2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Czy żona może wziąć L4 na dziecko kiedy ja mam zawieszoną działalność gospodarczą
Pytanie o opiekę na dziecko (L4), żona pracuje na umowę o pracę, ja mam zawieszoną działalność gospodarczą (nie jestem zarejestrowany jako bezrobotny), czy w sytuacji gdy dziecko zachoruje to żona może od lekarza wziąć L4 na dziecko? ...
RODO
Dzień dobry nie wiem czy to dobry dział. ale mam pytanie. Chcę kupić nieruchomość i chcę się dowiedzieć czy właściciel nie zalega z opłatami np. śmieci , woda, podatek od nieruchomości itp. Czy taką informację otrzymam w urzędzie w miejscu zamieszkania właściciela czy takie informacje objęte są ochroną danych osobowych. Dziękuję za odpowiedź....
Pracodawca narzuca termin urlopu.
Męża zakład pracy ma urlop wakacyjnych na początku lipcu. Mamy zabudowany pobyt wakacyjny na przełomie lipca/sierpnia. Czy mąż musi godzić się na urlop wtedy kiedy stoi cały zakład pracy. Dodam, że jest to bieżący urlop. Na jaki artykuły może powołać się mąż lub co możemy zrobić w tej sytuacji. Nie mamy jak przełożyć terminów domków, są już opłacone....
Czy mandat może być za wysoki? (po przyjęciu i sprawdzeniu taryfikatora)
Witam piszę w sprawie mandatu , otóż mandat został otrzymany za używanie telefonu podczas jazdy , brak świateł i pasów , został przyjęty jednak wydaje się że jest zbyt wysoki bo wynosi on 1000zl , po sprawdzeniu trafikatora wychodzi na to że za jazdę z telefonem od 200-500 pasy 100 i światła również 100 zł, co daje 700 zł max a nie 1000 czy tak powinno być bo są 3 wykroczenia na raz czy wystawiony został za duży mandat ?...

Wyszukiwarka