Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?

Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane

anonim cytuj
28-10-2021

Sugerowane Tematy

Kto dziedziczy?
Witam, czy po śmierci właścicieli domu, dom przechodzi w spadku na dzieci czy również na mężów /żony tych dzieci? ...
Zachowek po rodzicach.
Witam, chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda sprawa zachowku? Jest dwóch braci i mieszkanie zostało zapisane tylko na jednego, czy drugiemu z braci coś się należy? Rodzice już nie żyją....
Postępowanie spadkowe.
Witam serdecznie. Mam pytanie. Moja 16- to letnia córka od prababci otrzymała w spadku mieszkanie. Nikt nie ma tutaj meldunku, ponieważ babcia nie zdążyła przed śmiercią dokończyć kilku spraw min. zameldować prawnuczkę albo kogokolwiek chociaż tymczasowo dopóki córka nie ukończy 18 - tu lat. Znajoma babci była upoważniona do babci konta, opiekowania się nią, płacenia rachunków i do samego pochowania jej. Mnie i córki nie wiedzieć czemu nie upoważ...
Ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ?
Jestem na wypowiedzeniu 3 miesięcznym nie mogę nigdzie znaleźć informacji ile przysługuje mi urlopu z powodu siły wyższej ? Podczas nieprzepracowania pełnego roku Umowa kończy się we wrześniu....

Wyszukiwarka