Konflikt między dziećmi w szkole

Między moją 10-letnią córką a jej koleżankami doszło do konfliktu (nic poważnego, sprawa rozwiązana) od tamtego czasu 4 dziewczynki używają wobec niej obelżywych słów. W wiadomościach i na forum klasowym. Pojawiają się słowa, że A... To dzi#ka, ku#wa, szmata. Zareagowałam i zgłosiłam do szkoły, domagałam się interwencji dyrekcji u rodziców. Nie przyniosło to skutku, moje dziecko nadal jest wyzywane od konfidentów oraz padają pod jej adresem słowa jak wyżej (mam skriny tych rozmów) ciągle słyszę, że to dobre rodziny, że szkoła nic nie może oprócz rozmowy. Nie zamierzam tego tak zostawić i interesuje mnie, czy mając skriny wiadomości do mojego dziecka, w których jest tak wyzywana, mogę podjąć jakieś kroki prawne? Przypominam, że sprawa dotyczy 10-latek, jedna 12 i jedna 13-latka. Coś mogę zrobić?
anonim cytuj
03-12-2021
Jeśli córka nie odpowiada na wyzwiska oraz nie stosuje przemocy słownej, również wobec tych dziewczynek zgłosiłabym sprawę na policję u dzielnicowego plus ewentualnie opieka społeczna, która też może zrobić wgląd w sytuację rodzinną tych dzieci oficjalne pismo do dyrekcji za potwierdzeniem odbioru że jeśli szkoła w żaden sposób nie zareaguje na powyższe zachowanie, sprawa zostanie zgłoszona do ww. instytucji

anonim cytuj
03-12-2021
Jeśli sytuacja się powtarza, szkola nie reaguje sprawę można zgłosić do sądu rodzinnego aby ten zbadał czy dzieci nie są zagrożone demoralizacją. Można to zrobic m in przez kontakt z policją, wydz ds nieletnich.
Szkoła ma swoje procedury, które powinny zostać natychmiast wdrożone. Tłumaczenie, że to dzieci z dobrych rodzin i pozostanie biernym w takich sytuacjach jest niedopuszczalne. Skargę na bezczynność szkoły można zgłosić do kuratorium
-1  
anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Pieniądze nie zaksięgowały się na koncie po osobistej wpłacie.
Mój ojciec chciał wpłacić dzisiaj 4 tysiące na konto przez bankomat. Pieniądze „zjedzone”, babka z infolinii kazała czekać do 2 tygodni, aby się pojawiły i tyle. Bardzo nie miło odniosła się względem taty, odpowiadała ogólnikowo. Jest w ogóle jakaś szansa aby to przyspieszyć?...
Prawo do widzenia z dzieckiem a inni domownicy.
Moja starsza siostra, mieszkająca wiele lat w Niemczech wzięła ślub we wrześniu 2022 roku. Rok wcześniej urodziła córkę. Miesiąc po ślubie odkryła, że jej mąż ma raka, którego ukrywał przez ponad rok czasu. Nie chce się poddać leczeniu i zaczął się psychicznie znęcać nad siostrą. Postanowiła czasowo wrócić do rodzinnego domu w Polsce, w którym mieszkam ja oraz moja mama. Oczywiście moja mama mieszka w sąsiednim mieście, więc praktycznie mieszkamy...
Renta dla dziecka
Czy jeżeli nie byłam w związku małżeńskim a moj partner zmarł. Dziecku należy się po nim renta ? Były zrobione testy na ojcostwo sądownie- jest ojcem....
Nękanie pracownika na zwolnieniu chorobowym.
Od półtora tygodnia przybywam na L4 . Wydzwania do mnie przełożona z pytaniami na co jestem chora i czy zwolnienie będzie przedłużone . Ciągle powtarza jak to beze mnie sobie nie radzą . Czy jest to już nękanie pracownia ? Poszłam na L4 od psychiatry z tego tytułu , że zostałam obarczona nadmiernymi obowiązkami , cięgle niesłusznie słyszę pretensje w swoim kierunku , zmieniono mi godziny pracy ... Nie dość, że sama siebie mam doszkalać to jeszc...

Wyszukiwarka