Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?

Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane

anonim cytuj
28-10-2021

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania a fundusz remontowy.
Witam, sprzedałem mieszkanie własnościowe i posiadałem na FR nadpłatę w zaliczkach ok. 6-7tys zł, zaliczki pobierane co m-c. W chwili sprzedaży mieszkania wspólnota nie wykorzystała środków z FR na remonty. Czy należy mi się zwrot moich wkładów?...
Czy jest możliwość wstrzymania płatności alimentów ?
Płacę od 2 lat alimenty na dwójkę dzieci, nigdy nie było opóźnienia. Niestety wylądowałem w szpitalu, będę tu jeszcze długo i po przebytej chorobie przez długi czas nie będę zdolny do pracy. Nie mam płatnego chorobowego. Zdiagnozowano u mnie gruźlicę a moje płuca były w dużym niedotlenieniu. Czy jest możliwość wstrzymania płatności alimentów ?...
Problem z wypłatą
Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek do...
Ujadający pies
Będzie długo.. Proszę o pomoc... Nasz pies cierpi na lek separacyjny, niestety... Robimy wszystko co jest zalecane w tej sytuacji i staramy się praktycznie w ogole nie zostawiać go samego... Niestety czasami są sytuacje gdy musi zostać sam np. Godzinę kazdej niedzieli lub jakieś szybkie zakupy w tygodniu... Niestety sasiedzi skarża się na ujdanie gdy wychodzimy - mamy kamerkę w domu i nie zawsze ujadają gdy sasiedzi to zgłaszają... Pies nigdy n...

Wyszukiwarka