Umowa o pracę

Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2.
Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
27-11-2020
Co można zaproponować to albo wystąpienie z roszczeniem o zapłatę wynagrodzenia za godziny nadliczbowe na 3 lata wstecz (tzn. za godziny wykraczające ponad wymiar etatu określony w umowie), albo uznać, że doszło do zawarcia dorozumianego aneksu do umowy o pracę i wystąpić o zapłatę zaległego wynagrodzenia za 3 lata wstecz albo wystąpić do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy w wymiarze 3/4 etatu - i zażądać wyrównania wynagrodzenia za 3 lata wstecz do tego wymiaru.

anonim cytuj
27-11-2020
Dodam ze pracodawca sam nie mogl zmienić umowy bez Pani zgody (podpisu).

anonim cytuj
27-11-2020
Ja nie twierdzę że nie podpisałam tylko mój opór skutkował by tylko wypowiedzeniem umowy.

anonim cytuj
27-11-2020

Sugerowane Tematy

Darowizna i skarga pauliańska.
Witam, znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r. Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ? jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...
Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być....
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...
Czy jest jakis przepis, który nakazuje w tym przypadku prace w niedzielę?
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...

Wyszukiwarka