Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci.
Materiały do wykonywania prac plastycznych zapewnia rodzic czy to w państwowym żłobku, przedszkolu czy szkole.
anonim cytuj
30-11-2022
Dobra, tutaj przepisy są niejednoznaczne. Według art.70 Konstytucji szkoła nie może wymagać obowiązku płacenia za coś, ale jednak szkoła nie ma obowiązku zapewniać rzeczy plastycznych.
anonim cytuj
30-11-2022
My czy to do przedszkola czy szkoły musimy kupować
anonim cytuj
30-11-2022
Ale w szkole kupuje Pani tylko dla swojego dziecka. A w Żłobku chodzi o kupowanie dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Ale że tylko Ty będziesz kupować ? A reszta rodziców nie? Czy każdy rodzic coś tam kupuje lub daje wyznaczoną kwotę? Zapewne każdy coś kupuje do wszystkich dzieci lub każdy daje te sama kwotę.
anonim cytuj
30-11-2022
Ja jako rodzic nie mogę zweryfikować, czy wszyscy rodzice kupują. Raczej jest kilka rodziców, którzy przynoszą. Nie ma żadnej zbiórki na ten cel
anonim cytuj
30-11-2022
Rodzicie wyposażają dzieci w przedszkolu , chyba że to jest założone przez jakąś fundację to wtedy fundacja zapewnia materiały .
anonim cytuj
30-11-2022
My na początku roku składaliśmy się po 60 zł. na cały rok na różne pierdoły do dzieci.
anonim cytuj
30-11-2022
Sprawiedliwe rozwiązanie, bo wszyscy rodzice wpłacili pieniądze. A ja piszę o sytuacji, w której kilkoro rodziców kupuje dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Drodzy rodzice prowadzacie dzieci do Przedszkola Państwego płacicie tylko za obiady i jak trzeba coś opłacić wiecej to robicie z tego wielkie afery rzucacie jakimiś paragrafami itd...Ale po 500+ to łapy wyciągacie...Ja mam karteczke i jest napisane co trzeba przynieść i co ile czasu..Z dopiskiem ,,kto może''..
anonim cytuj
30-11-2022
1) Panstwowy Żłobek
2) buty, ubrania, odzież wierzchnia itp. - podstawowe potrzeby dziecka
3) chodzi o "hurtowe zakupy", aby wystarczyło dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Proponuję zapisać dziecko do prywatnego wtedy nie będzie konieczności kupowania artykułów lecz trzeba liczyć się z tym że koszta się bardzo zmienia
anonim cytuj
30-11-2022
Nie mam nic przeciwko kupowaniu różnych rzeczy dla swojego dziecka. Chodzi o "hurtowe zakupy" dla wszystkich dzieci (w grupie jest ich około 30)
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?...
Dzień dobry.
Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Witam, jak wygląda sytuacja gdy jest spadek po rodzicach a rodzeństwo nie może się dogadać? Siostra widzi tylko jedno rozwiązanie, że to należy się jej, a sprzedaż nie wchodzi w grę bo ona się na nią nie zgadza, a spłacić mnie też nie chce. Chce założyć sprawę w sądzie i oczekuje że ja się zrzeknę spadku....
Dzień dobry,
wpłaciłem jakiś czas mniej więcej 2 tygodnie temu kaucje rezerwacyjną połowę za mieszkanie. Niestety straciłem pracę przez co zadzwoniłem i powiedziałem, że niestety nie mogę podpisać umowy najmu mieszkania i proszę o zwrot kaucji, bo mam nie łatwą sytuację teraz. Kobiety z którą rozmawiała zaczęła się zasłaniać, że musi ogłoszenie ponownie wystawić i szukać kogoś i że nie chce mi zwrócić, a na pewno nie te kwotę. To jest duże miast...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: