Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?
Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane
Dzień dobry. Pracuję na umowie zlecenie, w której uwzględniony jest 2-miesięczny okres wypowiedzenia. Miesiąc temu otrzymałem takie wypowiedzenie i podpisałem je. Nie otrzymałem jednak kopii, a na dokumencie nie było podpisów szefostwa. Dzisiaj, czyli około miesiąc po podpisaniu dokumentu zostałem poinformowany, że rozstajemy się z końcem miesiąca. Wspominając o okresie wypowiedzenia i dokumencie który podpisałem otrzymałem informację że nie musi...
art.64 kw jest uchylony, stan z dzisiaj lexlege. co za amator tym zatrzadza? do roboty geku...
Kodeks wykroczeń
Stan prawny aktualny na dzień: 12.02.2024
Dz.U.2023.0.2119 t.j. - Ustawa z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń
link: https://lexlege.pl/szukaj/wszystko/%2520Art.%252064.%2520kodeks%2520wykroczen/#kodeks-wykroczen/...
Dzień dobry.
Byłam zatrudniona od 9 sierpnia do 18 sierpnia na umowę zlecenie i była mi odprowadzana na mój wniosek składka chorobowa. Od 21 sierpnia do 7 września byłam na umowie zastępstwo i że względu na mój stan psychiczny lekarz wystawił od dzisiaj l4 czyli od 8 września to czy ono będzie płatne?
Czyli miałam odprowadzane 30 dni składkę chorobową? Czy okresy odprowadzania składki chorobowej w tej sytuacji się sumują z umowy zlecenie i um...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: