Praca krótkoterminowa, umowa na 24 dni

Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
anonim cytuj
22-11-2022
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia

anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.

anonim cytuj
27-11-2022

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie w złej wierze - nieruchomość.
Dobry wieczór, Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości. Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego. Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych. Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...
Kradzież wizerunku na instagramie
Dzień dobry. Ktoś wykradł zdjęcia z Instagrama mojej córki i wstawił je pod fałszywym kontem na fotka.pl. . Córka pojechała z tyn ma policję gdzie usłyszała że nie zostanie przyjęte jej zgłoszenie o kradzieży jej wizerunku ponieważ nie ma w tym żadnej szkodliwości. Czy można z tyn problemem jakoś sobie poradzić skoro policja nic nie zrobi? ...
Aneks do umowy najmu okazjonalnego
Czy jeśli wynajmę komuś mieszkanie np na 2 lata (najem okazjonalny), a potem będę chciała do tej umowy napisać aneks, to czy podpisanie tegoż aneksu również musi odbyć się u notariusza, czy może być tylko między nami?...
Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy?
Witam, Chciałabym się dowiedzieć jakie są konsekwencje w przypadku wynajmu mieszkania osobie z dzieckiem? Czy mogę mieć problem z wypowiedzeniem umowy? ...

Wyszukiwarka