Umowa o pracę

Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2.
Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
27-11-2020
Co można zaproponować to albo wystąpienie z roszczeniem o zapłatę wynagrodzenia za godziny nadliczbowe na 3 lata wstecz (tzn. za godziny wykraczające ponad wymiar etatu określony w umowie), albo uznać, że doszło do zawarcia dorozumianego aneksu do umowy o pracę i wystąpić o zapłatę zaległego wynagrodzenia za 3 lata wstecz albo wystąpić do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy w wymiarze 3/4 etatu - i zażądać wyrównania wynagrodzenia za 3 lata wstecz do tego wymiaru.

anonim cytuj
27-11-2020
Dodam ze pracodawca sam nie mogl zmienić umowy bez Pani zgody (podpisu).

anonim cytuj
27-11-2020
Ja nie twierdzę że nie podpisałam tylko mój opór skutkował by tylko wypowiedzeniem umowy.

anonim cytuj
27-11-2020

Sugerowane Tematy

Zapisy w umowie deweloperskiej.
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera. Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej. Mianowicie: - niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy - maksymalnie do 2% wartości umowy - niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu - deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego ...
Odebranie praw rodzicielskich.
Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady ....
Pracodawca nie wypłaca na czas wynagrodzenia.
Pracodawca nie wypłaca na czas wynagrodzenia. Zwłoka jest prawie miesięczna, nie zapowiada się, aby kolejne wypłaty były na czas. Sytuacja nie jest jednorazowa. Posiadam umowę zlecenie (z uwagi na koszty, ponieważ mam poniżej 26 lat), z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. 1.Czy w obecnej sytuacji mam prawo do zerwania umowy z dnia na dzień? 2. Czy mogę żądać odsetek (art. 481 k.c..)? W którym momencie należałoby złożyć wniosek o takie odse...
Co to jest i jak działa zawieszenie wykonania kary?
Cześć wszystkim, Mój brat został skazany za drobne przestępstwo i sąd orzekł "zawieszenie wykonania kary". Jestem trochę zdezorientowany i nie do końca rozumiem, co to oznacza. Czy to znaczy, że nie musi odsiadywać wyznaczonego czasu w więzieniu? Dodatkowo, czy ktoś może mi wyjaśnić, jakie są zasady zawieszenia wykonania kary? Czy są jakiekolwiek warunki, które musi spełniać podczas okresu zawieszenia? I co się stanie, jeżeli złam...

Wyszukiwarka