2 dni wolnego na poszukiwanie pracy

Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
anonim cytuj
01-12-2020
Etat ma 12h czy etat ma 8h, ale pracuje 12h?

anonim cytuj
01-12-2020
8h, w umowie 40h tydzien pracy

anonim cytuj
01-12-2020
wiec dzien wolnego na szukanie pracy pokrywa 8h.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Sprzęty w wynajmowanym mieszkaniu uległy zniszczeniu. Wyrzuciłam je nie informując właściciela. Sprawa trafiła do Sądu, jak to się może skończyć?
Witam serdecznie Dostałam dzisiaj pismo z Prokuratury rejonowej o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu z artykułu 248 par 1 kk. Sprawa wygląda tak że wyprowadziłam się z wynajmowanego mieszkania Właściciel zgłosił kradzież na policji żelazka i mikrofalówki Niestety te sprzęty uległy zniszczeniu wiec je wyrzuciłam nie informując o tym właściciela Żelazko zostawiłam zastępcze Na policji zeznałam zgodnie z prawdą że sprzęty uległy zniszczeniu i je w...
Jak rozwiązać umowę o pracę?
Jestem kierowcą, umowa o pracę. Jak zwolnić się z dnia na dzień? Jak rozwiązać to prawnie? Jak odebrać niewykorzystany urlop?...
Witam, co zrobić gdy sąd wysyła pisma pod zły nr domu?
Witam, co zrobić gdy sąd wysyła pisma pod zły nr domu? Adres się zgadza tylko jest zły nr budynku i mieszkania. Czy to odbierać, czy nie?...
Czy można zawiesić alimenty na dziecko?
Witajcie mam takie pytanie czy jeśli alimenty zostały zasądzone około dwa tygodnie temu na mojego synka to czy można z nich kiedyś zrezygnować? Zawiesić ? Czy jak to jest ? Dziękuję za odpowiedzi...

Wyszukiwarka