Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.

Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis....
anonim cytuj
11-10-2021
Opłata za śmieci jest obowiązkowa. Niezależnie od faktu, że w danym miejscu przebywa się tylko kilka dni w miesiącu. Do opłaty za śmieci nie jest istotny meldunek liczą się osoby tzw. zamieszkałe, a nie zameldowane. Nawet jeśli w swoim miejscu zamieszkania przebywa Pan kilka dni w miesiącu ma Pan obowiązek wniesienia opłaty za śmieci w wysokości jaka została ustalona przez gminę lub miasto.

anonim cytuj
11-10-2021
Opłata jest ryczałtowa niezależnie ile śmieci wyprodukujesz, co z kolei wynikać będzie też z częstotliwości pobytu w miejscu zamieszkania.

anonim cytuj
11-10-2021
Proszę zapytać w "spółdzielni" pod jaką podlega mieszkanie, gdzie odprowadzana jest opłata. U mnie było podobnie. Zadzwoniłam i w sekretariacie mi powiedziano, że skoro nie przebywam w mieszkaniu to mam przyjść, wypełnić formularz i od tamtej pory nie płacę za śmieci. Najlepiej zadzwonić i dopytać.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Kupowanie/ posiadanie narkotyków.
Witam serdecznie. Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
CZy mogę złożyć kolejny dowody do sprawy?
Witam. Mam za sobą 2 sprawy rozwodowe. 13-go października była druga rozprawa. Wyrok ma zapaść za 2 tygodnie (27 października). Czy mogę w tym momencie jeszcze złożyć kolejne dowody? Mam na myśli nagrania, screeny z rozmów, których wcześniej nie złożyłam, a mogą być przydatne w rozstrzygnięciu wyroku. Rozwód z orzeczeniem o winie....
Konflikt przy zdaniu wynajmowanego lokalu.
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...
Wezwanie do sądu a miejsce zamieszkania świadka.
Przyjaciółka dostała wezwanie do sądu w Radomiu jako świadek. Miejsce zamieszkania na co dzień Warszawa. Jak ma uregulować kwestie nieobecności w pracy? Wystarczy, że dostarczy ksero wezwania i wtedy ma nieobecność usprawiedliwiona? Musi brać urlop? Czy jakieś zaświadczenie z sądu dodatkowe? Kadrowa na urlopie i nikt nic nie wie jak to rozwiązać?...

Wyszukiwarka