Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci.
Materiały do wykonywania prac plastycznych zapewnia rodzic czy to w państwowym żłobku, przedszkolu czy szkole.
anonim cytuj
30-11-2022
Dobra, tutaj przepisy są niejednoznaczne. Według art.70 Konstytucji szkoła nie może wymagać obowiązku płacenia za coś, ale jednak szkoła nie ma obowiązku zapewniać rzeczy plastycznych.
anonim cytuj
30-11-2022
My czy to do przedszkola czy szkoły musimy kupować
anonim cytuj
30-11-2022
Ale w szkole kupuje Pani tylko dla swojego dziecka. A w Żłobku chodzi o kupowanie dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Ale że tylko Ty będziesz kupować ? A reszta rodziców nie? Czy każdy rodzic coś tam kupuje lub daje wyznaczoną kwotę? Zapewne każdy coś kupuje do wszystkich dzieci lub każdy daje te sama kwotę.
anonim cytuj
30-11-2022
Ja jako rodzic nie mogę zweryfikować, czy wszyscy rodzice kupują. Raczej jest kilka rodziców, którzy przynoszą. Nie ma żadnej zbiórki na ten cel
anonim cytuj
30-11-2022
Rodzicie wyposażają dzieci w przedszkolu , chyba że to jest założone przez jakąś fundację to wtedy fundacja zapewnia materiały .
anonim cytuj
30-11-2022
My na początku roku składaliśmy się po 60 zł. na cały rok na różne pierdoły do dzieci.
anonim cytuj
30-11-2022
Sprawiedliwe rozwiązanie, bo wszyscy rodzice wpłacili pieniądze. A ja piszę o sytuacji, w której kilkoro rodziców kupuje dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Drodzy rodzice prowadzacie dzieci do Przedszkola Państwego płacicie tylko za obiady i jak trzeba coś opłacić wiecej to robicie z tego wielkie afery rzucacie jakimiś paragrafami itd...Ale po 500+ to łapy wyciągacie...Ja mam karteczke i jest napisane co trzeba przynieść i co ile czasu..Z dopiskiem ,,kto może''..
anonim cytuj
30-11-2022
1) Panstwowy Żłobek
2) buty, ubrania, odzież wierzchnia itp. - podstawowe potrzeby dziecka
3) chodzi o "hurtowe zakupy", aby wystarczyło dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Proponuję zapisać dziecko do prywatnego wtedy nie będzie konieczności kupowania artykułów lecz trzeba liczyć się z tym że koszta się bardzo zmienia
anonim cytuj
30-11-2022
Nie mam nic przeciwko kupowaniu różnych rzeczy dla swojego dziecka. Chodzi o "hurtowe zakupy" dla wszystkich dzieci (w grupie jest ich około 30)
W tym tygodniu przyjeżdża do mnie znajomy i ma mi zapłacić większą część kwoty, na którą się wcześniej umawialiśmy. Resztę zaś ma dopłacić w ciągu następnych 12 miesięcy, począwszy od tego konkretnego dnia.
I w związku z tym chciałbym się też jakoś zabezpieczyć. Mam zamiar spisać umowę tylko właśnie nie do końca wiem jaką, bo raczej wolałbym, aby to była umowa jednostronna - innymi słowy, żeby na dokumencie widniał wyłącznie podpis kupującego.
...
Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zag...
Witam moja córka z zięciem wynajęli mieszkanie w którym nie zamieszkali bo zięć zmarł umowa była na niego w umowie miała właścicielka zapis że przez pół roku nie musi oddawać kaucji. Czy w przypadku śmierci nie powinna postąpić uczciwe i oddać te pieniądze?...
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: