jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?

Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
anonim cytuj
06-10-2021
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Zatarcie skazania.
Witam czy musze czekać 5 lat na zatarcie wskazania czy mogę się starać o wcześniejsze zatarcie? (Jak tak to po jakim czasie?)...
Spłata długu po licytacji/przetargu.
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...
Nabycie nieruchomości z licytacji komorniczej.
Witam, kupiłem dom na licytacji komorniczej, (całą sprawą zakończona przysądzenie własności, zdanie budynku od dłużnika za mną) gdy chciałem uprawić część ogródka przyszedł sąsiad i powiedział, że ma umowę dzierżawy tego kawałka gruntu. Co zrobić ? Gdzie sprawdzić ? Komornik nie wspominał, że jest tam umowa dzierżawy, w sądzie na licytacji też nie było informacji, informacji z urzędu gminy również zero. Pytanie gdzie udać się żeby sprawdzić czy ...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka