Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam czy mogę wykorzystać do sprawy nagranie rozmowy z dyktafonu jeśli osoba, która nagrywałam nie wie o tym a przyznała się do winy? Chodzi o sprawę odszkodowania za uszkodzenie mienia....
Witam.
Jeśli żona przed ślubem otrzymała od rodziny darowiznę pieniężna w kwocie wolnej od podatku bez zgłoszenia np. 6 lat temu. Potem wyszła za mąż to czy może te pieniądze przeznaczyć na budowę domu? Pozwolenie na budowę na 2 osoby i działka kupiona również na 2 osoby....
Witam, jak w tytule. Piszę do Was w sprawie zajęcia komorniczego pieniędzy mojej narzeczonej. 02.11.2023 wpłynęło moje wynagrodzenie, które nie przekraczało progu minimalnej krajowej. Stety albo niestety jak dla nas na ten sam dzień wpłynęło na moje konto wynagrodzenie mojej narzeczonej. W tym momencie automatycznie zablokowali nam 2200 zł. Po rozmowie z komornikiem ten zadeklarował się, że odblokuje konto i rozłoży mi na raty tylko muszę napisać...
Zakupiłem on-line podręczniki do nauki. Jako, że chodzi o naukę języka, który wykorzystuje zawodowo do zakupu wziąłem fakturę.
Podręczniki okazały się słabe i chciałem je zwrócić.
Sprzedawca odrzucił możliwość zwrotu powołując się na klauzurę:
"Oświadczam, że zawierana przeze mnie umowa sprzedaży jest bezpośrednio związana z prowadzoną przeze mnie działalnością gospodarczą, a także posiada ona dla mnie charakter zawodowy wynikający z pr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: