Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?

Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie ewentualnej wysyłki listem.
Z tego co mi wiadomo w tym roku żadne zlecenie nie dostało PIT-a.
Moje pytanie, czy pracodawca nie ma obowiązku wystawiać takich dokumentów pracownikom zwolnionym od podatku?
Jeśli jednak każdy powinien otrzymać PIT-11 to gdzie mogę zgłosić fakt ze go nie otrzymałam?
anonim cytuj
01-03-2023
Do końca lutego jest czas na wysłanie pracownikom PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
No to niezbyt dużo czasu zostało a tu ani widu, ani słuchu.
Inni pracownicy już dawno dostali.

anonim cytuj
01-03-2023
Liczy się data stempla pocztowego. Mogą nawet wysłać 28 lutego.

anonim cytuj
01-03-2023
Wejdź na podatki.gov.pl i tam po zalogowaniu w dokumentach źródłowych znajdziesz swój PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
Faktycznie tam jest, ale nadal mnie dziwi, dlaczego nie dostałam go tak jak rok temu.

anonim cytuj
01-03-2023
poczta@abw.gov.pl tam zgłoś

anonim cytuj
07-03-2023

Sugerowane Tematy

Czy rodzice mogą mnie wyrzucić z domu?
Mam 18 lat i jestem uczennicą 3 klasy zawodowej. Mieszkam z mamą i z tatą. W domu od zawsze były problemy, awantury ale nie w tym rzecz. Przez to, że jest problem do mnie od zawsze rodzice chcą mnie wyrzucić z domu w czerwcu po ukończeniu 3 klasy. Ja chciałabym dalej się uczyć aby mieć chociaż średnie wykształcenie. Czy w czerwcu mogę ich pozwać o alimenty? Albo cokolwiek zrobić w tej sytuacji?. Mama stwierdziła że może mnie wyrzucić kiedy chce i...
Nieuczciwy i nekajacy właściciel mieszkania
Wynajmowałam mieszkanie. Dostałam wypowiedzenie z okresem miesięcznym, bo właściciel twierdził, że chce sprzedać mieszkanie. Umowa na czas nieokreślony. Ponieważ nie mogłam nic znaleść, przedłużał mi aneksami aż do 31.12.2019 r. W czerwcu 2019 spóźniłam się z opłatami tzn wpłaciłam tylko część, resztę uregulowałam w przeciągu 2 tygodni. Przy rozliczeniu właściciel oznajmił, że kaucja 900 zł przepada, bo spóźniłam się raz z opłatami. Ponieważ rozl...
Podejrzenie o wyłudzenie renty.
Jeśli ktoś napisze maila lub wyśle pisemnie takie podejrzenie o wyłudzenie, bez podania własnego imienia i nazwiska, czy taka informacja jest sprawdzana?...
Pojazd niedopuszczonym do ruchu.
Zostałem zatrzymany na nie swoim skuterze, byłem bez kasku i karty motorowerowej, która posiadam lecz nie miałem jej przy sobie. Właściciel skutera znajdował się dosłownie 10 m ode mnie, poproszony zostałem o dokumenty pojazdu. Powiedziałem, że nie jest to mój skuter i zawołałem właściciela, wyszło, że pojazd był nie zarejestrowany, nie miał kompletnie nic żadnych dokumentów, zabrali nas na komisariat, skuter został na parkingu, ja dostałem wezwa...

Wyszukiwarka