Płatny urlop wypoczynkowy.

Czy pracownikowi który nie przepracował pełnego roku w firmie należy się płatny urlop wypoczynkowy?
anonim cytuj
09-01-2023
Tak, jednak ilość dni jest uzależniona od stażu pracy, oraz od tego czy przypadkiem nie wykorzystał swojego urlopu.

anonim cytuj
09-01-2023
Pracownik zatrudniony od 7 miesięcy, pracujący ogólnie 10 lat. Wiec należy mu się 14 dni urlopu płatnego prawda?

anonim cytuj
09-01-2023
Jeśli ponad 10 lat to ma 26 dni na rok. Wiec za 7 miesięcy wchodzi 16dni. Chyba, ze została wykorzystana większa ilość niż 10 u wcześniejszego pracodawcy w tamtym roku.

anonim cytuj
09-01-2023
Bardzo dziękuje za odpowiedz.

anonim cytuj
09-01-2023

Sugerowane Tematy

Czy firma windykacyjna może ściągnąć pieniądze z konta za niespłacone raty??Czy da się coś z tym zrobić?
Witam. Firma windykacyjna ściągnęła z konta kwotę 7500 zł naliczoną za niespłacone raty z przed ok. 20 lat. Problem w tym, że wszelkie pisma przychodziły na adres pod którym nie mieszkamy od ok.12 lat, o czym dowiedzieliśmy się dopiero teraz próbując wyjaśnić sytuację. Czy da się coś z tym zrobić? ...
Zasiedzenie nieruchomości.
Witam, może ktoś wie jak wygląda sprawa z zasiedzeniem. Jest nieruchomość, która ma 9 właścicieli (nie ma podziału zrobionego). W budynku mieszka jeden z właścicieli, ale nie zajmuje całego budynku, do niektórych pomieszczeń mają klucze tylko pozostali właściciele (ewentualnie udostępniają klucze osobie, która zamieszkuje, kiedy np. leje się z dachu). Podatek od tej nieruchomości płaci tylko osoba która mieszka, jakiejkolwiek nakłady na tą nieruc...
rozwiązanie umowy o pracę
czy umowa zawarta w dniu 1 listopada 1990 roku z urzędem gminy reprezentowanej przez wójta gminy z pracownikiem socjalnym bez podania miejsca wykonywania pracy może być rozwiązana przez Gminny Ośrodek pomocy społecznej reprezentowany przez kierownika Ośrodka ...
Zachowek.
Zmarła moja babcia, zostawiła po sobie mieszkanie. Babcia miała dwójkę dzieci, moją ciocię i mojego ojca. Mój ojciec zmarł w 2015 roku. Ciocia żyje. Babcia po śmierci mojego taty, przepisała mieszkanie na ciocię. Teraz pytania: Czy mi i mojej siostrze należy się zachowek? Jak mogę sprawdzić, jaką umową było przepisane mieszkanie na ciocię? Czy wystarczy przeprowadzić postępowanie spadkowe po babci? Czy trzeba też przeprowadzić też po moim ojcu? ...

Wyszukiwarka