Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć...
Dzień dobry i proszę o poradę czy właściciel kamienicy w którym wynajmuje mieszkanie może umieścić zapis w umowie że każdy wynajmujący jest zobowiązany do ogrzewania mieszkania że względu pobrania dodatku węglowego bo jeżeli nie będzie należycie ogrzewane zostanie rozwiązana umowa w trybie natychmiastowym, czy to jest zgodne z prawem ?...
Pracuję na umowę zlecenie z rocznym okresem. Na poczatku tego miesiąca poinformowałem zleceniodawcę o zamiaru odejścia z firmy (barber shop). Wysłał mi zdjęcie dokumentu potwierdzajacy miesiąc wypowiedzenia.
Umowa jasno mówi że obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. Niestety zleceniodawca stwierdził że znalazł pracownika na moje miejsce i chce skrócić okres wypowiedzenia z miesiaca do zaledwie - prawie - dwóch tygodni, bez mojej zgody.
Po u...
W lokalu komunalnym zameldowani są:
A - główny najemca, który miał podpisaną umowę najmu
B - żona głównego najemcy, która NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu
C - dorosła córka, która również NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu
Zarządzający budynkiem wypowiedział umowę najmu w ten sposób, że wysłał list do A i B, ale z pominięciem C - dorosłej córki, która o wypowiedzeniu umowy najmu dowiedziała się z pozwu emisyjnego doręczonego 6 miesięcy później....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: