jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?

Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
anonim cytuj
06-10-2021
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Prezes może zmusić do wzięcia urlopu bezpłatnego?
Witam, jeżeli pracownik jest na okresie wypowiedzenia do końca grudnia i w okresie świątecznym firma stoi, będzie "zamknięta" na cztery spusty a pracownik będący w okresie wypowiedzenia nie ma urlopu - co w takiej sytuacji? Prezes może zmusić do wzięcia urlopu bezpłatnego?...
Pozwanie i odszkodowanie od szpitala
Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala. Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się j...
wyrok za nieodrobienie godzin
Prawomocny wyrok 180 dni wiezienia, za nieodrobienie godzin. Osoba nie wiedziała, ze toczy sie postepowanie karne, zmieniała miejsce zamieszkanka 3 razy. Zatrzymanie na ulicy. Proszę mi powiedzieć, czy jest jakaś szansa na dozor elektroniczny? Czy jest szansa na zaskarżenie wyroku? Dodam jeszcze, ze jeden adwokat twierdzi, ze tak, drugi, ze nie ma sensu sie w to bawic. Co mozna zrobic?...
Wyrok bez dowodów.
Witam mam krótkie pytanie. Za kilka dni ma zostać ogłoszony wyrok w sprawie o zapłatę. Zostałem pozwany o zapłatę. Powód nie miał żadnych dowodów na rzekoma pożyczkę. Sprawa ciągnęła się 3 miesiące. Byli wzywani świadkowie moi oraz powoda. Obie strony były tez przesłuchiwane. Powód gubił się w zeznaniach a mimo wszystko Sędzia patrzy na mnie dziwnie jak na złodzieja. Wyrok miał zostać ogłoszony już w ubiegłym miesiącu ale Sędzia zdecydowała ze og...

Wyszukiwarka