Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?

Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS
anonim cytuj
31-01-2023
Nie nie możesz bo nie jesteś zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Konkretnie czego nie mogę?

anonim cytuj
31-01-2023
Nie możesz wykonać badań na zwolnieniu lekarskim.

anonim cytuj
31-01-2023
l4- zaświadczenie o czasowej niezdolności do pracy z powodu choroby. I jednocześnie chcesz by inny lekarz potwierdził, że jesteś zdolny do pracy? Jak jesteś zdolny do pracy to L4 bezzasadne.

anonim cytuj
31-01-2023
A jak przełożyłabym badania na 15.02, zwolnienie jest do 14.02.

anonim cytuj
31-01-2023
15 już możesz o ile będziesz zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Jeśli to było zwolnienie powyżej 30 dni to pamiętaj ze lekarz musi ci dać zaświadczenie o zakończeniu leczenia, ten co wystawiał zwolnienia albo ta sama specjalizacja. Orzecznik o to poprosi

anonim cytuj
31-01-2023

Sugerowane Tematy

sprzedaż telefonu
Witam. W zeszłym tygodniu sprzedałam pewnemu panu przez portal OLX telefon. Pan przelał na moje konto opłatę za telefon + koszt wysyłki do paczkomatu. Po otrzymaniu przelewu od razu nadałam paczkę w paczkomacie i przekazałam panu nr do śledzenia przesyłki. Kiedy paczka już dotarła pan miał 48 godzin na odbiór. Na śledzeniu przesyłki widziałam, że nie odbierał jej, więc kiedy zostało około 6 godzin napisałam do niego, aby odebrał paczkę lub przedł...
pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu
Witam, mam pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu: wynagrodzenie zasadnicze 1000 zł brutto + premia brutto do 400 zł. Czy w tym wypadku premia wlicza się jakoś w wynagrodzenie zasadnicze? W mojej ocenie minimalne zasadnicze wynagrodzenie powinno wynosić 1400 zł brutto + ewentualne premie. Poproszę o poradę czy taki zapis jest zgodny z prawem. Pozdrawiam...
Nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu, Jestem na L4
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. Księgowa najpierw mówiła, że nie muszę składać wniosku o rezygnację z urlopu.. a kiedy już ten wniosek złożyłam zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu (nie było mnie ani jeden dzień w pracy, z dniem powrotu l4) Czy jeśli po tych 30 dniach grudnia wr...
Mały metraż a księga wieczysta.
Biuro pośrednictwa nieruchomościami ogłosiło sprzedaż kawalerki 18m2. W czasie rozmowy poinformowano mnie, że lokal ten nie ma księgi wieczystej. Powodem tego jest mały metraż. Czy rzeczywiście na tak małe lokale nie można założyć KW. Bardzo proszę o odpowiedź....

Wyszukiwarka