Konflikt między dziećmi w szkole

Między moją 10-letnią córką a jej koleżankami doszło do konfliktu (nic poważnego, sprawa rozwiązana) od tamtego czasu 4 dziewczynki używają wobec niej obelżywych słów. W wiadomościach i na forum klasowym. Pojawiają się słowa, że A... To dzi#ka, ku#wa, szmata. Zareagowałam i zgłosiłam do szkoły, domagałam się interwencji dyrekcji u rodziców. Nie przyniosło to skutku, moje dziecko nadal jest wyzywane od konfidentów oraz padają pod jej adresem słowa jak wyżej (mam skriny tych rozmów) ciągle słyszę, że to dobre rodziny, że szkoła nic nie może oprócz rozmowy. Nie zamierzam tego tak zostawić i interesuje mnie, czy mając skriny wiadomości do mojego dziecka, w których jest tak wyzywana, mogę podjąć jakieś kroki prawne? Przypominam, że sprawa dotyczy 10-latek, jedna 12 i jedna 13-latka. Coś mogę zrobić?
anonim cytuj
03-12-2021
Jeśli córka nie odpowiada na wyzwiska oraz nie stosuje przemocy słownej, również wobec tych dziewczynek zgłosiłabym sprawę na policję u dzielnicowego plus ewentualnie opieka społeczna, która też może zrobić wgląd w sytuację rodzinną tych dzieci oficjalne pismo do dyrekcji za potwierdzeniem odbioru że jeśli szkoła w żaden sposób nie zareaguje na powyższe zachowanie, sprawa zostanie zgłoszona do ww. instytucji

anonim cytuj
03-12-2021
Jeśli sytuacja się powtarza, szkola nie reaguje sprawę można zgłosić do sądu rodzinnego aby ten zbadał czy dzieci nie są zagrożone demoralizacją. Można to zrobic m in przez kontakt z policją, wydz ds nieletnich.
Szkoła ma swoje procedury, które powinny zostać natychmiast wdrożone. Tłumaczenie, że to dzieci z dobrych rodzin i pozostanie biernym w takich sytuacjach jest niedopuszczalne. Skargę na bezczynność szkoły można zgłosić do kuratorium
-1  
anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Ograniczenie praw rodzicielskich.
Czy podstawą do ograniczania praw ojca może być notoryczne (od kilku miesięcy) odwoływanie widzeń ojca z dzieckiem? Dodam, że ojciec bardzo nalegał na ustalenie kontaktów. Sprawa była zakończona ugodą, oboje zgodziliśmy się na bardzo częste kontakty. Jednak od razu po rozprawie zaczęły się kłopoty. Ojciec twierdzi, że musi pracować ( pracuje na pół etatu u ojca i zawsze może się zwolnić, bez problemu) żeby płacić podatki na cytat." darmozjad...
Czy należy się spadek mojemu dziadkowi?
Witam serdecznie potrzebuje porady prawnej . Mój tata dostał w spadku ziemie(dzialkę) ale na tej działce są budynki podzielone na dwoje w spadku kto ma do tego prawo ?? Mój tata cały czas opiekował się swoim ojcem aż do śmierci i z obór zrobił pokoje i teraz tam mieszka od co najmniej 10 lat jego siostra która dostała pół tych budynków nie dokładała do niczego i nie pomagała w opiece swojego ojca . Dzwoniła ostatnio i groziła że jej się to należ...
Badania okresowe w czasie pracy.
Jak, pod kątem prawnym, można zachować się w następującej sytuacji: pracownicy wykonują badania okresowe w czasie godzin swojej pracy, zazwyczaj większość pracowników wychodzi na 2-3h i to im wystarcza. Ale jest kilka takich osób, które zawsze potrzebują "zerwać się" na 4-5h i to przez 2 lub 3 dni. Łatwo wyliczyć, że w ten sposób przepada im 1-1,5 dnia pracy. Nie mam możliwości zweryfikować czy rzeczywiście potrzebują tyle czasu: może ...
Moje dziecko często choruje, czy częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia z pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczęszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...

Wyszukiwarka