Zgubiona tablica rejestracyjna

Dzień dobry. Prośba o odpowiedz .
Wiem ze mogę zapytać w urzędzie komunikacji ale niestety potrzebuje wiedzieć w ten weekend.
Otóż wujek chce mi sprzedać starą przyczepkę za symboliczną kwotę. Przyczepka jest legalna, ma papiery . Niestety wujek zgubił tablice rejestracyjną dawno temu. Jak to teraz sprawnie zorganizować prawnie w urzędzie aby nie namnozyc kosztów. Tzn chciałbym ubiknąć konieczności wyrabiania duplikatu aby za chwilę zwracać ten duplikat w celu przerejestrowywania.
anonim cytuj
18-10-2021
Jak jestes z jednego powiatu i tablice możesz zostawić takie same żeby nowych nie wyrabiac. Wtedy wujek robi duplikat tablicy i zostajesz przy tych przy przerejestrowaniu. Jak z różnych powiatów jesteście to jedynie oświadczenie o zgubieniu tablicy przez wujka.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety, która potrzebowała pomocy medycznej.
Sytuacja taka ? Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety która miała ponad 200 tętna, kobieta prawie zeszła na kuchni… szef stwierdził ze „przejdzie jej” Oraz ze on nie jest zobowiązany do tego aby wyzywać pogotowie bo „nie ma po co wyzywać i tak nie przyjedzie” jak to sobie zażartował ? Te osobę koleżanka zwiozla do domu i jej facet wezwał pogotowie. Trafiła do szpitala i znajduje się tam w złym stanie. Czy można pociągnąć pracodawcę do od...
Alimenty
Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymu...
Zastarszenie w internecie
Wystawiłam w internecie negatywna opinie jednej z firm na temat procesu rekrutacji (opinia na Google maps). Nie podałam tam imion i nazwisk, a opisałam jedynie nieprofesjonalne podejście do kandydata. Dostałam od nich meila, że jeśli nie usunę opinii oskarża mnie o pomówienia. Czy to jest zgodne z prawem i coś mi grozi? Nie podałam tam nazwisk, opisałam jedynie sytuację jaka miała miejsce w stosunku do mojej osoby....
Czy jeśli ma się długi to można mieć więcej niż jednego komornika?
Mam trochę długów nie dużych ale jednak , spłacam aktualnie jednego komornika dogadałam się na pewną kwotę co miesiąc. Czy w tym czasie może inny komornik z innej sprawy domagać się spłaty Czy dopiero jak spłacę tego pierwszego?...

Wyszukiwarka