Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?

Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie ewentualnej wysyłki listem.
Z tego co mi wiadomo w tym roku żadne zlecenie nie dostało PIT-a.
Moje pytanie, czy pracodawca nie ma obowiązku wystawiać takich dokumentów pracownikom zwolnionym od podatku?
Jeśli jednak każdy powinien otrzymać PIT-11 to gdzie mogę zgłosić fakt ze go nie otrzymałam?
anonim cytuj
01-03-2023
Do końca lutego jest czas na wysłanie pracownikom PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
No to niezbyt dużo czasu zostało a tu ani widu, ani słuchu.
Inni pracownicy już dawno dostali.

anonim cytuj
01-03-2023
Liczy się data stempla pocztowego. Mogą nawet wysłać 28 lutego.

anonim cytuj
01-03-2023
Wejdź na podatki.gov.pl i tam po zalogowaniu w dokumentach źródłowych znajdziesz swój PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
Faktycznie tam jest, ale nadal mnie dziwi, dlaczego nie dostałam go tak jak rok temu.

anonim cytuj
01-03-2023
poczta@abw.gov.pl tam zgłoś

anonim cytuj
07-03-2023

Sugerowane Tematy

Problem z komornikiem.
Z racji, że jeden z moich rodziców, nie dotrzymywał obowiązku alimentacyjnego, złożyłam wniosek do komornika o ściganie, oczywiście po kilku miesiącach dostałam informacje, że sprawa jest nieskuteczna gdyż dłużnik przebywa poza granicami Polski i praktycznie nie ma żadnych środków na koncie. W roku 2022 w styczniu złożyłam wniosek o zlicytowanie 1/2 części nieruchomości dłużnika. W międzyczasie dostałam informacje o to, że komornik po prostu ...
windykacja należności
Proszę o poradę. 27.08.2019 r. oraz 20.12.2019 r. sprzedałam towar przedsiębiorcy. Chciałam złożyć pozew do Sądu, ale kazało się że przedsiębiorca jest wykreślony z CEiDG. Data wykreślenia wpisu z rejestru 03.04.2019 r. Sąd Rejonowy wydał zakaz prowadzenia działalności gospodarczej na 10 lat. Podstawa prawna wykreślenia: art. 30 ust. 1 pkt 1 ustawy o CEIDG i Punkcie Informacji dla Przedsiębiorcy - zgłoszenie do CEIDG informacji o prawomocnym o...
Zachowek.
Dzień dobry. Moja mama ponad 30 lat temu przepisała mieszkanie nowe w bloku mojemu bratu. Posiada ona jeszcze jedną nieruchomość - mieszkanie w starej kamienicy.- wymaga ono generalnego remontu ( wymiany : instalacji elektrycznej, centralnego ogrzewania i wodociągowej, drzwi , podłogi , wyrównania ścian) Mama zrobiła testament u notariusza , w którym do całości spadku powołała moją córkę. Mimo ,że mama jeszcze żyje mój brat już mi zapowiedział że...
ponowny wniosek o dozór elektroniczny
wiem że złożenie ponownego wniosku o dozór elektroniczny przed upływem 3 miesięcy od wydania odmownej decyzji zostaje bez rozpatrzenia. Gdzieś jednak usłyszałam iż warto złożyć na dwa tygodnie przed upływem tych 3 miesięcy aby nadać bieg sprawie - czy to prawda?...

Wyszukiwarka