Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo
Witam,
Od męża mojej mamy otrzymałam nieruchomość, na której ciąży kredyt hipoteczny. Z tego co mi wiadomo ta nieruchomość nie jest już spłacana, ponieważ mąż mamy nie ma pieniędzy żeby ją spłacić. Ta nieruchomość została przepisana na mnie gdyż mąż mamy obawiał się, że straci ta nieruchomość. Ta nieruchomość jest tez przepisana na mnie i funkcjonuje jako firma, która splajtowała a teraz mąż mamy chce ja sprzedać. Moje pytanie jest takie, czy je...
Moi rodzice ze względu na długi okres wynajmu mają prawo wykupu mieszkania komunalnego(tzw. zasiedlenie). Miasto daje jednak warunek. Miasto ponosi koszty ekspertyzy tylko w przypadku jeżeli zainteresowany wykupi mieszkanie. W przeciwnym wypadku koszt ekspertyzy w tym przypadku poniosą rodzice. I tutaj moje pytanie. Czy miasto może wymagać od zainteresowanych poniesienia kosztów ekspertyzy w przypadku, gdy nie zdecydują się na wykup? W końcu nie ...
Córka kupiła auto na swojego chłopaka jest wpisana jako współwłaściciel. Niestety się rozstali i robi jej teraz problemy. Chciałaby go teraz sprzedać i kupić inne tylko jak to zrobić aby było dobrze. Raczej z nim się nie dogada a nie dał ani złotówki....
Odziedziczyłem po zmarłym ojcu mieszkanie razem ze swoją matką (akt poświadczenia dziedziczenia). Obecnie chce zrobić dział spadku i swoją cześć przepisać na mamę (względy osobiste). Obecnie brat mojego zmarłego Ojca zajął się sprawą spadkową po ich zmarłych wcześniej rodzicach. W tym momencie jest orzeczenie sądu że zarówno mi jak i mojej matce przypada jakaś cześć tego spadku (ziemia, grunty, itd.). Brat ojca ma nasze pełnomocnictwo i sprzedaje...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: