Umowa zlecenie.

Czy na umowie zlecenie jest okres wypowiedzenia? Bo ostatnio coś się zmieniło.
anonim cytuj
30-01-2023
Umowa zlecenie może zawierać okres wypowiedzenia. Wszystko zależy od tego co strony ustalą.
I nic się w tej kwestii nie zmieniło.

anonim cytuj
30-01-2023
Obowiązują zapisy z umowy, jeśli wskazany jest w niej okres wypowiedzenia to obowiązuje, jeśli nie, to można ją wypowiedzieć z dnia na dzień.

anonim cytuj
30-01-2023

Sugerowane Tematy

Wysokość alimentów.
Witam, w marcu tego roku urodziłam synka, z ojcem dziecka nie jesteśmy razem od połowy ciąży i nie możemy się dogadać co do alimentów. Ojciec dziecka pracuje w Niemczech z tym że w pracy jest dwa tygodnie a później zjeżdża na dwa tygodnie do Polski i chce mi płacić 500 zł miesięcznie plus około 300 zł które będzie dostawał z Niemiec. Chciałam się dowiedzieć czy to rzeczywiście jest odpowiednia kwota czy mogę liczyć na więcej....
Problem z kaucją.
Witam, niedługo mija miesiąc od momentu zdania mieszkania. Przy zdawaniu wszystko ok, teraz nagle właściciel mi pisze, że potrąca mi ok 1/3 kaucji na poczet zaległych rachunków (to ok) oraz 1/3 za koszty sprzątania mieszkania, a dokładniej kamień w toalecie, na blacie w kuchni oraz w kabinie prysznicowej. Zapytałem skad ta cena, odpisał, że tyle kosztowały go srodki czystości, poprosiłem o rachunek i na razie cisza Moje pytania 1. Na protokole ...
Umowa o pracę na okres próbny.
Witam, mam następujące pytanie. Pierwsza umowa o pracę jaką moja mama zawarła z pracodawcą była na okres 3 miesięcy. Czy to automatycznie czyni ją umową na okres próbny? W umowie nie ma żadnej wzmianki że jest na okres próbny. Jest napisana identycznie jak kolejne umowy na czas określony. Chodzi o stwierdzenie kiedy mama powinna dostać umowę na czas nieokreślony, a więc czy ta pierwsza umowa wlicza się do limitu 3 umów na czas określony, czy jes...
Ubezpieczenie dobrowolne.
Witam, pracuje na umowie zlecenie, na ZUS mam zaznaczone składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. Czy to oznacza, że liczy mi się do lat pracy? Czy jeśli mam ubezpieczenie dobrowolne , będąc w ciąży lub po urodzeniu dziecka , coś mi się należy na umowie zlecenie ? Jak to wygląda, może ktoś wie?...

Wyszukiwarka