Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy?

Jak można udokumentować lata pracy, okresy składkowe i nieskładkowe dla pracodawcy, gdy nie posiada się świadectw pracy? Zakłady już nie istnieją. Czy można uzyskać jakiś dokument np z ZUS czy innej instytucji?
anonim cytuj
24-11-2022
Z zus-u lub z archiwum

anonim cytuj
26-11-2022
W urzędzie miasta lub gminy mają wykazy zlikwidowanych firm i ich archiwum. Wiele informacji jest w internecie. ZUS też publikuje, jest lista archiwum. To nie jest trudne. Do archiwum składa się prośbę o wystawienie zaświadczenia ERP 7. To wystarczy dla ZUS.

anonim cytuj
26-11-2022
Ja poszłam do zusu i mi wystawili

anonim cytuj
29-11-2022

Sugerowane Tematy

Zajęcie komornicze.
Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani ...
Umowa najmu na czas okreslony. Jak wyegzekwować opuszenie lokalu.
Dzień dobry, Umowa najmu lokalu użytkowego, podpisana pomiędzy dwoma osobami prywatnymi: właścicielem nieruchomości (wynajmującym) i najemcą. Umowa podpisana na czas określony, bez klauzul, pozwalających na wcześniejsze wypowiedzenie. Mija termin przekazania lokalu a najemca się nie pojawia, nie odpowiada na telefony, smsy ani maile. Czy ta umowa weszła w życie? Czy w tej sytuacji wynajmujący ma prawo wysłać najemcy wezwanie do zapłaty i w razie...
Wypowiedzenie umowy wcześniej niż przewiduje umowa.
To mój pierwszy post, dlatego chciałbym się na początek serdecznie przywitać. Moje pytanie dotyczy umowy dzierżawy gruntu rolnego, a dokładniej, jestem dzierżawcą stawu, w którym hoduję ryby. Umowa dzierżawy jest zawarta na czas określony do 31.12.2024 roku. Zmienił się właściciel gruntu, czyli de facto Wydzierżawiający. Czy nowy właściciel gruntu - nowy Wydzierżawiający ma prawo wypowiedzieć mi umowę i kazać mi się wyprowadzić przed czasem 31...
Wynajem mieszkania od osoby, która straciła pełnomocnictwo.
Zastała mnie niemiła niespodzianka - dowiedziałem się, że wynajmuję mieszkanie od osoby, która nie jest jego właścicielem. W zeszłym roku wynająłem mieszkanie od osoby A. Osoba ta poinformowała mnie podczas wynajmu, że jest właścicielem mieszkania i podpisaliśmy umowę, która zawiera taką właśnie informację. Niedawno zgłosiła się do mnie osoba B, która twierdzi, że jest właścicielem mieszkania. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że to prawda. Pr...

Wyszukiwarka