Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci.
Materiały do wykonywania prac plastycznych zapewnia rodzic czy to w państwowym żłobku, przedszkolu czy szkole.
anonim cytuj
30-11-2022
Dobra, tutaj przepisy są niejednoznaczne. Według art.70 Konstytucji szkoła nie może wymagać obowiązku płacenia za coś, ale jednak szkoła nie ma obowiązku zapewniać rzeczy plastycznych.
anonim cytuj
30-11-2022
My czy to do przedszkola czy szkoły musimy kupować
anonim cytuj
30-11-2022
Ale w szkole kupuje Pani tylko dla swojego dziecka. A w Żłobku chodzi o kupowanie dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Ale że tylko Ty będziesz kupować ? A reszta rodziców nie? Czy każdy rodzic coś tam kupuje lub daje wyznaczoną kwotę? Zapewne każdy coś kupuje do wszystkich dzieci lub każdy daje te sama kwotę.
anonim cytuj
30-11-2022
Ja jako rodzic nie mogę zweryfikować, czy wszyscy rodzice kupują. Raczej jest kilka rodziców, którzy przynoszą. Nie ma żadnej zbiórki na ten cel
anonim cytuj
30-11-2022
Rodzicie wyposażają dzieci w przedszkolu , chyba że to jest założone przez jakąś fundację to wtedy fundacja zapewnia materiały .
anonim cytuj
30-11-2022
My na początku roku składaliśmy się po 60 zł. na cały rok na różne pierdoły do dzieci.
anonim cytuj
30-11-2022
Sprawiedliwe rozwiązanie, bo wszyscy rodzice wpłacili pieniądze. A ja piszę o sytuacji, w której kilkoro rodziców kupuje dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Drodzy rodzice prowadzacie dzieci do Przedszkola Państwego płacicie tylko za obiady i jak trzeba coś opłacić wiecej to robicie z tego wielkie afery rzucacie jakimiś paragrafami itd...Ale po 500+ to łapy wyciągacie...Ja mam karteczke i jest napisane co trzeba przynieść i co ile czasu..Z dopiskiem ,,kto może''..
anonim cytuj
30-11-2022
1) Panstwowy Żłobek
2) buty, ubrania, odzież wierzchnia itp. - podstawowe potrzeby dziecka
3) chodzi o "hurtowe zakupy", aby wystarczyło dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Proponuję zapisać dziecko do prywatnego wtedy nie będzie konieczności kupowania artykułów lecz trzeba liczyć się z tym że koszta się bardzo zmienia
anonim cytuj
30-11-2022
Nie mam nic przeciwko kupowaniu różnych rzeczy dla swojego dziecka. Chodzi o "hurtowe zakupy" dla wszystkich dzieci (w grupie jest ich około 30)
Hej słuchajcie, spowodowałem kolizję (drobna obcierka parkingowa). Jestem w kontakcie z drugim kierowcą i szukamy najlepszego rozwiązania czy pisać oświadczenie czy dogadać się między sobą.
Jakie konsekwencje poniosę z tego tytułu jeśli napiszemy oświadczenie dla ubezpieczalni? O ile droższe ubezpieczenie i na jak długo będę miał przez kolejne lata? Płacę 600-800 zł od kilku lat za auto....
Czy są podstawy aby domagać się ujednolicenia treści decyzji po wyroku SKO ?
W skrócie :
1. Urząd gminy wydał decyzję o warunkach zabudowy.
2. Odwołałem się od jej ustaleń do SKO
3. SKO uznało moje argumenty i uchyliło punkt nr 3 decyzji o warunkach zabudowy. Na decyzji SKO jest pouczenie że decyzja jest ostateczna i że mogę się odwołać do Sądu w terminie 30 dni.
Oczywiście nie odwołałem się, ale nie bardzo rozumiem jak mam posługiwać się zm...
Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się ni...
Witam,
znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r.
Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ?
jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: