Spóźniłam się z opłatą najmu, dostałam wypowiedzenie umowy co teraz??

Mam podpisaną umowę najmu okazjonalnego do 31.08.2023r.
Niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogłam do końca uregulować płatności za 2 miesiące, które jutro właściwie będzie miał na koncie.
Pozostałe rachunki są opłacone.
Otrzymałam dwa dni temu na maila wypowiedzenie umowy, które chcą żebym podpisała.
Czy mogą mi tak nagle z tego tytułu wypowiedzieć umowę?
anonim cytuj
22-11-2022
Takie wypowiedzenie jest nieważne. Zgodnie z art. 11 ust. 2 pkt 2 ustawy o ochronie praw lokatorów musiałaby Pani zalegać z płatnościami za trzy pełne okresy rozliczeniowe żeby właściciel mógł podjąć kroki zmierzające do wypowiedzenia umowy.

anonim cytuj
22-11-2022
Co w takim razie mam im powiedzieć skoro naciskają żebym podpisała i wysłała skanem wypowiedzenie?

anonim cytuj
23-11-2022
Nie podpisywać i odesłać do art. 11 ust. 2 pkt 2 ustawy o ochronie praw lokatorów.

anonim cytuj
23-11-2022
Dziękuję serdecznie

anonim cytuj
23-11-2022

Sugerowane Tematy

Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Środki z OFE.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić. Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony). W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie. Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...
Brak alimentacji na dziecko.
Witam. Ojciec dziecka od maja nie płaci alimentów, sprawa złożona do komornika raz się udało ściągnąć część zaległości (październik) lecz od tamtej pory ojciec pracuje bez umowy. Chce złożyć wnioski do sądu: 1. Podwyższenie alimentów 2. Ustalenie miejsca pobytu dziecka przy matce 3. Ustalenie widzeń z dzieckiem ( polubownie się nie stosuje ) Czy mogę równocześnie złożyć również o popełnienie przestępstwa z tytułu nie płacenia zasadzonych w...
Ojciec dziecka nie płaci alimentów.
Mam problem z byłym mężem, który ciągle się miga od płacenia alimentów. Komornik jest, złożyłam wniosek o egzekucje z ruchomości. (I nic nie dało). Byłam na policji zgłosić sprawę, ale nie było pełnych 3 miesięcy w nie płaceniu. Bo cwaniak płaci tak co ileś czasu. Ostatnio była wpłata ok. 200 zł a zasadzone alimenty to 600. Zadłużenie ok. 10 tys. Ręce mi opadają, bo nie mam pojęcia co zrobić. Założył swoja działalność i ukrywa dochody....

Wyszukiwarka