Witam. W grudniu planuje podpisać umowę zlecenie. Praca na 24 dni. Jak wypisać te dokumenty, żeby nie stracić ubezpieczenia od męża? Mogę zrezygnować z dobrowolnego ubezpieczenia z mojej pracy?
To podleganie pod ubezpieczenia społeczne w tym tez zdrowotne jest obowiązkowe na umowie zlecenia. Maż musi zgłosić to abyś została wypisana od niego. Po zakończeniu zlecenia może ponownie zgłosić cie do ubezpieczenia
anonim cytuj
24-11-2022
Jeśli nie jesteś uczącą się osobą do 26 roku życia to zleceniodawca musi odprowadzić składki za czas Twojej pracy i zgłosić Cię do ZUS, mąż powinien wypisać Cię na czas Twojego zlecenia i po zakończonej pracy musi zgłosić Cię u siebie w pracy ponownie.
Cześć, jestem przedstawicielem medycznym i w mojej firmie permanentnie wystepują braki towarowe - leki, które promuję są niedostępne. Czy pracodawca ma prawo mnie z tego rozliczać ? Czy jeśli mam nałożony plan na dany lek i jest on ciągle niedostępny to pracowawdca ma prawo brać jego realizację do całościowego wyniku ?...
Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem....
Witam przy mojej posesji trwają prace budowlane . Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony wszystko się brudzi co mogę w związku z tym zrobić.? Odpowiadając na pytanie nie których to byłem rozmawiałem a właściciel odwrócił głowę i poszedł dalej...
Witam wszystkich czy miał ktoś wyjazd służbowy na kilka dni po za miejsce zamieszkania ?? Jak to wygląda oprucz wniosku ( chodzi mi o czas czy trzeba na komendę się zgłaszać czy inaczej itp)...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: