Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?

Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie ewentualnej wysyłki listem.
Z tego co mi wiadomo w tym roku żadne zlecenie nie dostało PIT-a.
Moje pytanie, czy pracodawca nie ma obowiązku wystawiać takich dokumentów pracownikom zwolnionym od podatku?
Jeśli jednak każdy powinien otrzymać PIT-11 to gdzie mogę zgłosić fakt ze go nie otrzymałam?
anonim cytuj
01-03-2023
Do końca lutego jest czas na wysłanie pracownikom PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
No to niezbyt dużo czasu zostało a tu ani widu, ani słuchu.
Inni pracownicy już dawno dostali.

anonim cytuj
01-03-2023
Liczy się data stempla pocztowego. Mogą nawet wysłać 28 lutego.

anonim cytuj
01-03-2023
Wejdź na podatki.gov.pl i tam po zalogowaniu w dokumentach źródłowych znajdziesz swój PIT 11.

anonim cytuj
01-03-2023
Faktycznie tam jest, ale nadal mnie dziwi, dlaczego nie dostałam go tak jak rok temu.

anonim cytuj
01-03-2023
poczta@abw.gov.pl tam zgłoś

anonim cytuj
07-03-2023

Sugerowane Tematy

Rozwód i podział majątku wspólnego.
Witam, dostałam w darowiźnie działkę od rodziców, później darowałam pół działki mężowi, zaczęliśmy budowę domu w tym momencie sso, będziemy brać rozwód. Jak wygląda sprawa z podziałem majątku ? Czy mężowi należy się połowę naszego majątku, jeżeli działka była darowana z mojej strony i większość pieniędzy na budowę domu też było ode mnie ?...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?
Hello, czy jest na sali notariusz? Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią: 1. Czy posiadacze mniejs...
Jak najkorzystniej przepisać prawo własności do mieszkania?
Dzień dobry, w 2012 roku moja ciocia (rodzona siostra mojego taty) zakupiła mi mieszkanie, w którym obecnie mieszkam już z moją żoną, na zasadzie umowy najmu. Chcielibyśmy w końcu to uregulować prawnie, to znaczy żeby te mieszkanie było już na mnie, tylko jak najmniejszym kosztem. Rodzą się pytania ? - czy najlepszym rozwiązaniem na zniwelowanie kosztów (zwolnienie z podatków, taksy, etc) jest umowa darowizny tego mieszkania na mojego tate, g...

Wyszukiwarka