2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Czy jest określony czas na udostępnienie dokumentòw przez kadry
29.06 złożyłam na piśmie, do kadr mojego zakładu pracy, prośbę o udostępnienie mi moich grafikòw ( ostatecznych wersji) oraz list obecności od grudnia 2022 do czerwca 2023. Czy jest jakiś określony prawnie czas ile się czeka na odpowiedź? Pani telefonicznie poinformowała mnie , że za ok 2 - 2.5 godziny powinnam otrzymać. Minęły prawie dwa dni i nie mam żadnej odpowiedzi. ...
sprzedaż działki budowlanej
Od 3 lat jestem współwłaścicielem działki budowlanej. Chciałbym sprzedać tę działkę i zainwestować w inną. Wiem że musi minąć 5 lat bym mógł uniknąć podatku od sprzedaży, chyba że przeznaczę uzyskane środki na cele mieszkaniowe. Środki te przeznaczyłbym na zakup drugiej działki, natomiast nie wiem co z współwłaścicielem? Czy będzie musiał zapłacić podatek od sprzedaży, mimo, że całą uzyskaną kwotę zainwestuję ja na inne cele mieszkaniowe?...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
Prace społeczne.
Witam serdecznie mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne nie odrobiłem wszystkiego że względu na chorobę (depresja urojeniowe lękowa) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nie odrobione godziny....

Wyszukiwarka