Umowa o pracę

Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2.
Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
27-11-2020
Co można zaproponować to albo wystąpienie z roszczeniem o zapłatę wynagrodzenia za godziny nadliczbowe na 3 lata wstecz (tzn. za godziny wykraczające ponad wymiar etatu określony w umowie), albo uznać, że doszło do zawarcia dorozumianego aneksu do umowy o pracę i wystąpić o zapłatę zaległego wynagrodzenia za 3 lata wstecz albo wystąpić do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy w wymiarze 3/4 etatu - i zażądać wyrównania wynagrodzenia za 3 lata wstecz do tego wymiaru.

anonim cytuj
27-11-2020
Dodam ze pracodawca sam nie mogl zmienić umowy bez Pani zgody (podpisu).

anonim cytuj
27-11-2020
Ja nie twierdzę że nie podpisałam tylko mój opór skutkował by tylko wypowiedzeniem umowy.

anonim cytuj
27-11-2020

Sugerowane Tematy

Dział spadku.
Odziedziczyłem po zmarłym ojcu mieszkanie razem ze swoją matką (akt poświadczenia dziedziczenia). Obecnie chce zrobić dział spadku i swoją cześć przepisać na mamę (względy osobiste). Obecnie brat mojego zmarłego Ojca zajął się sprawą spadkową po ich zmarłych wcześniej rodzicach. W tym momencie jest orzeczenie sądu że zarówno mi jak i mojej matce przypada jakaś cześć tego spadku (ziemia, grunty, itd.). Brat ojca ma nasze pełnomocnictwo i sprzedaje...
Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
Łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego
Dzień dobry, czy jest możliwe łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego? Przebywam obecnie na urlopie rodzicielskim (1/2 etatu), który łączę z wykonywaniem pracy (1/2 etatu), ale na tę drugą połowę wzięłam urlop wypoczynkowy (zaległy). Czy jest możliwe po wykorzystaniu całego zaległego urlopu i części bieżącego urlopu z tego roku, zawnioskowanie o urlop wychowawczy do końca okresu urlopu rodzicielskiego w wymiarze 1/2 etatu? A następnie po ...
"Bezpieczny kredyt 2%"
Może uda mi się uzyskać odpowiedzi na pytanie dot. kupna mieszkania z narzeczonym. Rozeznajemy się właśnie w temacie programu "bezpieczny kredyt 2%". Narzeczony chciałby wziąć kredyt na siebie za który kupilibyśmy mieszkanie, spłacalibyśmy go wspólnie. W związku z tym, że nie musimy pokrywać kosztów wkładu własnego i nie podzielimy tego 50/50, to jak to uregulować prawnie, tak aby mieszkanie było przepisane również na mnie?...

Wyszukiwarka