2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Kilka pytań odnosnie spadku
Mam kilka pytań odnośnie spadku. Mój mąż ma dużo długów, w tym alimentacyjny. Jest osobą nieodpowiedzialną finansowo, ciągle robi kolejne długi (porada o zmianie męża albo "widziały galy co braly" jest zbędna, człowiek czasem nie wie w co się pakuje...). Nie wiem jak planuje płacić w przyszłości alimenty swojej eks, ale mogę zgadywać, że będzie to rosło, bo raz płaci jej a raz mówi, że nie ma pieniędzy i płaci tylko trochę. Mieszkamy...
Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem?
Mam pytanie. W 2018 roku miałam dwa wyroki. Jeden skończył się grzywną, drugi odróbkami. Grzywna została zapłacona, odróbki wykonane i wszystko zamknięte. Aktualnie mój partner przebywa w ZK i moje pytanie brzmi. Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem? Dodam, że skazana nigdy nie byłam...
Dopisanie drugiego najemcy do umowy najmu okazjonalnego
Chcę dopisać partnera do umowy najmu okazjonalnego sporządzonego u notariusza. Umowa jest na mnie. Chcę żeby partner też był wymieniony jako drugi najemca lokalu. Wszystkie pozostałe zapisy umowy bez zmian. Czy w takim razie wystarczy aneks do umowy podpisany przeze mnie, partnera i właściciela lokalu czy musi być sporządzony u notariusza?? ...
Opieka nad dzieckiem
Dzień dobry. Mam takie pytanie odnośnie opieki nad dzieckiem. Syn ma 7 lat. Ja mam umowę o pracę a mąż umowę o dzieło czy w takiej sytuacji mogę wziąść opiekę nad dzieckiem? Bardzo dziękuję za pomoc...

Wyszukiwarka