Czy będąc na zwolnieniu chorobowym od psychiatry ''chodzącym'' można osobiście złożyć wypowiedzenie z pracy czy jest to zabronione?

Witam do 31 stycznia mam zwolnienie chodzące od pychiatry z powodu mobbingu w pracy. chce zlozyc wypowiedzenie, rozwiazac umowe z ta firmą. Kiedy mam to zrobić i w jaki sposób? Czy moge to zrobić osobiscie? czy zus podwazy wtedy zwolnienie? proszę o szybką odpowiedź.
anonim cytuj
20-12-2022
Lepsze będzie podesłać kogoś z wypowiedzeniem.

anonim cytuj
20-12-2022

Sugerowane Tematy

Firma a Plan zagospodarowania przestrzennego
Witam. Chce otworzyć firmę, wynająć działkę, i postawić tam duży namiot przemysłowy, w którym będę spawał, ciął i malował drewno i wykonywał inne tego typu prace. Chce produkować nowoczesne meble. Jakie są wymagania jeśli chodzi o wykonywanie tego typu działalności na działce? Słyszałem ze jeśli plan zagospodarowania przestrzennego nie pozwala na nic poza mieszkaniem, to nie da się tam prowadzić tego typu działalności. Jak mam ustalić gdzie mogę ...
Wynajem mieszkania.
Tydzień temu zdaliśmy właścicielom mieszkanie po trzyletnim najmie. Spisaliśmy protokół w którym były uwzględnione wycena naprawy podłogi, sprzątanie/czyszczenie krzeseł i naprawa frontu zmywarki. Więcej nic. Dziś właścicielka mieszkania pisze mi jeszcze coś o pralce. Wytarta była farba przy drzwikach pralki, ale to już było kiedy się wprowadzaliśmy. Nie ma nic na ten temat w protokole. 1. Czy musimy ponosić koszt "naprawy" tego, jeśli...
Ile czasu ma pracodawca na wypowiedzenie umowy
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
Urlop wypoczynkowy.
Mam troszkę zagmatwaną sprawę z urlopem. Zakończyłem pracę w firmie A listopada tego roku. Urlop wykorzystałem na koniec umowy 9 dni i tak mam na świadectwie pracy. Pracę w firmie B (na ich prośbę) rozpocząłem będąc formalnie na urlopie w firmie A czyli 19 listopada. Teraz wg. świadectwa pracy mam jeszcze 17 dni urlopu. Jednak w firmie B pracuję od kwietnia czyli powinienem mieć 20 dni urlopu proporcjonalnie do okresu zatrudnienia. To ile mam...

Wyszukiwarka