Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?

Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS
anonim cytuj
31-01-2023
Nie nie możesz bo nie jesteś zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Konkretnie czego nie mogę?

anonim cytuj
31-01-2023
Nie możesz wykonać badań na zwolnieniu lekarskim.

anonim cytuj
31-01-2023
l4- zaświadczenie o czasowej niezdolności do pracy z powodu choroby. I jednocześnie chcesz by inny lekarz potwierdził, że jesteś zdolny do pracy? Jak jesteś zdolny do pracy to L4 bezzasadne.

anonim cytuj
31-01-2023
A jak przełożyłabym badania na 15.02, zwolnienie jest do 14.02.

anonim cytuj
31-01-2023
15 już możesz o ile będziesz zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Jeśli to było zwolnienie powyżej 30 dni to pamiętaj ze lekarz musi ci dać zaświadczenie o zakończeniu leczenia, ten co wystawiał zwolnienia albo ta sama specjalizacja. Orzecznik o to poprosi

anonim cytuj
31-01-2023

Sugerowane Tematy

Porozumienie ze względu na reorganizację
W związku z reorganizacją wystąpiłam do przełożonego o możliwość rozwiązania ze mną umowy za porozumieniem z odprawą. Pracodawca zwolnił w ten sposób 7 osób. Ja niby pracę, inne zadania mam zapewnione, ale chciałabym móc też w podobny sposób odejść z firmy. Jak podpisałabym porozumienie w lutym i byłabym w pracy do końca lutego to przy porozumieniu bez świadczenia pracy mam 3 mce (które mam przy wypowiedzeniu), za które pieniądze bym dostała...
Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Współwłaśność samochodu po 50%. Czy jeden współwłaściciel może sprzedać samochód bez wiedzy drugiej?
Współwłaśność samochodu po 50% z partnerem. Czy jeden współwłaściciel może sprzedać samochód bez wiedzy drugiej?...
Wniosek o podwyższenie alimentów.
1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie: Czy m...

Wyszukiwarka