Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?

Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie ewentualnej wysyłki listem.
Z tego co mi wiadomo w tym roku żadne zlecenie nie dostało PIT-a.
Moje pytanie, czy pracodawca nie ma obowiązku wystawiać takich dokumentów pracownikom zwolnionym od podatku?
Jeśli jednak każdy powinien otrzymać PIT-11 to gdzie mogę zgłosić fakt ze go nie otrzymałam?
anonim cytuj
01-03-2023
Do końca lutego jest czas na wysłanie pracownikom PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
No to niezbyt dużo czasu zostało a tu ani widu, ani słuchu.
Inni pracownicy już dawno dostali.

anonim cytuj
01-03-2023
Liczy się data stempla pocztowego. Mogą nawet wysłać 28 lutego.

anonim cytuj
01-03-2023
Wejdź na podatki.gov.pl i tam po zalogowaniu w dokumentach źródłowych znajdziesz swój PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
Faktycznie tam jest, ale nadal mnie dziwi, dlaczego nie dostałam go tak jak rok temu.

anonim cytuj
01-03-2023
poczta@abw.gov.pl tam zgłoś

anonim cytuj
07-03-2023

Sugerowane Tematy

Zadłużony lokator.
Mój były lokator jest mi dłużny pieniądze, wyprowadził się z mieszkania 1.5 roku temu mieszkał prawie 2 lata. Wydaje mi się ze ma problem z alkoholem ponieważ jak z nim rozmawiałam parokrotnie to miałam wrażenie ze był nietrzeźwy (były to godzinny ranne). Parę razy zdeklarował się ze ureguluje zadłużenie a później nic. Widzę ze zablokował mnie wszędzie I zmienił nr tel. Czy ja mogę cokolwiek zrobić. Aby odzyskać pieniądze?...
Dziedziczenie a separacja.
Witam jestem z mężem od 2 lat po ślubie mamy córkę, tego roku odziedziczyłam dom po tacie lecz z mężem nie mamy podpisanej rozdzielności jeśli sprzedam nieruchomość i kupię za te środki inną to będzie wliczać się do majątku małżeństwa czy w dalszym ciągu pozostanie jako dziedziczenie i mąż nie będzie miał do tego prawa ?? Proszę o rady i ewentualna pomoc jakie mogę zastosować druki prawne dodam również że z mężem jesteśmy w trakcie załatwiania sp...
Czy mam prawo do mieszkania?
Sprawa wygląda tak: mamy z żoną ślub w roku 2015, zamieszkujemy wspólnie od 2014r w mieszkaniu dziadka żony, który, to "dał słownie nam to mieszkanie" w zamian z mieszkanie u rodziców mojej, wtedy przyszłej żony i opiekę ze strony jej rodziców pod ich dachem, w 2016 dziedek żony umiera, miał dzieci: syna- ojciec żony oraz córkę - ciotka żony, w 2017r dochodzimy do porozumienia z ciotką żony - wpłacamy jej, na jej konto, zażądaną pr...
Zwrot kosztów szkolenia.
Podpisałem umowę lojalnościową na szkolenie w którym pracodawca zawarł paragraf mówiący o zwrocie kosztów poniesionych przez pracodawcę w przypadku między innymi nie zdania egzaminu. Ponadto jest paragraf o brzmieniu: Wysokość podlegających zwrotowi kosztów podnoszenia kwalifikacji ulega zmniejszeniu proporcjonalnie do okresu przepracowanego od dnia zdania egzaminu. Czy to nie stoi w sprzeczności z Art. 103 paragraf 5. KP ? Naprawdę mogę być z...

Wyszukiwarka