Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?

Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie ewentualnej wysyłki listem.
Z tego co mi wiadomo w tym roku żadne zlecenie nie dostało PIT-a.
Moje pytanie, czy pracodawca nie ma obowiązku wystawiać takich dokumentów pracownikom zwolnionym od podatku?
Jeśli jednak każdy powinien otrzymać PIT-11 to gdzie mogę zgłosić fakt ze go nie otrzymałam?
anonim cytuj
01-03-2023
Do końca lutego jest czas na wysłanie pracownikom PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
No to niezbyt dużo czasu zostało a tu ani widu, ani słuchu.
Inni pracownicy już dawno dostali.

anonim cytuj
01-03-2023
Liczy się data stempla pocztowego. Mogą nawet wysłać 28 lutego.

anonim cytuj
01-03-2023
Wejdź na podatki.gov.pl i tam po zalogowaniu w dokumentach źródłowych znajdziesz swój PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
Faktycznie tam jest, ale nadal mnie dziwi, dlaczego nie dostałam go tak jak rok temu.

anonim cytuj
01-03-2023
poczta@abw.gov.pl tam zgłoś

anonim cytuj
07-03-2023

Sugerowane Tematy

Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy?
Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy? Zakłady już nie istnieją. Czy można uzyskać jakiś dokument np z ZUS czy innej instytucji?...
Sąsiad uderzył w mój samochód.Nie zdążyłam zareagować, bo odjechał co zrobić w takiej sytuacji
Sąsiad uderzył zderzakiem w mój samochód- miał pecha, ze to widziałam przez okno. Jest niewielki ślad. Nie zdążyłam zareagować, bo odjechał. Kamer brak. oczywiście pójdę do niego jutro, ale nie wiem, czy weźmie to na klatę, bo trochę się wydaje być gburowaty. Czy nagrywanie rozmowy z nim może być wykorzystane później w sprawie? To jest legalne?...
Do jakiej kwoty przychodu miesięcznego/rocznego może sobie dorabiać bez ujawniania tego w zeznaniu podatkowym.
Mam krótkie pytanie. Znajoma zajmuje sie hobbistycznie robieniem zabawek, odzdóbek z tekstyliów. Głównie dla znajomych ale nie tyle. Dorobi na tym kilka stówek miesięcznie. Pytała mnie do jakiej kwoty przychodu miesięcznego/rocznego może to robić bez ujawniania tego w zeznaniu podatkowym. Niestety nie potrafiłem jej odpowiedzieć. Ktoś pomoże? ...
Brak wypłaty za niewykorzystany urlop.
Absolutnie przypadkowo zostałam uświadomiona, że prawdopodobnie była pracodawczyni nie wypłaciła mi wynagrodzenia za niewykorzystany urlop. Pracowałam na stacji paliw od grudnia 2021 do kwietnia 2022. W tym czasie z urlopu nie korzystałam. Czy jestem jeszcze w stanie te pieniądze wyegzekwować? Dodatkowo chciałabym zapytać o pracę w dni świąteczne. Jeżeli pracowałam w pierwsze święto Bożego Narodzenia czy pomimo, iż pracowałam na stacji czynne...

Wyszukiwarka