Praca krótkoterminowa, umowa na 24 dni

Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
anonim cytuj
22-11-2022
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia

anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.

anonim cytuj
27-11-2022

Sugerowane Tematy

Spadkobiercy ustawowi, odrzucenie spadku.
Witam. Chciałem zapytać o odrzucenie spadku przez 1 czy 2 osoby. Sytuacja wygląda tak, że po zmarłym mężu ustawowo dziedziczy żona, matka i ojciec. Dziedziczą procentowo 50% żona, 25% matka i 25% ojciec. Co w przypadku gdy żona czy ojciec odrzuca spadek? Albo oboje naraz? Wtedy ich część przechodzi na pozostałych na zasadzie przyrostu czy są powoływani następni spadkobiercy? Jeżeli na zasadzie przyrostu to czy oni mogą tego przyrostu nie przyjm...
Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?
Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?...
zgubione klucze
Dzień dobry, Przytrafiła się dziwna sytuacja. Od jakiegoś czasu na klatce wisiała kartka o znalezieniu kluczy. Dzisiaj okazało się, że mój partner zgubił swoje klucze i te z ogłoszenia to prawdopodobnie jego. Właścicielem numeru jest Koreańczyk mieszkający z kolegami na naszym pietrze. Udało nam się zrozumieć po telefonie do niego tyle, ze będzie za godzinę. Podeszliśmy do nich po nie, jeden z Panów potwierdził, że kojarzy numer z którym się kon...
pracodawca grozi zerwaniem umowy po tym jak przyniosłem zwolnienie lekarskie.
Witam pracodawca grozi zerwaniem umowy po tym jak przyniosłem zwolnienie lekarskie. Ot usłyszałem wprost, że po wyleczeniu mogę po prostu przyjść już tylko po wypowiedzenie umowy. Czy mogę się starać o jakieś zadośćuczynienie jeśli jest to umowa zlecenie?...

Wyszukiwarka