2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Rodzice przepisali gospodarstwo bratu, czy jest szansa cokolwiek odzyskać od brata?
Witam. Mam takie pytanie: Tata zmarł około 10 lat temu mama żyje, oboje rodzice przepisali gospodarstwo wraz z budynkami mojemu jedynemu bratu, ja nie dostałam nic, czy jest jakaś szansa na to by cokolwiek odzyskać od mojego brata?...
Zatrudnienie po okresie próbnym 3 miesięcznym.
Dzień dobry, Umowa o pracę na okres próbny do dzisiaj. W umowie zawarto że po okresie próbnym strony postanawiając zawrzeć umowę na czas określony powyżej 12 miesięcy. Czy jeżeli do dzisiaj nie otrzymałam wypowiedzenia to pracodawca jest zobowiązany do tego żeby dać mi kolejną umowę? Wiem że tak logicznie wynika z tej umowy, ale w Polsce chyba bywa różnie. Dodatkowo jak to się ma do dalszego zatrudnienia nawet jeżeli kolejna umowa została by...
Mama wydziedziczyła syna (mojego brata). Czy pomimo testamentu brat po śmierci mamy może starać się o zachowek dla dzieci?
Dzień dobry Moja mama posiada nieruchomość. Ma również dwoje dzieci mnie i mojego brata. Z moim bratem od ponad 15 lat nie utrzymuje kontaktu. Nie wiedzą gdzie mieszkają, jak żyją i czy w ogóle żyją. W mieszkaniu mojej mamy mieszkam ja ze swoją rodziną. Moja mama spisała u notariusza testament w którym wydziedzicza swojego syna (mojego brata) ponieważ nie łączą ich żadne relacje i kontakty. Cały swój majątek chce przekazać mi. Jednak mój brat p...

Wyszukiwarka