Dzień dobry.
Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień.
Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam. Mam takie pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy które niedługo mają wejść w życie chodzi o dyrektywę unijną work life balance, która wydłuża urlop rodzicielski o 9 tygodni dla drugiego rodzica. Teraz pytanie. Czy będę mógł wykorzystać te 9 tygodni urlopu w trakcie gdy żona będzie korzystała ze swojej części tj 32 tygodni ? Np żona ma urlop rodzicielski od 25.04 do 05.12, wobec tego mogę wziąć swoje 9 tygodni np od 01.06 do 02.08?...
Cześć. Moja babcia sama spisała w domu testament, przepisując cały spadek na mnie. Nie wie tylko, czy musi go zanieść do notariusza? Musi być on jakoś formalnie sporządzony, mieć jakąś pieczątkę aby być po jej śmierci ważnym?...
Witam, chcę zatrudnić pewną osobę na wyższe stanowisko ale po dostarczeniu od niej papierów, dyplom ukończenia politechniki wygląda trochę podejrzanie. Czy mam możliwość sprawdzenia wiarygodności ukończenia studiów jako pracodawca?...
Witam.
Mam motocykl kupiony na umowę kupna sprzedaży, koleś który chce go ode mnie kupić chce żebym go najpierw zarejestrował na siebie bo są 3 umowy i boi się że coś będzie nie tak i teraz pytanie czy mogę go sprzedać tego samego dnia co zarejestruje na siebie np jutro rano a po polodniu go sprzedac?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: