Umowa o pracę

Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2.
Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
27-11-2020
Co można zaproponować to albo wystąpienie z roszczeniem o zapłatę wynagrodzenia za godziny nadliczbowe na 3 lata wstecz (tzn. za godziny wykraczające ponad wymiar etatu określony w umowie), albo uznać, że doszło do zawarcia dorozumianego aneksu do umowy o pracę i wystąpić o zapłatę zaległego wynagrodzenia za 3 lata wstecz albo wystąpić do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy w wymiarze 3/4 etatu - i zażądać wyrównania wynagrodzenia za 3 lata wstecz do tego wymiaru.

anonim cytuj
27-11-2020
Dodam ze pracodawca sam nie mogl zmienić umowy bez Pani zgody (podpisu).

anonim cytuj
27-11-2020
Ja nie twierdzę że nie podpisałam tylko mój opór skutkował by tylko wypowiedzeniem umowy.

anonim cytuj
27-11-2020

Sugerowane Tematy

Wezwanie na Komendę Policji w charakterze świadka.
Witam, Dostałam dzisiaj pocztą wezwanie na Komendę Policji wezwanie w charakterze świadka w sprawie z art.286 kk. Nic więc nie jest napisane. Czy przed stawieniem się na komendzie mogę się dowiedzieć jakoś więcej szczegółów? Czy mogę poprosić o "przesłuchanie" przez telefon (mam małe dziecko)? Z góry dziękuję za pomoc....
Nadużycie władzy przez straż miejską.
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...
Rozliczanie mediów w wynajmowanym mieszkaniu
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce. Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore. Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać. Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...

Wyszukiwarka