Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy do zabawy i wykonania prac plastycznych?
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci.
Materiały do wykonywania prac plastycznych zapewnia rodzic czy to w państwowym żłobku, przedszkolu czy szkole.
anonim cytuj
30-11-2022
Dobra, tutaj przepisy są niejednoznaczne. Według art.70 Konstytucji szkoła nie może wymagać obowiązku płacenia za coś, ale jednak szkoła nie ma obowiązku zapewniać rzeczy plastycznych.
anonim cytuj
30-11-2022
My czy to do przedszkola czy szkoły musimy kupować
anonim cytuj
30-11-2022
Ale w szkole kupuje Pani tylko dla swojego dziecka. A w Żłobku chodzi o kupowanie dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Ale że tylko Ty będziesz kupować ? A reszta rodziców nie? Czy każdy rodzic coś tam kupuje lub daje wyznaczoną kwotę? Zapewne każdy coś kupuje do wszystkich dzieci lub każdy daje te sama kwotę.
anonim cytuj
30-11-2022
Ja jako rodzic nie mogę zweryfikować, czy wszyscy rodzice kupują. Raczej jest kilka rodziców, którzy przynoszą. Nie ma żadnej zbiórki na ten cel
anonim cytuj
30-11-2022
Rodzicie wyposażają dzieci w przedszkolu , chyba że to jest założone przez jakąś fundację to wtedy fundacja zapewnia materiały .
anonim cytuj
30-11-2022
My na początku roku składaliśmy się po 60 zł. na cały rok na różne pierdoły do dzieci.
anonim cytuj
30-11-2022
Sprawiedliwe rozwiązanie, bo wszyscy rodzice wpłacili pieniądze. A ja piszę o sytuacji, w której kilkoro rodziców kupuje dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Drodzy rodzice prowadzacie dzieci do Przedszkola Państwego płacicie tylko za obiady i jak trzeba coś opłacić wiecej to robicie z tego wielkie afery rzucacie jakimiś paragrafami itd...Ale po 500+ to łapy wyciągacie...Ja mam karteczke i jest napisane co trzeba przynieść i co ile czasu..Z dopiskiem ,,kto może''..
anonim cytuj
30-11-2022
1) Panstwowy Żłobek
2) buty, ubrania, odzież wierzchnia itp. - podstawowe potrzeby dziecka
3) chodzi o "hurtowe zakupy", aby wystarczyło dla wszystkich dzieci
anonim cytuj
30-11-2022
Proponuję zapisać dziecko do prywatnego wtedy nie będzie konieczności kupowania artykułów lecz trzeba liczyć się z tym że koszta się bardzo zmienia
anonim cytuj
30-11-2022
Nie mam nic przeciwko kupowaniu różnych rzeczy dla swojego dziecka. Chodzi o "hurtowe zakupy" dla wszystkich dzieci (w grupie jest ich około 30)
Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta.
Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp
Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni.
Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy.
zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić na...
SPRZEDAŻ NIERUCHOMOŚCI - KOSZTA NOTARIALNE
Jestem na etapie sprzedaży nieruchomości, wszystkie papiery do tego potrzebne ogarnięte, zostaje mi kwestia kosztów notarialnych.
1. Które koszta ponosi sprzedający?
2. Jakie kupujący?
3. A które są wspólne ( jeśli strony się tak dogadają )?
Czytałem kilka artykułów ale można się w tym pogubić i nie każdy wspomina o wszystkich kosztach....
Cześć wszystkim....
mam zamiar jechać za granicę po 10 października, jakie mogę ponieść konsekwencje nie wstawienia się w pracy, oczywiście powiem, że rezygnuję z pracy i nawet będę chciał za porozumieniem stron, ale kierownik na pewno się nie zgodzi, bo brakuje ludzi do pracy. Czy dostanę pieniądze za zaległy urlop, gdy odejdę tak na dziko ?? bo mam 24 dni,...
Mam taką sprawę.
Moja teściowa razem z teściem chcą przepisać darowizną dom wraz z działką mojemu mężowi. Mąż ma dwóch braci. Moje pytanie jest takie czy po ich śmierci ( oczywiście nikomu śmierć nie życzę), czy ci dwaj bracia będą mogli ubiegać się o zachowek? Co zrobić by tego uniknąć. Czy jest w ogóle szansa.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: