2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Nieważny dowód osobisty
Dobry wieczór Państwu. Mam pytanie Kolega dziś mi powiedział,że od 3 lat ma nieważny dowód osobisty! Chce teraz iść złożyć wniosek o nowy dowodem ,ale się boi ,że dostanie karę. Z tego co wiem co jest kara 5tys. Lub więzienie ,ale on nie korzystał z tego dowodu z powodu depresji. Będzie mu coś grozić ? ...
Umorzenie zaległych alimentów.
Witam, mojej narzeczonej od około 3 lat wpływają środki z zaległych alimentów(jej biologiczny ojciec nie płacił alimentów przez 18 lat) teraz poszedł gdzieś do pracy i co jakiś czas komornik coś jej przeleje ale np. w tamtym roku było to jakieś 2 tyś bo jej biologiczny ojciec albo nie miał pracy albo pracował na lewo, teraz zaczął wypisywać do teściowej że idzie do sądu i będzie się starał o umorzenie alimentów, czy ma do tego prawo?...
Akt poświadczenia dziedziczenia.
20 grudnia 2023 r. zmarła moja mama. 6 dni przed śmiercią skończyła 65 lat tj. 14.12. Ojciec nie żyje, jestem jedynym dzieckiem. Chciałabym odzyskać jej składki z OFE. Mama nikogo nie uposażyła. W ZUSIE kazali mi załatwić poświadczenie dziedziczenia. Mama poza tym nie zostawiła żadnego spadku. Czy wystarczy to załatwić u notariusza? Jakie to są koszty? Czy mogę od razu zrzec się tego na rzecz mojej córki czyli wnuczki mamy? Czy robi różnic...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....

Wyszukiwarka