Dni wolne

Dzień dobry.
Czy jeśli według przepisów w grudniu przypada dla pracownika 10dni wolnych od pracy czy w to wliczają się również święta czy nie? Czy jest gdzieś jakiś konkretny przepis to wyjaśniający?
anonim cytuj
04-12-2020
Według jakich przepisów pracownikowi przysługuje 10 dni wolnych?

anonim cytuj
04-12-2020
Wymiar czasu pracy dla etatu w grudniu wynosi 21 dni pracujących czyli w miesiącu jest 10 dni wolnych w tym 1 dzień za 26.12.2020.

anonim cytuj
04-12-2020
Dziękuję bardzo

anonim cytuj
04-12-2020
Oczywiście to dla okresu rozliczeniowego miesięcznego i w podstawowym systemie pracy

anonim cytuj
04-12-2020

Sugerowane Tematy

Zbycie udziału po nabyciu spadku.
Po śmierci taty odziedziczyłam z mamą i siostra mieszkanie. Mama już nie żyje, ja odrzuciłem spadek ma mamie, siostra przyjęła. Spadek to dom i mieszkanie. Teraz siostra nie chce mieszkania ( 1/4 mieszkania jest moja ) ze względu ze powstało zadłużenie, siostra chce żeby to mieszkanie było w całości moje, ja spłacę zadłużenie w całości. Jak formalnie to załatwić, by ponieść jak najniższe koszty? Siostra nie chce spłaty....
Odsetki z alimentów a uszczerbek na zdrowiu.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc. Mąż spłaca odsetki z alimentów. W sierpniu przeszedł zawał i jest na L4. Jak wygląda teraz sprawa z ich płaceniem jeśli po 30-stu dniach przejmuje ZUS? Kto wtedy płaci, mąż na konto komornika? Nigdy nie był na tak długim L4 więc nie mamy już takiej wiedzy, a chciałby być na bieżąco z opłatami. Z góry dziękuję za odpowiedź....
Zniszczony pokój po wynajmie. Wysłałam maila z wyliczeniem i żądaniem dopłaty. Proszę o pomoc w kwestii moich dalszych kroków odnośnie tej osoby.
Dzień dobry, wynajęłam pokój młodej dziewczynie, po jej wyprowadzce zastałam pokój zniszczony tzn. ściana podrapana przez zwierzątko w klatce (w umowie jest mowa o zakazie trzymania zwierząt, a ja nie wyraziłam na to zgody), zniszczona przez nie wykładzina, odrapane meble - to pokój. Poza tym osoba ta nie wywiązywała się z obowiązku sprzątania części wspólnych. Rozliczyłam jej kaucję za poniesione straty, sprzątanie pokoju, części wspólnych i zgo...
Wnuczka a zachowek.
Zmarła moja mama, która posiadała mieszkanie o wartości 300 tyś. W związku z tym mieszkanie odziedziczył mój tato, mój brat i ja po 1/3. Mój tato ma jednak syna z pierwszego małżeństwa, z którym nigdy nie utrzymywał kontaktów. Syna wydziedziczył u notariusza, przyjmijmy iż skutecznie. Została jednak wnuczka, z którą tato utrzymuje kontakt. Czy po Jego śmierci wnuczka ta dziedziczy Jego część mieszkania? Czy należy Jej się zachowek a jeśli tak to ...

Wyszukiwarka