Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.

Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis....
anonim cytuj
11-10-2021
Opłata za śmieci jest obowiązkowa. Niezależnie od faktu, że w danym miejscu przebywa się tylko kilka dni w miesiącu. Do opłaty za śmieci nie jest istotny meldunek liczą się osoby tzw. zamieszkałe, a nie zameldowane. Nawet jeśli w swoim miejscu zamieszkania przebywa Pan kilka dni w miesiącu ma Pan obowiązek wniesienia opłaty za śmieci w wysokości jaka została ustalona przez gminę lub miasto.

anonim cytuj
11-10-2021
Opłata jest ryczałtowa niezależnie ile śmieci wyprodukujesz, co z kolei wynikać będzie też z częstotliwości pobytu w miejscu zamieszkania.

anonim cytuj
11-10-2021
Proszę zapytać w "spółdzielni" pod jaką podlega mieszkanie, gdzie odprowadzana jest opłata. U mnie było podobnie. Zadzwoniłam i w sekretariacie mi powiedziano, że skoro nie przebywam w mieszkaniu to mam przyjść, wypełnić formularz i od tamtej pory nie płacę za śmieci. Najlepiej zadzwonić i dopytać.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Wady ukryte po kupnie domu.
W styczniu 2022 roku kupiliśmy dom przy pomocy kredytu hipotecznego. Był to dom do końca użytkowany przez właścicielkę, w ciągu paru miesięcy od zakupu zauważalne były wady ukryte w postaci pleśni na ścianach, wody stojącej w podpiwniczeniu, zagrzybiałej podłogi pod panelami, a teraz jeszcze się okazało, że prawdopodobnie okna od jednej strony domu są niezgodne z prawem bo budynek znajduje się zbyt blisko sąsiadującej działki (2,5m do płotu). W c...
Wniosek o uchylenie alimentów.
Proszę o poradę: jestem po rozwodzie, komornik ściąga od ex alimenty na konto syna. Syn skończył 26 lat i nie chce już pobierać alimentów, ponieważ podjął pracę i nie chce mieć kłopotów. Jak to rozwiązać? Nie mamy kontaktu z ex....
Skierowanie na badania kierowcy z powodu uzależnienia.
Otrzymałem skierowanie na badania do ośrodka medycyny pracy na badania czy są przeciwwskazania do posiadania prawa jazdy. Byłem w szpitalu psychiatrycznym udostępnili mój wypis prokuratorowi gdzie jest napisane ze rozpoznano uzależnienie mieszane. Prokurator wystąpił do starostwa o wszczęcie postępowania administracyjnego a starosta przystał na to i otrzymałem skierowanie na te badania. Byłem u prawnika i odwołałem się do samorządowego kolegiu...
Zwolnienie na L4
Czy mogłam zostać zwolniona z pracy na L4? Byłam na umowie 1rok 3m, do końca było dwa tygodnie. Miała zostać przedłużona a kierowniczka dwa dni przed końcem telefonicznie mnie poinformowała że nie przedluża umowy. Dodam że jeszcze byłam na L4 bez dnia przerwy....

Wyszukiwarka