Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?

Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane

anonim cytuj
28-10-2021

Sugerowane Tematy

Kupno auta a zajęcie komornicze.
Mam pytanie, chce kupić auto, mój mąż ma komornika, czy gdy go zrobię współwłaścicielem to komornik może zająć to auto ?...
związek nie formalny / spadek
Mam pytanie bylam z związku nie formalnym 16 lat czy po smierci partnera cos mi sie nalezy za niego...
Postępowanie sądowe wobec nieletnich, odwołanie od wyroku.
Witam. Nieletnia, która dostała wyrok, będzie skierowana do ośrodka wychowawczego (za nie chodzenie do szkoły, nie wracała na noc do domu itd.), nie przyszło postępowanie tylko wyrok, że jest skierowana do ośrodka itd.. i tylko czekać na wezwanie. Czy można się odwołać? Dziewczyna lat 17 w tym roku. Jest w 3 miesiącu ciąży, odkąd się dowiedziała o ciąży jej zachowanie uległo znacznej poprawie, zmieniła się. Czy można coś zrobić, żeby została w do...
Alimenty a brak adresu pozwanego.
Występuje o alimenty na syna, natomiast nie wiem gdzie ojciec przebywa, nie chce podać mi adresu. Musiałam podać adres zameldowania jako korespondencyjny, ale istnieje możliwość, że ojciec dziecka nie odbierze wezwania do sądu. Co w takim przypadku? Czy pismo będzie uznane pi tych 14 dniach jako odebrane? Co jeśli nie pojawi się na rozprawie? Czy mam obowiązek poinformować ojca np. telefonicznie?...

Wyszukiwarka