Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo
Babcia przekazała wnukowi testamentem odręcznym dom. Babcia posiada trzy córki. Czy spadkobierca ma obowiązek przedstawienia treści testamentu, w którym są zawarci świadkowie, uczestnikom postępowania, czyli mamie i dwóm ciociom? Jedna ciocia mieszkająca zagranicą poprosiła o to siostrzeńca. Wniosek o nabycie spadku będzie złożony do sądu. Proszę o informację....
Witam, mam pewien problem , mianowicie:
chcę się odwołać do sądu okręgowego w sprawie wyroku i jak to w miarę mądrze napisać.
Sąd rejonowy cywilny ogłosił wyrok w mojej sprawie, którą założyłem byłej żonie o zwrot rzeczy. Sąd w postępowaniu pominął mój dowód w sprawie tj. fakturę zakupu mebli. Dzisiaj byłem w sądzie i oglądałem swoje akta, w aktach jest wzmianka o tej fakturze i sama faktura.
Dla mnie jest to błąd sądu a jednocześnie moja stra...
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość.
Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Witam. Dwa dni temu w nocy firma wykonująca żywność na dowóz zalała mi piwnice (pękł im wąż z wodą od zmywarki) ,szkody wyliczyłem na 3,5k zł. Dziś dowiedziałem się od właścicielki, że jej ubezpieczenie nie obejmuje zalań piwnic, bo ona nawet nie wiedziała ,że budynek jest podpiwniczony i nie zaznaczyła w wniosku ubezpieczeniowym, że jest piwnica. Dała mi do zrozumienia ,że od niej nic nie wyciągnę i mam skorzystać ze swojego ubezpieczenia.
I tu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: