Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?
Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100zl nie rozmienila ani złotówki, ale pochłonęła bezpowrotnie banknot. Infolinia milczy, co zrobić aby odzyskać 100zl?...
W momencie gdy byłam na zwolnieniu na opieke nad chorym dzieckie. u mnie w pracy zatrudnionych było ponad 20 osób, więc księgowa wypłaciła wynagrodzenie za okres opieki nad chorym dzieckiem. Po miesiącu ZUS również wypłacił mi zasiłek za opieke nad dzieckiem chorym. Teraz zus domaga się zwrotu zasiłku i doliczył odsetki. Błąd wyniknął z winy księgowej. Co mogę zrobić w danej sytuacji? Zwrot pieniędzy OK ale odsteki mam płacić, skoro to księgowa s...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: