Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia
anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany.
Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Mam problem z pracownicą. Ma więcej zwolnień lekarskich niż dni w pracy. Nie informuje mnie, kiedy wraca ze zwolnienia. Spóźnia się. Nie przypominam sobie nawet dnia, kiedy przyszła o czasie. Zamiast wykonywać obowiązki ogląda telewizor. Zwracam uwagę, że ma nieuprzątnięte stanowisko pracy, odpowiada, że ma czysto. Aneksowałam umowę, zmniejszając etat- poszła na zwolnienie. Nie jest medykiem, udziela porad medycznych.
Regularnie ją dyscyplinuję,...
Witam mam pytanie czy właściciel mieszkania które wynajmujemy może co miesiąc przychodzić i sprawdzać czystość i czy nic nie zniszczyliśmy? Przecież tak się nie da żyć za każdym razem jak ta kobieta ma przyjść dostaje bólu brzucha proszę o poradę. Zaznaczę ze wszystkie rachunki płacimy na czas więc nie ma żadnych powodów by nas kontrolować
...
Witam.
Syndyk przyslal mi pismo o ''umozeniu zadluzenia bez planu splaty'' i teraz co?
Czekac na wyrok sadu ? Jak dlugo to moze potrwac? Uprawomocnienie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: