jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?

Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
anonim cytuj
06-10-2021
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Środki z OFE.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić. Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony). W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie. Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...
Spadek sprzed 5 lat. Jak wykazać przed US że nie byłam beneficjentką żadnego majątku?
Hej. Dostałam wezwanie z urzędu skarbowego dotyczące formularza sd3. Chodzi o spadek sprzed 5 lat. Rzecz w tym że testament nie określa dokładnie o dziedziczę. Jest tam tylko informacja że zmarła teściowa przepisuje mi jej odszkodowanie za dom rodzinny jeśli dostanie je po śmierci. Nigdy tak się nie stało, nie otrzymałam ani złotówki. Jak mam wykazać przed US że faktycznie nie byłam beneficjentką żadnego majątku? Testament mówi o potencjalnym sp...
Urlop na żądanie
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z nadgodzinami, a mianowicie: Zostało mi jeszcze do wykorzystania 100h urlopu, pracuję w systemie 12godzinnym. W tym miesiącu z powodu braku personelu wzięłam dwie dodatkowe zmiany. Teraz byłam zmuszona wziąć urlop na żądanie, zgłosiłam odpowiednim osobom, załatwiłam zastępstwo. Pytanie moje brzmi: Czy pracodawca może nie zapłacić mi za jedną zmianę nadprogramową w zamian za urlop na żąd...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....

Wyszukiwarka