Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?
Notariusz ma rację,nie da się tego obejść i nieważne że szwagier nie jest rolnikiem...
Rada proszę nie zaniżać ceny na umowie bo wtedy na 90% łapkę położy na tym państwo
Witam wszystkich mam pytanko moja córeczka ma 6 lat, od dłuższego czasu wydzwaniają do nas pielęgniarki w sprawie szczepień dziecka. Z własnych powodów i wiedzy na temat szczepień nie chcemy córki szczepić. Co możemy zrobić i jak uniknąć takich sytuacji?...
Chodzi o dwuletnie dziecko które ma jechać na wakacje z dziadkami ( do nich do domu , dom w Polsce)
Chodzi o upoważnienie w razie potrzeby pójścia do lekarza , szpitala ) czy wystarczy napisane odręcznie ? ( Jakie informacje powinno zawierać )
Czy powinnam coś jeszcze napisać w razie nagłej sytuacji , co może się przydać ? Lub co powinni dziadkowie mający wnuczkę pod opieką mieć przy sobie ?
Czy w ogóle muszę pisać jakiekolwiek upoważnienia...
Mam pytanie mianowicie pobieram alimenty z funduszu alimentacyjnego i teraz ojciec dziecka się obudził bo mu się grunt pod nogami pali chce mi zapłacić zaległe alimenty za ten rok ale przecież mi wypłacał fundusz, więc nie wiem co zrobić czy przyjąć te pieniądze czy jak to ugryźć. Ktoś tak miał ?...
Witam. 2 miesiące temu złożyłam zawiadomienie na policji o popełnieniu wykroczenia, którym było przywłaszczenie. Doszłam do porozumienia z tą osobą i chciałabym odwołać swoje zgłoszenie. Jak wygląda procedura w tej kwestii ? Co powinnam napisać we wniosku ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: