Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo
Co można zrobić z nieuczciwymi najemcami?
Zdali mieszkanie, przyznali się do małych uszkodzeń, dostał zwrot kaucji po czym jak zaczęłam się z bliska przyglądać to szkody są i to przewyższają kaucje (uszkodzona podłoga, podrapane ściany przez psa i wiele innych). On się nie poczuwa w ogóle do naprawy, zapromował śmieszna kwotę a raczej bez mojej wcześniejszej zgody postawił mnie przez faktem dokonanym, w wiadomościach mam wrażenie, że mnie stra...
Witam, mój tata miał wypadek na rowerze. Został potrącony przez samochód (kobieta najechała na niego od tyłu), został zabrany do szpitala, na miejscu była również policja. Proszę o poradę w jaki sposób przygotować pismo do ubezpieczyciela osoby która spowodowała wypadek, jakie informacje należy w nim zawrzeć aby skutecznie wywalczyć sprawiedliwe odszkodowanie z polisy OC. Jakie załączniki dołączyć do pisma?...
Dzień dobry, mam pytanie 02.10 ustało zatrudnienie u pracodawcy (umowa na zastępstwo). 04.10 zostało mi wystawione zwolnienie l4 na okres 2 tygodni. Mam pytanie bo gdzieś wyczytałam. Czy po ustaniu zatrudnienia żeby l4 było wypłacone musi trwać min. 30 dni?
Czyli gdyby lekarz nie przedłużył l4 to nie dostane pieniędzy za te 2 tygodnie?...
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów. Sprawa u komornika. Od roku pobieram alimenty z funduszu. Został skazany za nie płacenie alimentów. Odbyła się sprawa w sądzie i na następnej sprawie będzie on ze swoim adwokatem i żąda mediacji. Sprawy zakłada fundusz, ja chodzę jako świadek. Czy muszę zgodzić się na mediacje jak dług nie dotyczy tylko dziecka a też funduszu i komornika ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: