Umowa o pracę

Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2.
Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?
anonim cytuj
27-11-2020
Co można zaproponować to albo wystąpienie z roszczeniem o zapłatę wynagrodzenia za godziny nadliczbowe na 3 lata wstecz (tzn. za godziny wykraczające ponad wymiar etatu określony w umowie), albo uznać, że doszło do zawarcia dorozumianego aneksu do umowy o pracę i wystąpić o zapłatę zaległego wynagrodzenia za 3 lata wstecz albo wystąpić do sądu pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy w wymiarze 3/4 etatu - i zażądać wyrównania wynagrodzenia za 3 lata wstecz do tego wymiaru.

anonim cytuj
27-11-2020
Dodam ze pracodawca sam nie mogl zmienić umowy bez Pani zgody (podpisu).

anonim cytuj
27-11-2020
Ja nie twierdzę że nie podpisałam tylko mój opór skutkował by tylko wypowiedzeniem umowy.

anonim cytuj
27-11-2020

Sugerowane Tematy

zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...
Reklamacja towaru.
Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy. W 14 dniu pracownik odpisał: Na formularzu reklamacyjnym zgodził się P...
Brak wynagrodzenia za wykonaną pracę.
Mój znajomy podjął się wykończenia domu. Nie ma założonej działalności gospodarczej. Kobieta nie wypłaciła mu wynagrodzenia za wykonaną pracę, argumentując że dom nie jest gotowy do odbioru, nie wskazując listy usterek, argumentując to tym, że na poprawę i pracę wykończeniowe mające na celu zlikwidowanie usterek nie ma czasu. Chce wypłacić różnice zatrudniając rzeczoznawcę do wyceny usterek. Jest to duża kwota niestety za pracę na czarno. Co mo...
Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Hej, mam do was forum dlajurysty.pl pytanie, bo coś mnie zastanawia i zaczynam się stresować. W pracy szef zaczął ostatnio nawijać coś o zmianie warunków pracy, mówił coś o przeniesieniu mnie do innej działu i chyba chce mi zmienić stanowisko. A ja tutaj się zastanawiam, bo jak na razie nic mi nie powiedział na 100%, ale coś czuję, że to na mnie. Czy on może mi tak po prostu, z dnia na dzień, powiedzieć, że od jutra siedzę w innym miejscu i r...

Wyszukiwarka