Płatny urlop wypoczynkowy.

Czy pracownikowi który nie przepracował pełnego roku w firmie należy się płatny urlop wypoczynkowy?
anonim cytuj
09-01-2023
Tak, jednak ilość dni jest uzależniona od stażu pracy, oraz od tego czy przypadkiem nie wykorzystał swojego urlopu.

anonim cytuj
09-01-2023
Pracownik zatrudniony od 7 miesięcy, pracujący ogólnie 10 lat. Wiec należy mu się 14 dni urlopu płatnego prawda?

anonim cytuj
09-01-2023
Jeśli ponad 10 lat to ma 26 dni na rok. Wiec za 7 miesięcy wchodzi 16dni. Chyba, ze została wykorzystana większa ilość niż 10 u wcześniejszego pracodawcy w tamtym roku.

anonim cytuj
09-01-2023
Bardzo dziękuje za odpowiedz.

anonim cytuj
09-01-2023

Sugerowane Tematy

Prace społeczne
Jak i gdzie mogę się dowiedzieć gdzie mam zasądzone obróbki społeczne? Dostałem wyrok 12 h odrobek. Wyrok był w lipcu a ja do tej pory nie mam żadnej inf odnośnie odrobek. Czy mam czekać na pismo czy w jakiś inny sposób mogę się dowiedzieć szczegółów?...
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci....
Problem z wypłatą
Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek do...
Umowa wynajmu przez agencję a zabezpieczenie mieszkania.
Witam wszystkich serdecznie. Jestem niezorientowany całkowicie w tym temacie dlatego pytam. Brat z swoją żoną chcą wynająć mieszkanie przez agencję, tylko te biuro chcę np. żeby moja mama zaświadczyła im umową swojego mieszkania, że będą mogli mieszkać u nas niby takie zabezpieczenie teraz chcą. I pytanie gdyby im coś nie wyszło mogą prawnie przyjść mieszkać do mamy i do czasu znalezienia innego lokalu u niej mieszkać. Pozdrawiam....

Wyszukiwarka