Rozliczanie PIT-u

Mam 20 lat i uczę się w szkole policealnej, pracuje na umowie zlecenie.
Czy muszę wypełniać jakiś PIT? Zleceniodawca wysłał mi PIT 11 i nie wiem co dalej.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie musisz, jeżeli jesteś osoba ucząca się, to nie musisz, zwrotu i tak nie masz z czego dostać, wiec na spokojnie PIT 11 jest do wglądu dla Ciebie.

anonim cytuj
28-02-2023
Możesz zaakceptować na podatki gov, ale jak tego nie zrobisz to nic się nie stanie-zwrotu nie dostaniesz tak czy siak, więc możesz olać temat.

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Testament ustny zmarłego.
Witam, sprawa którą chcę poruszyć tak pod koniec 2021 roku zmarł mój dziadek, ostatnią jego wolą ustną było to by w razie jego śmierci przelać środki które miał na koncie na konto wnuka, zgodnie z art. 952kc istnieje taka szansa lecz musi być jednocześnie 3 świadków, co z powodu ówczesnej pandemii nie miało racji bytu i każdy niestety oddzielnie dostał takie informacje. Bank po 1 miesiącu od śmierci mojego dziadka wysłał mi pismo (nie wiem swoją ...
Sytuacja rodzinna- spadkowa.
Sytuacja rodzinna- spadkowa. Są 2 siostry i ciężko chorujący brat. Jedna z sióstr jest z wizyta u brata z początkiem września do 15 września, widzi ze sytuacja zdrowotna jest trudna…nie ma zbytnio kontaktu z bratem, aby chciał cokolwiek zakomunikować. Osoba z zewnątrz rodziny - konkubina 2 tyg po wizycie siostry zwołuje notariusza do domu i spisuje na siebie testament. W testamęcie zapisuje dom rodzinny na siebie. 6 października Brat um...
pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu
Witam, mam pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu: wynagrodzenie zasadnicze 1000 zł brutto + premia brutto do 400 zł. Czy w tym wypadku premia wlicza się jakoś w wynagrodzenie zasadnicze? W mojej ocenie minimalne zasadnicze wynagrodzenie powinno wynosić 1400 zł brutto + ewentualne premie. Poproszę o poradę czy taki zapis jest zgodny z prawem. Pozdrawiam...
Pożyczka przez Internet.
Chciałam wziąć pożyczkę od osoby prywatnej na internecie. Wszystko szło dobrze dopóki nie kazano mi zapłacić kwoty 309zl mówiąc że jak to zapłacę otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam po czym dostałam maila z informacją że muszę zapłacić 398zl i jak to zapłacę to na 100% otrzymam pożyczkę więc zapłaciłam. Dostałam znowu maila że jest to ostatnia wpłata w wysokości 297zl i że po przelaniu tych pieniędzy nie będzie już żadnych opłat i pożyczka będzie j...

Wyszukiwarka