książeczka sanepidowska

Dzień dobry,
Czy w sklepie spożywczym, gdzie nie ma otwartej żywności, napojów itd, wszystko jest paczkowane, pracownik musi mieć książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych?
anonim cytuj
24-11-2021
Tak, zgodnie z Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225)

anonim cytuj
24-11-2021
coli
ksiażeczk tzw. sanepidowska nie jest dokumentem medycznym - od kilku lat została zastąpiona ORZECZENIEM DO CELÓW DO CLÓW SANITARNO EPIDEMILOGICZNYCH

https://www.gov.pl/web/psse-sochaczew/orzeczenie-lekarskie-do-celow-sanitarno-epidemiologicznych

anonim cytuj
02-12-2022

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać należne pieniądze za zaległy urlop?
Dostałem rozwiązanie umowę o pracę za wypowiedzeniem Treść wypowiedzenia umowy Rozwiązuje z panem zawartą w dniu z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, która upłynie w dniu 30 czerwiec 2023r. Przyczyną rozwiązania umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy i złożenie do Sądu wniosku o upadłość firmy. Jednocześnie informuję że w terminie 21 dni od daty doręczenia niniejszego pisma przysługuje Panu prawo wniesienia odwołania do Są...
Najem okazjonalny
Witam serdecznie, piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...
Czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy od sprzedawcy?
Witam, Kilka miesięcy temu zakupiłem przez internet używany telewizor od prywatnego sprzedawcy. Opis aukcji był obiecujący, telewizor miał być w pełni sprawny, bez żadnych wad. Niestety, gdy przyszedł czas na podłączenie i uruchomienie telewizora, okazało się, że ekran ma wady - pojawiają się na nim irytujące zielone plamy, które utrudniają oglądanie. Oczywiście, od razu skontaktowałem się ze sprzedawcą i poinformowałem go o problemie. Popr...
Bank nie uznał reklamacji.
Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został...

Wyszukiwarka