Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?

Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane

anonim cytuj
28-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy można przelać bez podatku pieniądze na konto dziecka?
Dzień dobry , odkładam dziecku 500+ zebrała się już ładna sumka, jak skończy 18 lat będzie to kwota około 60 tyś złotych , czy mogę mu ja po prostu przelać bez podatku w końcu to pieniądze dla niego ? Czy tylko do kwoty 36 120,00 ( na ta chwile ) proszę o pomoc jak to ugryźć , pozdrawiam...
Odrzucenie spadku
Od męża ojciec zmarł w 2019 roku. 7 grudnia tego roku urodziło mi się dziecko. Czy muszę odrzucać spadek? Napisze że ojciec męża miał długi....
Zobowiązanie do dopłaty.
W tym tygodniu przyjeżdża do mnie znajomy i ma mi zapłacić większą część kwoty, na którą się wcześniej umawialiśmy. Resztę zaś ma dopłacić w ciągu następnych 12 miesięcy, począwszy od tego konkretnego dnia. I w związku z tym chciałbym się też jakoś zabezpieczyć. Mam zamiar spisać umowę tylko właśnie nie do końca wiem jaką, bo raczej wolałbym, aby to była umowa jednostronna - innymi słowy, żeby na dokumencie widniał wyłącznie podpis kupującego. ...
Czy mogę zrzec się długu oraz spadku za życia mamy? (mama jeszcze żyję)
Dzień dobry bardzo proszę o poradę, otóż moja mama ma spore długi, czy jest szansa bym mogła teraz za życia bo mama żyje zrzec się jako córka długu oraz spadku? I czy ja jako matka mojej nieletniej córki (13lat) też mogę złożyć u notariusza dokument zrzekający się długów które przechodzą na nią w przyszłości?...

Wyszukiwarka