Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?

Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS
anonim cytuj
31-01-2023
Nie nie możesz bo nie jesteś zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Konkretnie czego nie mogę?

anonim cytuj
31-01-2023
Nie możesz wykonać badań na zwolnieniu lekarskim.

anonim cytuj
31-01-2023
l4- zaświadczenie o czasowej niezdolności do pracy z powodu choroby. I jednocześnie chcesz by inny lekarz potwierdził, że jesteś zdolny do pracy? Jak jesteś zdolny do pracy to L4 bezzasadne.

anonim cytuj
31-01-2023
A jak przełożyłabym badania na 15.02, zwolnienie jest do 14.02.

anonim cytuj
31-01-2023
15 już możesz o ile będziesz zdolna do pracy.

anonim cytuj
31-01-2023
Jeśli to było zwolnienie powyżej 30 dni to pamiętaj ze lekarz musi ci dać zaświadczenie o zakończeniu leczenia, ten co wystawiał zwolnienia albo ta sama specjalizacja. Orzecznik o to poprosi

anonim cytuj
31-01-2023

Sugerowane Tematy

Zlecenie wykonania drogą mailową.
Chcę zlecić wykonanie formatek w płycie MDF pewnej firmie i na prośbę o spisanie zlecenia/umowy dostałem info, że oni przyjmują takie zlecenia drogą mailową. Tzn. trzeba wysłać plik do obróbki na CNC i podać parametry płyty MDF. Czy to wystarczająca forma umowy by móc rozliczyć ich z pracy, tj. jeśli nie wykonają tak jak się umawialiśmy? Np. nie odebrać towaru i zażądać nowej formatki albo zwrotu wpłaty? Wpłatę już zrobiłem na podstawie wcześnie...
Odpowiedzialność pracownika za uszkodzenie mienia.
Praca jako kierowca. Samochód nie jest na stałe przypisany do kierowcy. Zdarzają się sytuacje że poruszają się pracownicy różnymi samochodami należącymi do pracodawcy. W przypadku spowodowania wypadku zniszczenia samochodu przez pracownika pracodawca może żądać zwrócenia kosztów takiej naprawy od pracownika? Czy jest to wszystko zależne od tego czy samochód miał AC ale jak ma pracownik sprawdzić czy takie AC ma samochód którego ma pracownik prz...
Darowizna od syna.
Dostałam samochód w darowiźnie od syna. Wiem ,że muszę ten fakt zgłosić do US, trochę się gubię z wypełnieniem deklaracji, ale to jakoś ogarnę, zastanawia mnie tylko to, jaki podatek będę musiała zapłacić? Samochód wart koło 14.000 zł....
Darowizna dla dziecka.
Moja córka 23 letnia za ok 1,5 roku chce wziąć ślub. Obecnie jej chłopak chce kupić mieszkanie, już podpisał umowę przedwstępną, dał zadatek i załatwia kredyt. Chciałabym dać je w darowiźnie kwotę na cel: zakup tego mieszkania. 1.)Proszę o rade kiedy, w jaki sposób prawny i jak to zrobić? Miał być to prezent ślubny ale tez chce, żeby to były pieniądze na mieszkanie nie np.na wczasy. 2)Co w razie jeśli nie dojdzie do ślubu? Chłopak bierze kredy...

Wyszukiwarka