Praca krótkoterminowa, umowa na 24 dni

Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
anonim cytuj
22-11-2022
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia

anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.

anonim cytuj
27-11-2022

Sugerowane Tematy

Jaka jest kara za niezarejestrowany samochód?
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany. Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Dyscyplinowanie pracownika.
Mam problem z pracownicą. Ma więcej zwolnień lekarskich niż dni w pracy. Nie informuje mnie, kiedy wraca ze zwolnienia. Spóźnia się. Nie przypominam sobie nawet dnia, kiedy przyszła o czasie. Zamiast wykonywać obowiązki ogląda telewizor. Zwracam uwagę, że ma nieuprzątnięte stanowisko pracy, odpowiada, że ma czysto. Aneksowałam umowę, zmniejszając etat- poszła na zwolnienie. Nie jest medykiem, udziela porad medycznych. Regularnie ją dyscyplinuję,...
Nękający właściciel mieszkania
Witam mam pytanie czy właściciel mieszkania które wynajmujemy może co miesiąc przychodzić i sprawdzać czystość i czy nic nie zniszczyliśmy? Przecież tak się nie da żyć za każdym razem jak ta kobieta ma przyjść dostaje bólu brzucha proszę o poradę. Zaznaczę ze wszystkie rachunki płacimy na czas więc nie ma żadnych powodów by nas kontrolować ...
Syndyk zglosil umozenie zadluzenia bez planu splaty
Witam. Syndyk przyslal mi pismo o ''umozeniu zadluzenia bez planu splaty'' i teraz co? Czekac na wyrok sadu ? Jak dlugo to moze potrwac? Uprawomocnienie?...

Wyszukiwarka