2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

praca w KFC książeczka sanepidowska
Witam, zaczynam pracę w KFC i muszę zrobić książeczkę sanepidowską wraz z orzeczeniem lekarskim, oczywiście na własną rękę, bez skierowania (przez 3 miesiące mam umowę zlecenie, dopiero po 3 miesiącach i zmianie umowy na umowę o pracę mam dostać skierowanie na jakieś badania). Za badania kału zapłaciłem, odebrałem i udałem się do lekarza medycyny pracy w okolicy, aby wypisał mi książeczkę wraz z orzeczeniem. Niestety spotkała mnie niemiła niespod...
Podwójne zajęcie należności.
Miesiąc temu, na moim koncie bankowym pojawiła się blokada na kwotę 860 zł, tytułem egzekucji komorniczej. Kilka dni później bank zrealizował to zajęcie i przelał na konto komornika całą kwotę, a ja uznałem sprawę za zamkniętą. Tymczasem pierwszego tego miesiąca, na moim koncie ponownie pojawiła się blokada na 860 zł tytułem egzekucji komorniczej o tej samej sygnaturze i od tego samego komornika. Skontaktowałem się z kancelarią komorniczą i dowi...
Przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż w pełni poczuwam się do odpowiedzialności za wyrządzoną przeze mnie szkodą (zalanie mieszkania sąsiadce mieszkającej poniżej) - jednak nie zgadzam się z kwotą, która ode mnie chce. Mianowicie, dostałem dziś przedsądowe wezwanie do zapłaty z opisem kosztów, które opiewa na kwotę 1000 PLN - jednak wydaje mi się to kwota zdecydowanie za duża (zalanie rogu pokoju, kilkanaście cm2 powierzchni). Skontaktowałem się z s...
Czy testament w formie ustnej też się liczy?
Wuja chorowal na serce, mial slabszy dzien bal sie ze moze umrzec wiec zawolal do siebie trzech znajomych i powiedzial im swoja wole po śmierci. Jego stan zdrowia sie poprawil jednak nie na dlugo bo w zeszlym tygodniu wuja zmarl nie spisujac swojego innego testamentu. Co w takiej sytuacji? Czy liczy sie taka. Sytuacja jako testament ustny czy nie?...

Wyszukiwarka