Praca krótkoterminowa, umowa na 24 dni

Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
anonim cytuj
22-11-2022
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia

anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.

anonim cytuj
27-11-2022

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę.
Cześć, zwalniam się z pracy. 27.10 mijają mi 3 lata stażu. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie dajmy na to jutro. To obowiązuje mnie miesięczny czy 3-miesieczny okres wypowiedzenia? Bo Panie w kadrach twierdzą, że wypowiedzenie obowiązuje od 1.11 i wtedy będę miał już 3 lata stażu i obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie. Mają rację?...
Zezłomowanie samochodu.
Mam taki problem a raczej mój chłopak, który zezłomował samochód jako złom, przez co nie dostał karty kasacji i nie może wyrejestrować samochodu ani zrezygnować z OC. Było to jakoś rok temu, nie pomyślał a teraz ciągle przychodzi mu płacić za OC. Nie wiemy jak teraz z tego wybrnąć. Pomocy....
Przedawnienie mandatu.
Cześć, mam pytanie odnośnie podniesienia zarzutu przedawnienia (mandat MPK) Mianowicie w 2009 roku otrzymałam mandat za brak biletu, miałam wtedy 13 lat, w 2016 kontaktowałam się z ZTM, ponieważ chciałam spłacić wszystkie swoje zadłużenia i Pani powiedziała mi, że wszystkie moje mandaty zostały sprzedane firmom windykacyjnym i u nich żadnego mandatu nie mam, teraz zupełnie przez przypadek okazało się, że jednak mam nieopłacony mandat z 2009 ro...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...

Wyszukiwarka