Widzenie w areszcie.

Koleżanka doświadczyła przemocy domowej od swojego partnera. Zamknęli go w areszcie. Czy jest opcja, żeby mogła się z nim zobaczyć? Ma mu coś ważnego do przekazania.
anonim cytuj
28-02-2023
W tym celu należy złożyć stosowny wniosek lub zgłoszenie i uzyskać zgodę uprawnionego organu. A samo widzenie odbywa się zgodnie z porządkiem Art. 105a. KKW.

anonim cytuj
28-02-2023
Nawet jeśli to ona jest oskarżycielem? Nadal może się z nim zobaczyć?

anonim cytuj
28-02-2023
Ale jest też osobą bliską, więc jeśli tylko uzyska zgodę to tak.

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Współwłasność konta po zmarłym dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie?
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...
Zwrot kaucji
Dzień dobry. Wynajmowałem mieszkanie ponad 4 lata. Pod koniec najmu poinformowałem właściciela o zużytym materacu (kupiony był najtańszy sprężynowy i po 5 latach użytkowania po prostu się zużył, był także pobrudzony od potu). W protokole oprócz materaca były wpisane pobudzone ściany (wynajmujący zrobił zdjęcia pobrudzonych ścian). Pobrudzenia lub wgniotki na tynku są punktowe i zajmują łącznie może 2-3 metry kwadratowe. Kupiłem do mieszkania now...
Upadłość konsumencka, a rozwiązanie umowy o pracę.
Dzień dobry, Czy ogłoszenie upadłości konsumenckiej przez Pracownika banku może być powodem do rozwiązania umowy o pracę na czas nieokreślony? Dodatkową zmianną jest fakt, że Pracownik posiada w banku swojego Pracodawcy kredyt konsumencki, a więc Pracodawca jest jednym z wierzycieli. Nie jest to natomiast kredyt pracowniczy, Pracownik jest po prostu Klientem banku, w którym pracuje....
Dzierżawienie nieruchomości od spadkobiercy.
Rodzice od 1985 roku trzymają działkę, którą użytkują do dziś. Działka była własnością osoby już nieżyjącej. W księdze wieczystej działka jest skarbu państwa. Rodzice płacili podatek nieprzerwanie do 2021 roku. Od 2020 prowadzone jest postępowanie sądowe w sprawie zasiedzenia tej działki. W 2022 i 2023 roku podatek zapłaciła jedna ze spadkobierczyń. Kilka dni temu ta jedna spadkobierczyni w rozmowie domaga się zapłaty za dzierżawienie gruntu. Twi...

Wyszukiwarka