Uniknięcie opłat za pobyt i badania w szpitalu

Witam, dostałem pismo odnośnie zapłaty za pobyt i badania w szpitalu podczas ubezpieczenia w Niemczech w AOK. Wystarczy że podeślę skan Karty AOK które obejmuje też podobno Polskę aby uniknąć opłaty?
anonim cytuj
23-07-2022
Nie, musisz mieć kartę EKUZ albo złożyć formularz s1

anonim cytuj
23-07-2022

Sugerowane Tematy

Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Opłata za pobyt w szpitalu.
Kto będzie płacił za pobyt osoby w szpitalu jeśli ta osoba jest nieubezpieczona, jest w śpiączce na intensywnej terapii bez rokowań, po rozwodzie z jej winy (o rozwód wniósł mąż z powodu długotrwałego alkoholizmu i nękania psychicznego rodziny) ale zanim zachorowała wniosła o apelację co do rozwodu, dzieci dorosłe nie pracują ze względów zdrowotnych, od około dwóch lat mieszkała z konkubentem na czarno bez zameldowania (podobno tylko ten konkuben...
Sprzedający na allegro.
Witam, pytanie jest następujące . Półtora roku sprzedałem przedmiot na allegro, który miał w opisie gwarancja 24 miesiące (chodziło o gwarancję od producenta okazało się że ma nawet 5 lat od producenta ) . 1.11.2020 przedmiot się popsuł i kupujący żąda ode mnie gwarancji chociaż kupił towar bez paragonu i o tym wiedział, ale dopiero teraz dowiedział się aby zgłosić u producenta towar musi posiadać dowód zakupu . Allegro twierdzi, że kupujący moż...
Umowa wynajmu przez agencję a zabezpieczenie mieszkania.
Witam wszystkich serdecznie. Jestem niezorientowany całkowicie w tym temacie dlatego pytam. Brat z swoją żoną chcą wynająć mieszkanie przez agencję, tylko te biuro chcę np. żeby moja mama zaświadczyła im umową swojego mieszkania, że będą mogli mieszkać u nas niby takie zabezpieczenie teraz chcą. I pytanie gdyby im coś nie wyszło mogą prawnie przyjść mieszkać do mamy i do czasu znalezienia innego lokalu u niej mieszkać. Pozdrawiam....

Wyszukiwarka