Mąż odziedziczył przed ślubem dom razem z siostra. Już po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt, żeby spłacić siostrę. Wiem, że co dostał mąż przed ślubem jest jego. Jednak on chce, żebym się czuła bezpiecznie i chce mnie wpisać również jako właściciela. Jak się za to zabrać, jaki to koszt?
Darowizna na rzecz żony ( wtedy 1/2 domu wejdzie do jej majątku osobistego), albo rozszerzenie wspólności majątkowej małżeńskiej. Musicie to zrobić u notariusza. Koszt za umowę majątkowa małżeńska to max 400 zł plus VAT, za darowiznę zależnie od wartości nieruchomości i kancelarii.
Witam, jak wygląda sprawa zmiany imienia?
Przeprowadziłam się do Holandii, gdzie planuje swoją przyszłość.
Moim problemem jest to że nikt nie potrafi wypowiedzieć a co dopiero napisać Katarzyna
Czy jest jakaś szansa że taki powód by wystarczył?
W samej Holandii zmienić go nie mogę...
Witajcie, mam pytanie czy syn musi zapłacić podatek , jeżeli w spadku zatwierdzonym przez sąd po rodzicach dostał działkę i stary dom o wartości 120 000zł? Bo z tego co wiem to od darowizny nie płaci się ale nie wiem jak to jest ze spadkiem....
Witam, jeśli złożyłam pisemne oświadczenie o rezygnacji ze studiów w prywatnej szkole to czy to jest zgodne z prawem i zasadami współżycia społecznego jeśli szkoła żąda zapłaty czesnego za cały rok?...
Witam
W tamtym tygodniu złożyłam zawiadomienie, że były facet mnie neka, akta sprawy zostały wysłane prokuraturze natomiast nikt nie postawił zarzutów.
Pogodzilam się z tym chłopakiem i chciałbym wycofać zawiadomienie.
Czy jest to możliwe?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: