jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?

Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
anonim cytuj
06-10-2021
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Prawo do reklamacji usług kurierskich.
Korzystam z wysyłania przesyłek kurierskich przez brokera, czyli ja jestem nadawcą, płatnikiem jest broker i odbiorcą mój klient. Czy DPD może podnosić, że ja jako nadawca nie mam prawa złożyć reklamacji?...
Dyscyplinowanie pracownika.
Mam problem z pracownicą. Ma więcej zwolnień lekarskich niż dni w pracy. Nie informuje mnie, kiedy wraca ze zwolnienia. Spóźnia się. Nie przypominam sobie nawet dnia, kiedy przyszła o czasie. Zamiast wykonywać obowiązki ogląda telewizor. Zwracam uwagę, że ma nieuprzątnięte stanowisko pracy, odpowiada, że ma czysto. Aneksowałam umowę, zmniejszając etat- poszła na zwolnienie. Nie jest medykiem, udziela porad medycznych. Regularnie ją dyscyplinuję,...
wypadek w pracy a odszkodowanie z dodatkowego ubezpieczenia PZU
Witam proszę o poradę. Mąż w pracy złamał palca w prawej ręce obecnie jest na chorobowym do 15.10. 2021 jednak wizytę u ortopedy ma dopiero 30.12.2021. Prosze o odpowiedź czy nie będzie problemów z uzyskaniem odszkodowania z dodatkowego ubezpieczenia PZU. Czy lepiej udać się szybciej do ortopedy prywatnie? Dziękuję...

Wyszukiwarka