Chcę dokonać zakupu w sklepie internetowym. Nie mogę znaleźć nigdzie danych właściciela. Czy można tak funkcjonować?

Cześć.
Chcę dokonać zakupu w sklepie internetowym. Chcąc sprawdzić ich wiarygodność szukałam ich w KRS oraz CEIDG ale nic nie znalazłam. Dopiero po REGON znalazłam ich w wyszukiwarce regon jako JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIEMAJĄCA OSOBOWOŚCI PRAWNEJ. Ta firma prowadzi sklep internetowy i stacjonarny.
019 - SPÓŁKI CYWILNE PROWADZĄCE DZIAŁALNOŚĆ NA PODSTAWIE UMOWY ZAWARTEJ ZGODNIE Z KODEKSEM CYWILNYM
rodzaj rejestru lub ewidencji PODMIOTY NIE PODLEGAJĄCE WPISOM DO REJESTRU LUB EWIDENCJI
Nie mogę nawet znaleźć danych ich właściciela nigdzie. Czy można tak funkcjonować? Dla mnie dziwne, ze nie ma ich w rejestrze przedsiębiorców...
anonim cytuj
26-07-2022
Tak można. Jest to działalność nierejestrowana uregulowana w art. 5 ustawy Prawo Przedsiębiorców.

anonim cytuj
26-07-2022
Dziękuję. A czy mogę znaleźć gdzieś dane właściciela firmy? Imię i nazwisko? Ani na Allegro, ani na stronie internetowej nie widnieją takie informacje.

anonim cytuj
26-07-2022
Dziękuję. A czy mogę znaleźć gdzieś dane właściciela firmy? Imię i nazwisko? Ani na Allegro, ani na stronie internetowej nie widnieją takie informacje.

Nie, nie ma takiego obowiązku. W takim przypadku pozostaje sugerowanie się ocenami, opiniami na portalu.

anonim cytuj
26-07-2022
Bardzo dziękuję za pomoc!

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.
Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić po...
Czy mogą wyrzucić mojego tatę z mieszkania?
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Czy sąsiad może żądać połowy kosztów za płot?
Dzień dobry. Moja siostra posiada działkę budowlaną. Obok ma sąsiada. Sąsiad postawił na granicy działek płot i nie poinformował o tym mojej siostry. Teraz żąda od niej połowy kosztów za ten płot. Czy moja siostra musi ponosić koszty tego płotu skoro nie wiedziała o nim? I czy jest jakiś przepis mówiący, że musi ponieść te koszty?...
Zwrot kosztów wysyłki.
Sprzedałem osobie prywatnej odkurzacz. Działał podobno kilka dni. Kupujący chce zwrotu pieniędzy. ok, nie neguje tego. kupujący opłacił przy zakupie koszta sprzętu + wysyłka. natomiast ja zapłaciłem z własnej kieszeni za kuriera który ten zwrot miał odebrał od klienta. Kupujący zapłacił za wysyłkę 18 zł a ja za odbiór od niego 22 zł. Czy mogę odliczyć koszt wysyłki od kwoty zwrotu do kupującego ? Ja oraz kupujący jesteśmy osobami prywatny...

Wyszukiwarka