Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu na rozprawę do sądu?
Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?
anonim cytuj
28-10-2021
Tak, jest zwrot kosztów za dojazd i za utratę dochodu, w pracy mają obowiązek zwolnić cię na dojazd i rozprawę. Wszystko jest w necie szeroko opisane
Witam, czy jest sposób by uczynić nasze dzieci wyłącznymi spadkobiercami po naszej śmierci, tak by nikomu z naszego rodzeństwa i rodziców nic się nie należało....
Witam,
Jestem zatrudniona w oparciu o umowę zastępstwo. Jestem w ciąży, nie zgłosiłam tego jeszcze pracodawcy, a w międzyczasie pracodawca zaproponował podpisanie umowy na czas nieokreślony od stycznia. Czy mogę podpisać umowę będąc w ciąży, nie informując pracodawcy? Czy muszę go powiadomić? Po jakim czasie od podpisania umowy mogę pójść na zwolnienie ?...
Witam serdecznie
Może ktoś miał podobny przypadek i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić.Jezeli osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, nigdzie więcej nie figuruje, nic na siebie nie ma, to w jaki sposób mogę go odnaleźć podać adres do sądu skoro nie odbiera żadnych przesyłek sądowych awizowanych.Dostalam dokumenty z sądu gdzie muszę wziąść komornika który go odnajdzie , lub podać adres pod którym przebywa, Moze ktoś miał podobną sytua...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: