mogą wpłynąć na rzeczywisty czas odbywania kary, dlatego nie można tego potwierdzić na 100%.

anonim cytuj
13-04-2023
Mogę podać Ci kilka przepisów, które mogą mieć zastosowanie w Twoim przypadku.

Kodeks karny wykonawczy zawiera wiele przepisów dotyczących wykonania kar pozbawienia wolności oraz innych środków karnych. Warto zwrócić uwagę na przepisy związane z odbywaniem kary pozbawienia wolności, takie jak art. 112, który mówi o tym, że kara pozbawienia wolności jest wykonywana w zakładach karnych.

Kodeks karny może również zawierać istotne informacje dotyczące kar pozbawienia wolności, np. w art. 56, który mówi o tym, że karę pozbawienia wolności wykonuje się w sposób umożliwiający resocjalizację skazanego.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

Skarga Nadzwyczajna.
Czy mogę wnieść Skargę Nadzwyczajną do Sądu Najwyższego na wyrok Sądu Apelacyjnego z 2011 r., gdy składałem od niego oddaloną w 2013 r. przez Sąd Najwyższy skargę kasacyjną?...
Kupno samochodu.
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
Mandat za brak legitymacji do biletu.
Wczoraj jechałam pociągiem do Łodzi kupiłam bilet ulgowy ponieważ skan/zdjęcie legitymacji miałam w telefonie, po pokazaniu panu zdjęcia nawet nie spojrzał na zdjęcie i powiedział że to nie jest dokument dostałam mandat 137zł+ opłatę za bilet normalny. Nigdy nikt nie robił z tego problemu i bez problemu uznawali zdjęcie. Czy jest sens się odwoływać od tego?...
Zachowek po rodzicach.
Moi rodzice w 1994 roku przepisali notarialnie gospodarstwo rolne z budynkami mojemu bratu. Rok później brat przepisał notarialnie całe gospodarstwo na mnie. Czy w takim przypadku pozostałemu rodzeństwu należy się po 29 latach zachowek lub inne pieniądze? Tata zmarł 17 lat temu, natomiast mama nadal żyje....

Wyszukiwarka