Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo
Witam czy 4 lata po rozwodzie można żądać od byłego męża spłaty. Zaznaczam nie było intercyzy, mąż miał pełno długów sprzedał dom ja nie byłam dopisana do aktu notarialnego z powodu tych zadłużeń. Mnie po rozwodzie nie spłacił bo twierdził ze mi się nic nie należy. Mamy dorosłą córkę....
Problem może banalny ale nie wiem jak mogę go prawnie załatwić. Dziecko 5 latek chodzi do publicznego przedszkola ja z racji wykonywania swojej pracy (godziny pracy 6-18) nie jestem w stanie odebrać go o 16 z przedszkola i wysłałam 15 letnią córkę. Pani dyrektor(osoba stanowcza i bez chęci współpracy z rodzicami ) uświadomiła mnie ze jest to osoba nieletnia i nie może wydać jej malucha. Nawet nie mogę napisać oświadczenia ze na moją odpowiedzial...
Witam, pracodawca nie wypłacił mi całości wynagrodzenia ( za mało 1 500zł) i w świadectwie pracy wpisał mi że korzystałem z urlopu bezpłatnego 3 dni, a nie korzystałem. Czy jest sens składać pozew przeciwko niemu? I jaki jest mniej więcej koszt napisania takiego pozwu?...
Złożyłam zawiadomienie o znęcaniu się nade mną i dziecku, groźbach karalnych, gwałtach przez męża. Zostałam przesłuchana. Chciałabym wycofać zawiadomienie. Nie udźwignę tego psychicznie. Jak napisać taki wniosek, by był skuteczny? Dziecko nie pamięta złych wydarzeń, kontakty ojca z dzieckiem zabezpieczone są w obecności kuratora, a sprawozdania są dobre, jesteśmy w czasie rozwodu i mieszkamy osobno, niedługo będą badania w OZSS w celu oceny kompe...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: