Zgubiona tablica rejestracyjna

Dzień dobry. Prośba o odpowiedz .
Wiem ze mogę zapytać w urzędzie komunikacji ale niestety potrzebuje wiedzieć w ten weekend.
Otóż wujek chce mi sprzedać starą przyczepkę za symboliczną kwotę. Przyczepka jest legalna, ma papiery . Niestety wujek zgubił tablice rejestracyjną dawno temu. Jak to teraz sprawnie zorganizować prawnie w urzędzie aby nie namnozyc kosztów. Tzn chciałbym ubiknąć konieczności wyrabiania duplikatu aby za chwilę zwracać ten duplikat w celu przerejestrowywania.
anonim cytuj
18-10-2021
Jak jestes z jednego powiatu i tablice możesz zostawić takie same żeby nowych nie wyrabiac. Wtedy wujek robi duplikat tablicy i zostajesz przy tych przy przerejestrowaniu. Jak z różnych powiatów jesteście to jedynie oświadczenie o zgubieniu tablicy przez wujka.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
Czy można dopisać kogoś do aktu notarialnego jeżeli nie jest się małżeństwem?
Witam. Sytuacja wygląda tak: chcieliśmy kupić wspólnie z partnerem mieszkanie skorzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego. Przeanalizował naszą sytuację i stwierdził że najkorzystniej będzie dla nas jeśli kredyt będzie tylko na mojego partnera. Teraz mieszkanie jest już kupione w akcie notarialnym widnieje tylko mój partner. Chciałabym jednak być dopisana do tego aktu notarialnego. Będę w końcu razem z partnerem remontować urządzać mieszkanie i s...
skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej
Witam . Jest taka sytuacja że mi się skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej umowy najmu a obiecał mi nowa umowe najmu . Jak to wygląda z strony prawnej wynajmującego....
Nieprawomocny wyrok sądu w sprawie widzeń dzieci z ojcem.
Witam serdecznie. Nieprawomocnym wyrokiem sądu ojciec dzieci może je zabierać w 2 i 4 sobotę miesiąca na 4 godziny. Pisałam wniosek o uzasadnienie, chcę apelować. Czy że względu na to, że boję się o ich zdrowie, życie i to, że ojciec może je wywieźć, dopóki wyrok nie jest prawomocny mogę mu dzieci nie wydawać? Sprawa pilna, strasznie się tego boję....

Wyszukiwarka