Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?
Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane
Pytanie 1)
Zmarł ojciec mojego dziecka z którym żyłam w wolnym związku. Który był po rozwodzie z byłą żoną która zmarła. Z tego małżeństwa są dwoje dorosłych dzieci. Czy majątek ojca jest w tej sytuacji do podziału na troje dzieci?.
Pytanie 2)
Rodzina chce się umówić, że mną na rozmowę w sprawie podziału dużego majątku, mam wziąć z sobą dwa oryginały skrócone aktów urodzenia mojego niepełnoletniego dziecka. Dzieci z pierwszego małżeństwa wyna...
Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę.
Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać?
Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?...
Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda kiedy mąż zmarł mieliśmy na siebie działkę, mieszkanie itp. Mamy wspólnotę małżeńską. Czy to przechodzi też na dzieci czy tylko mnie? Żadnego testamentu nie było....
Dzień dobry, jaka kwotę może z 2024r. pobrać komornik? Umowa o pracę 1/1 wynagrodzenie aneks do umowy 4500 zł. brutto. Wynagrodzenie płacone w całym zakładzie do ręki....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: