jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?

Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
anonim cytuj
06-10-2021
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Przerejestrowanie auta po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie. W trakcie małżeństwa nabyliśmy dwa pojazdy, oba zarejestrowane na mnie, w tym jeden użytkuje była żona. Jak najrozsądniej "podzielić się" autami? 1. Chciałbym to auto przerejestrować na nią. Jak tego dokonać? 2. Co z autem, które ja użytkuję?...
Zadłużenie mieszkania sprawa do sądu.
Sprawa wygląda następująco mój tata zadłużył mieszkanie własnościowe Na prawie 20 tysięcy niestety dowiedziałem się o tym dość późno i teraz spółdzielnia mieszkaniowa skierowała wniosek do sądu chciałem się dowiedzieć w spółdzielni do jakiego sądu ale niestety nie uzyskałem takiej informacji Czy jest możliwość zebym teraz sie dowiedział do jakiego sądu trafiła sprawa i czy mógł bym iść na rozprawę i powiedzieć ze teraz Ja jako syn spłacę to zad...
Co z podatkami po śmierci podatnika?
Dzień dobry. Moja mama miała małe gospodarstwo rolne (pasieka) z wujkiem na mocy umowy cywilnej. Po śmierci mamy mam postanowienie sądowe, że nabywam w całości inwentarz po zmarłej. Przyszedł czas wpisania mnie do księgi wieczystej. Przy postanowieniu nie było podane, że mama ma ziemię. Rozliczenie podatku od spadku już złożyłem. Mam papiery rolnicze, ale nie chcę prowadzić tam żadnej działalności rolniczej. Czy przy wpisaniu mnie do księgi w...
Długi po ojcu.
Moi rodzice rozwiedli się ze sobą prawie 30 lat temu ,ja zostałem z matką ,ojciec założył nową rodzinę . Kontaktów z ojcem nie mam już ponad 15 lat ,nawet nie wiem gdzie on mieszka i co się u niego dzieje. Ojciec w przeszłości narobił sobie długów,ponoć był niewypłacalny ,i szukali go różni ludzie.Ponoć te długi dalej nad nim wiszą. Ja sam żyje skromnie tj.nie mam długów,pracuje uczciwie ,zbieram pieniądze i odkładam i nie chcę ,aby to wszystk...

Wyszukiwarka