Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.

Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis....
anonim cytuj
11-10-2021
Opłata za śmieci jest obowiązkowa. Niezależnie od faktu, że w danym miejscu przebywa się tylko kilka dni w miesiącu. Do opłaty za śmieci nie jest istotny meldunek liczą się osoby tzw. zamieszkałe, a nie zameldowane. Nawet jeśli w swoim miejscu zamieszkania przebywa Pan kilka dni w miesiącu ma Pan obowiązek wniesienia opłaty za śmieci w wysokości jaka została ustalona przez gminę lub miasto.

anonim cytuj
11-10-2021
Opłata jest ryczałtowa niezależnie ile śmieci wyprodukujesz, co z kolei wynikać będzie też z częstotliwości pobytu w miejscu zamieszkania.

anonim cytuj
11-10-2021
Proszę zapytać w "spółdzielni" pod jaką podlega mieszkanie, gdzie odprowadzana jest opłata. U mnie było podobnie. Zadzwoniłam i w sekretariacie mi powiedziano, że skoro nie przebywam w mieszkaniu to mam przyjść, wypełnić formularz i od tamtej pory nie płacę za śmieci. Najlepiej zadzwonić i dopytać.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Zadłużenie w urzędzie skarbowym.
Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?...
Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??...
Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.
Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy. Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane. Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania. Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegiu...
Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...

Wyszukiwarka